20 шоколадних десертів. Своїми руками


Ви любите шоколад? Шоколад - воістину унікальний продукт.

Він входить в списки найбільш популярних у світі продуктів, є визнаним лідером серед солодощів.

Шоколад - найкращий засіб від депресії: завдяки природним стимуляторів (теоброміну і кофеїну), що знаходяться в ньому, - ця солодкість допомагає організму впоратися з апатією і стресом.

Ми підібрали для вас 20 смачних антистресових шоколадних десертів, які ви зможете з легкістю приготувати у себе вдома!

20 шоколадных десертов

1. Мафін в чашці

1

Інгредієнти:

3 ст. л. борошна
1 ч. л. розчинної кави
2 ст. л. какао-порошку
2,5 ст. л. цукру
1/4 ч. л. розпушувача тіста
2 ст. л. молока
1 яйце
2 ст. л. рослинної олії
1/2 ч. л. ваніліну

Приготування:

1. У мисці змішати борошно, мелений кава, какао-порошок, цукор і розпушувач. Добре перемішати.

2. Додати молоко, яйце, масло і ванілін. Знову перемішати виделкою до утворення однорідної густої маси.

3. Вилити суміш у змащену маслом кухоль і поставити в мікрохвильову піч на найвищий режим приблизно на 90 секунд.

Подавати до столу можна з кулькою ванільного морозива.

2. Шоколадний брауні

_____________________________

Інгредієнти:

150 г вершкового масла
65 г какао-порошку (без цукру) (=2/3 склянки)
200 г цукру (1 склянка)
2 яйця
1 ч. л. ванільного екстракту
100 г борошна (приблизно 4/5 склянки)

Приготування:

1. Розтопити масло, нагріваючи в мікрохвильовій печі близько 30 секунд. Додати цукор, какао та ваніль, добре перемішати.

2.Додати яйця, по одному за раз, кожен раз злегка збиваючи. Додати борошно і перемішати.

3. Змастити маслом форму, придатну для мікрохвильової печі. Викласти тісто у форму. Готувати в режимі високої потужності 4-5 хвилин.

3. Шоколадний торт

21EF20A8-A3EB-4806-A26B-09BCDCFD5B73-3147-0000061C5A0D7B67

Інгредієнти:

100 г борошна
100 г шоколаду
100 г цукру
50 г вершкового масла
3 яйця
1 ч. л. соди
1 банку «Нутелла»

Приготування:

1. Масло і шоколад розтоплюємо і змішуємо між собою.

2. Яйця збиваємо з цукром до однорідності.

3. В яєчну суміш додаємо борошно, не припиняючи збивати. Маса повинна бути пишною.

4. Трохи остиглий шоколад вливаємо в борошняну суміш, перемішуємо, додаємо гашену соду. Випікаємо в СВЧ-печі на повній потужності 5 хвилин. Отриманий корж розрізаємо на три коржі.

5. Тепер кожен корж промазуємо «Нутеллою» і нею ж змащуємо торт зверху. Можна посипати тертим шоколадом для прикраси. Готово!

4. Тістечко «Картопля»

getImage

Інгредієнти:

300 г печива (краще шоколадного)
2/3 склянки згущеного молока
100 г вершкового масла
3 ст. л. какао

Приготування:

1. Печиво перетираємо в крихту за допомогою блендера або м'ясорубки.

2. В окремій мисці змішуємо між собою какао, згущене молоко, розтоплене масло.

3. Коли маса стане як шоколадна паста — всипаємо печиво. Заважаємо спочатку ложкою, а потім руками.

4. Формуємо з нього «картоплі» круглої або довгастої форми і обсипаємо какао або крихтою печива.

5. Шоколадне фондю

tb_ff8a4be856ae8d336c

Інгредієнти:

200 г шоколаду
100 мл вершків
фрукти за смаком

Приготування:

1. Розтопіть шоколад на водяній бані. Додайте вершки і розмішайте до однорідного стану.

2. Розлийте по індивідуальним вазам і подавайте з фруктами. Фрукти нанизуйте на вилки або шпажки і вмочайте в шоколад.

3. Можна розтопити шоколад в каструльці для фондю і поставити на підігрів.

