Виготовлення мила "Тістечка"


Чи Часто ви бачили симпатичне мило у вигляді тістечок, шматочків тортиків і прочая, прочая?


"Звичайно" - скажете ви. Багато з вас думають, що це складно, але це дуже просто!


Отже, приступимо!


1)


Нам знадобиться: мильна основа (бажано прозора, я беру SLS freee Англія), базові масла (можна будь-які, я взяла жожоба і зародків пшениці), барвники (знову таки можна абсолютно будь-які, навіть харчові), ароматизатори (ну тут краще вже харчові - з ароматами їжі: у мене полуниця, ананас і чорна смородина), будь скрабящие наповнювачі (не обов'язково, але я віддаю перевагу - красиво виглядає: у мене мак, кунжут). Ще потрібні формочки для кексиків, ємність для розтоплення основи, палички, ніж... І, звичайно, сама мікрохвильова піч (можна обійтися і без неї, а мильну основу розтоплювати на водяній бані).


2) Ріжемо трохи основи і кладемо в ємність.Ставимо в мікрохвильовку на півхвилини. Якщо основа не розплавилася, додаємо близько 10-15 секунд. Стежте,щоб основа не закипіла, краще перемішайте її, для більш рівномірного розтоплення.



3) У розтоплену основу додаємо базове масло (з розрахунку 1 кавова ложка на 100 грам), барвник (якщо він рідкий, то капаємо прямо в основу, якщо він сухий, то розбавити водою або маслом (це вже залежить від барвника). І додаємо ароматизатор (10 крапель на 100 гр основи). Ще я поклала трохи маку.


Отже: барвник я взяла червоний, а ароматизатор "полуниця".


Виливаємо все в формочку. Але не повністю, а трохи більше середини. Обов'язково збризкуємо спиртом, щоб не залишалося бульбашок і наступний шар (який) не відійшов.



4) Далі повторюємо процедуру, але кладемо вже бузковий барвник і кунжутне насіння. Аромат буде "смородина".


  


5) Далі захотілося ще з чим-небудь. У мене ароматизатор "ананас", вирішила зробити як ніби зі шматочками.


Я взяла вже готовий у мене. А ви звичайно можете спочатку залити основу з яскравим барвником (у мене взагалі з золотим перламутром) окремо в будь-яку ємність і, коли охолоне, порізати на шматочки.



Збризкуємо все. Знову ріжемо основу, розтоплюємо і, поклавши в неї ароматизатор, барвник і базові масла (будь-яке) виливаємо все на шматочки.



6) Ось, що вийшло:



7) Даємо всім пироженкам застигнути. Розбавляємо основу (якщо є біла, то білу,а ні, так нашу прозору фарбуємо білим барвником (діоксид титану)).


Навіщо нам робити прошарок білу? Можна звичайно і без неї,але якщо є біла прослоечка, то прозорий верх потім красивіше виглядає, яскравіше "грає". Не забувайте збризнути все спиртом! До заливки і після.



8) Залишилося до тістечком зробити ну хоч трохи "тесту". Нехай воно буде шоколадне!


У мене завжди є висушений жом від кави, добре і дрібно промолотый. Якщо його немає, то можна додати, що завгодно: какао-порошок, шоколад, рожеву або червону глину... або просто коричневий барвник. Можливості і фантазія величезні!



Єдино, якщо ви додаєте шоколад, то класти туди базове масло вже не треба,т. к. шоколад сам по собі вже жирний.


Можна без ароматизотора, але я додала "шоколад",оскільки всі попередні аромати з ним чудово поєднуються!


Збризкуємо спиртом і заливаємо до країв.



Тепер просто чекаємо, коли наше мило повністю застигне і виймаємо! Всі!


.



Мийтеся на здоров'я!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Мило для закоханих. Зроби сам своїми руками
  • Мильна троянда. Зроби сам своїми руками
  • Мило ручної роботи з картинкою. Зроби сам своїми руками
  • Кучеряве мило. Зроби сам своїми руками
  • Мильні «Снігурі». Зроби сам своїми руками
  • Шоколад. Зроби сам своїми руками
  • Мило ручної роботи. Зроби сам своїми руками
  • Виготовлення домашнього мила з антицелюлітним ефектом. Зроби сам своїми рук ...
  • Мильний переполох. Зроби сам своїми руками
  • М'ятна мило. Зроби сам своїми руками