6. Шоколадний пиріг

10 шоколадных десертов, которые можно приготовить за 10 минут

Інгредієнти:

3/4 склянки борошна
1/2 склянки цукру
1/4 ч. л. солі
1 ч. л. розпушувача
1/3 склянки какао-порошку
50 г розтопленого маргарину
1 яйце
4 ст. л. молока
1 ст. л. ванільного екстракту

Шоколадний сироп:

1/2 склянки коричневого цукру
1/3 склянки какао-порошку
150 мл води

Приготування:

1. Змішайте борошно, розпушувач, цукор, сіль і какао. Додайте розтоплений маргарин, яйце, молоко і ваніль. Добре перемішайте і покладіть в миску, придатну для мікрохвильової печі. Краї миски повинні бути як мінімум 5 см заввишки.

2. Зробіть шоколадний соус, змішавши коричневий цукор і какао. Розсипте цю суміш поверх тіста.

3. Підігрійте воду 30 секунд і акуратно вилийте її на тісто. Виделкою акуратно посуньте тісто, щоб дати частини води стекти на дно.
Готуйте в режимі високої потужності 5 хвилин. Подавайте з морозивом.

7. Шоколадний кекс

6

Інгредієнти:

40 г вершкового масла
1/2 склянки цукру
1 яйце
1 ч. л. ванілі
1/4 склянки молока
1/2 склянки борошна
2 ст. л. какао-порошку
1/4 ч. л. розпушувача
трохи солі

Приготування:

1. Змастіть рослинною олією невелику миску для мікрохвильовки.

2. Змішайте розм'якшене вершкове масло, цукор, яйце, ваніль і молоко, все ретельно перемішайте. Додайте борошно, какао-порошок, розпушувач і сіль. Перемішайте і викладіть тісто в змащену миску.

3. Накрийте і готуйте в мікрохвильовій печі на максимальному режимі протягом 2-3 хвилин — поки кекс не буде пружинити при натисканні. Оскільки всі мікрохвильовки готують по-різному, час готування для вашої може бути трохи іншим.

4. Дайте охолонути, потім накрийте зверху сервіровочної тарілкою і переверніть.

8. Шоколадне печиво без випічки

86e96d9193eb037e9d8b14ad7a18b89c

Інгредієнти:

1 склянку кешью (будь-яких інших горіхів)
3/4 склянки фініків без кісточки
1/4 склянки вівсянки
100 г темного шоколаду
трохи солі

Приготування:

1. Горіхи помістіть в комбайн і перемеліть до стану крихти. Або горіхи пропустіть через м'ясорубку. Додати вівсянку і фініки і перемеліть до однорідного стану.

2. Шоколад потріть на тертці і додайте в масу. Туди ж трохи солі. Перемішайте.

3. Скатайте руками, змоченими у воді, невеликі кульки.

9. Шоколадний торт без випічки

shokoladnyy-tortsufle-bez-vypechki

Інгредієнти:

300 г печива
150 г вершкового масла
3-4 ст. л. какао
250 г вершкового сиру
50-100 г цукрової пудри
200 г шоколаду
100 г вершків

Приготування:

Для початку потрібно зробити основу — корж для торта. Вершкове масло необхідно розтопити, а печиво подрібнити за допомогою блендера або молоточка. У глибокій мисці з'єднати масло, крихти печива і какао. Ретельно перемішати, щоб маса стала однорідною.
На дно форми викласти крихту і щільно притиснути. Для цього можна використовувати склянку. Крихту потрібно розкласти рівним шаром і відправити корж в холодильник.
Саме час зайнятися начинкою. Вершковий сир (можна також використовувати сирну масу) збивати, поступово вводячи цукрову пудру.
А тепер головний інгредієнт — шоколад. Його необхідно відправити на водяну баню і розтопити. Потім дати трохи охолонути і акуратно ввести в вершковий сир. Ще раз ретельно збити масу.

В окремій мисочці необхідно збити вершки до пухкої маси.

Акуратно ввести вершки в шоколадну масу, перемішуючи лопаткою або ложечкою. З'єднати всі інгредієнти, намагаючись зберігати масу повітряної.

Коли шоколадна маса стала однорідною, саме час діставати корж. За цей час він вже встиг затвердіти. На корж акуратно викласти крем і розрівняти. Шоколадний торт без випічки в домашніх умовах практично готовий. Тепер залишилася справа за малим — відправити його в холодильник мінімум на 4-5 годин. Перед подачею його можна присипати какао або прикрасити фруктами, горіхами і навіть цукерками. Втім, він красивий навіть без прикраси.

10 Шоколадний фадж

medium_60b43483-f553-4a6f-aa7a-244aaff6d572

Інгредієнти:

1 ст. л. вершкового масла для дека
1 банка згущеного молока
1 ч. л. ванільного екстракту
240 г шоколадних чіпсів
1 чашка «Нутелла»
3 ст. л. вершкового масла
1/2 ч. л. морської солі

Приготування:

1. Змастити дно і стінки форми 20*20 см вершковим маслом. Вистелити деко пергаментним папером, залишивши 5-сантиметрові навіси по сторонам.

2. У середній скляній мисці перемішати згущене молоко, ванільний екстракт, шоколадні чіпси, «Нутеллу» і нарізане шматками вершкове масло.

3.Встановити миску над середньою каструлею зі злегка киплячою водою. Рівень води повинен бути достатньо низьким, дно миски не повинно торкатися води. Розмішувати до тих пір, поки шоколад не розтане і суміш не стане однорідною, від 5 до 7 хвилин.

4. Вилити суміш в деко.

5. Розрівняти зверху шпателем і посипати морською сіллю. Поставити в холодильник мінімум на 2 години.

6. Після того як помадка охолоне, потримати ніж під гарячою водою, висушити його і пропустити по краях листа, щоб відокремити помадку. Використовуючи навіси пергаментного паперу, витягти помадку з дека. Видалити папір. Нарізати помадку на квадрати розміром 2 див.

11. Дуже шоколадний торт

94079440_3b8bd2b024

Інгредієнти:

2 склянки борошна
6 ст.* ложок не солодкого какао-порошку(для шоколадного)
4 ч ложки розпушувач
1,5 склянки цукру
2 склянки теплого молока

Приготування

1. Змішати сухі інгредієнти

2. Додати молоко(тепле)

3. Все добре перемішати. Тісто не потрібно збивати. Просто перемішуючи віночком.
Всі!!!духовку на 180 і випікати близько 30-40 хв , в залежності від вашої духовки!

Можна розрізати корж на 2 частини, змастити улюбленим кремом, а зверху полити шоколадною глазур'ю

12. Шоколадний мус

cecc78259a8ff8f1773447f61c7bf0e2


Інгредієнти:

1 літр молока

100 г шоколаду (молочного або горького — за смаком)

100 г манної крупи

150 г цукру

2 ч. л. ванільного цукру

1 ст. л. вершкового масла

Приготування:

1. Молоко довести до кипіння.

2. Додати шоколад, добре перемішати, щоб він розчинився

3. У кипляче молоко з шоколадом, тонкою цівкою, при постійному помішуванні, засипати манку.

4. Слідом додати цукор і ванільний цукор. Варити на невеликому вогні до загусання (приблизно 5-7 хвилин).

5. Масу охолодити. Додати масло. Добре збити.

6. Розкласти мус по формочках або креманках і поставити в холодильник на 3-4 години. Готовий мус можна посипати тертим шоколадом.

13. Шоколадний десерт

f3b735e3300faff0e348331a5413d4d3_XL

 


Інгредієнти

200 г шоколаду

3 жовтки

500 мл молока

200 мл вершків 33-35%

50 г цукру

1 ч. л. желатину

Приготування

1. Желатин замочити в 50 мл холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину.

2. Жовтки розтерти з цукром.

3. Молоко поставити на вогонь, додати шоколад. Нагрівати до повного розчинення шоколаду.

4. Додати жовтки, перемішати.

5. Додати желатин, перемішати, довести до кипіння (але не кип'ятити), зняти з вогню. Остудити.

6. Вершки збити.

7. Змішати шоколадну масу з вершками.

8. Розлити у креманки, поставити в холодильник на 5-6 годин. Готовий десерт можна посипати натертим на дрібній тертці шоколадом.

14. Торт » Шоколадний Мокко»

6135-40370

Інгредієнти

Для тіста (діам. 26 см):
0,5 склянки какао
1/3 склянки окропу (або молока або 50/50)
3 яйця
близько 1,5 скл борошна
3 стіл. ложки крохмалю
пакетик розпушувача (у мене 18 гр)
120 гр. вершкового масла
1 склянка цукру
100 гр. темного шоколаду
щіпка солі
пакетик ваніліну

Для крему:
200гр. вершкового масла
1 банку вареного згущеного молока(2-2,5 години)
3 стіл. ложки какао

Для просочення коржів:
1 стіл.ложка з гіркою меленої кави
неповний склянку окропу
2 стіл.ложки цукру
2 стіл.ложки коньяку або бренді або кавового лікеру (можна більше)

Для прикрас:
шоколадна глазур або за бажанням.
У мене 100 гр.темного шоколаду і мелену каву.

Приготування :
1.Весь процес приготування тіста робити міксером або насадкою-міксером на великій швидкості.

2. Какао просіяти і змішати з окропом, додати частину цукру, сіль.

3. Масло розпустити з шоколадом, змішати з какао і окропом.

4. Яйця збити з рештою цукру.

5. Просіяти борошно, крохмаль, змішати з розпушувачем, ваніліном і яйцями.

6. Змішати всі інгредієнти, збити до густого однорідного тіста і ще трохи повзбивать. Тісто виходить приблизно як на оладки. Тобто від віночка малюнок залишається, але швидко розходиться.

7. Духовку заздалегідь добре прогріти на 200град.(або як для бісквітів, орієнтуватися по своїй духовці, може вистачити і 180град). Форму вистелити фольгою або пергаментом. Намазати маслом тільки дно, бортики не треба. Викласти тісто, випікати близько години(дивитися готовність паличкою). Перші 25 хвилин не відкривати духовку. Тісто піднімається в два рази. Після випічки залишити корж на 15 -20 хвилин у формі, потім вийняти, зняти фольгу і остудити на решітці.

8. Залишити його в спокої на ніч до просочення.

9. На наступний день обрізати трохи краю рівно по колу, якщо не зрізати кірку, вона буде ламати коржі при розрізанні, корж розділити на 3 рівні частини поперек.
Для просочення сироп варити не треба. Достатньо 1,5 ст. ложки ароматної кави дрібного помелу залити 1/2 склянки окропу(якщо подобається мокро, можна додати до 2/3 склянки окропу), додати цукор і залишити до повного охолодження. Потім відцідити, додати 2 ст. ложки спиртного.
10. Для крему збити злив.масло з вареним згущеним молоком і какао.
11. Укласти перший корж – просочити, намазати кремом, другий і третій аналогічно. Залишками крему обмазати краю. Поставити в холодильник на 4 години.
12. За цей час зробити прикраси для бочків і верху. Для цього плитку темного шоколаду розтопити, пензликом тонко нанести на 2 целофанових пакету, обсипати кави тонкого помелу, поставити в морозилку або холодильник. Перед подачею торт прикрасити тонкими ломанными шматочками шоколаду з целофану.

15. Шоколадний пудинг

153714328

Інгредієнти

40 гр. кукурудзяного крохмалю (можна картопляний)
3 ст. ложки какао-порошок
1/2 л. молока
4 ст. ложки цукру

Приготування
1. Крохмаль змішати з какао-порошком і додати в 1/3 частина холодного молока, добре перемішати. Решту частину молока змішати з цукром і довести до кипіння, дати покипіти пару хвилин.
2. Какао-крохмальну суміш додати в гаряче молоко і поварити 1 хвилину.
3. Гарячу пуддинговую масу викласти в чашечки або формочки і дати охолонути при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник на 2 години, перед подачею можна зверху покласти збиті вершки і на вершки розкласти порезаные фрукти (будь-які).

16. Шоколадний тарт

67340120_1291281784_DSC05339

Інгредієнти

250 гр не сильно солодкого печива
200 гр шоколаду темного шоколаду(не менше 70% какао)
250 гр вершків не менше 35% жирності
125 гр вершкового масла
2 жовтки

будь джем з кислинкою(вишневий,малиновий,смородиновий)

Приготування

1. Розтопити масло і змішати з стовчене в крихту печивом.

2. На водяній бані розтопити шоколад,додати вершки ,добре перемішати(до однорідної маси), знявши з вогню, додати жовтки,знову добре перемішати.У форму(у мене 22 см),вистелений пекарської папером викласти печиво, зверху обережно розкласти тонким шаром джем, вилити шоколад.

3. Поставити в холодильник на пару годин.Діставши з форми,прикрасити за бажанням.


Можна в печиво додати горіхи,а в шоколадну масу коньяк або лікер.

17.Шоколадний соус

640x

Інгредієнти

100 г шоколаду,

100 мл води,

50 г цукру (якщо шоколад темний то цукру потрібно 100 гр),

30 г вершкового масла і ваніль

Приготування

Розламуємо шоколад на шматочки і нарізаємо вершкове масло. Покласти всі інгредієнти в каструлю і ставимо на повільний вогонь. Соус необхідно постійно помішувати. Як тільки складові розтанули і повністю змішалися – соус готовий.

18. Шоколадне суфле » День і ніч»

1388140292_1i

 Інгредієнти:


100 г темного шоколаду

100 г білого шоколаду

500 мл вершків 33-35%

150 г цукру

10 г желатину

Приготування:

1. Желатин замочити в 150 мл холодної кип'яченої води і залишити на той час, який зазначено на упаковці.

2. Потім желатин довести до кипіння, але не кип'ятити. Охолодити до кімнатної температури.

3. Білий шоколад розтопити на водяній бані, охолодити до кімнатної температури.

4. Окремо розтопити темний шоколад, охолодити.

5. Вершки збити з цукром.Розділити вершки на дві частини. В одну додати білий шоколад. І половину желатину, добре перемішати.

6. В іншу частину додати темний шоколад. Додати залишився желатин, перемішати.

7. Розкласти в креманки, поклавши з одного боку біле суфле, з іншого темне.
Поставити в холодильник на 5-6 годин.
За бажанням прикрасити м'ятою.

19. Бананово - шоколадний джем

105250097_3352215_4Um7986np3Q

Інгредієнти:

3 банана
2/3 чашки цукру (~ 150 мл)
1/8 чашки апельсинового соку (~ 50мл)
100 г гіркого шоколаду (70%)

Приготування:

1. Банани розім'яти в пюре, додати цукор і сік. Банани розім'яти в пюре, додати цукор і сік.

2. Додати шоколад, поламаний на шматочки, розмішати до розчинення шоколаду.

3. Зняти з вогню, розлити по банках.

Такий джем може зберігатися до 2-х тижнів в холодильнику.
Смачно намазувати на булочку або на свіжий хліб, додавати в сир (виходить дуже цікавий десерт) і звичайно просто їсти ложками без нічого. Також джем можна використовувати в якості начинки для маффін, крему для торта, рулету, і т. п.

20. Шоколадне морозиво

113389__chocolate-ice-cream-balloons_p

Інгредієнти

100гр. темного шоколаду,

3 ст. л цукру,

1/2 ст. молока,

300 мл. вершків 35%

Приготування:

Молоко підігріти,додати цукор і поламаний на шматочки шоколад. Постійно помішуючи повністю розтопити шоколад в молоці,зняти з вогню і остудити. Вершки збити,змішати з шоколадною масою і в морозилку на кілька годин.

Бажаємо приємного апетиту!


Побачили це вперше? Поділіться з друзями!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Мафіни з ананасами і шоколадом своїми руками
  • Фруктово-ягідний торт з сирним кремом своїми руками
  • Вершкове морозиво з домашнього молока. Зроби сам своїми руками
  • Шоколад. Зроби сам своїми руками
  • Напої з кави
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць
  • Сирний пиріг з цукіні і інші рецепти страв для пікніка
  • Як приготувати домашній шоколад
  • Фото-рецепт приготування смачного творожника з персиками
  • Корзинки з кремом, шоколадом і полуницею