Варення із соснових шишок. Зроби сам своїми руками


Сосна - красиве і дуже корисне дерево. Вона очищає повітря і наповнює його чарівним ароматом. Все, що росте на цьому дереві, є панацеєю від безлічі захворювань. Хвоя, крім ефірних масел, що містять різні вітаміни. В ній великий вміст вітаміну С. Збір хвої виробляють в осінньо - зимовий період, оскільки в цей час вміст вітамінів і масел більше, ніж навесні і влітку. У народній медицині хвою застосовують для зміцнення судин і серця, для поліпшення зору, для лікування цинги. Настої, варення і мед - все це можна приготувати із соснових шишок. Вони не тільки наповнять організм корисними вітамінами, а й вилікують від безлічі захворювань. Соснові шишки знайшли своє застосування для лікування захворювань легенів. Варення з шишок ефективно при бронхіті і лікуванні печінки. Це варення відмінно підвищує імунітет. Достатньо приймати його систематично, починаючи з осені до середини весни. Приймають варення ч. л. в день.

Збирати шишки потрібно з початку травня, поки вони зелені, маленькі і м'які. Ростуть вони як поодинці, так і гронами.
Щоб приготувати варення з шишок знадобляться такі інгредієнти:
• соснові шишки;
• вода;
• цукор.

Етап 1: потрібно взяти 1 кг шишок, промити і очистити їх від хвої;


Сосновые шишки


Етап 2: заливаємо шишки водою (на таку норму шишок знадобиться 2,5 л) і ставимо варитися. Після того, як відвар з шишками закипить, варимо ще 40 хвилин. Шишки залишаємо настоюватися у відварі на 12 годин;
Етап 3: відокремлюємо відвар від шишок. Шишки відкладаємо на деякий час. Додаємо цукор у відвар. Для цього необхідно відміряти рівну кількість відвару і цукру в співвідношенні 1:1. Змішуємо цукор з відваром);


сахар отвар


Етап 4: варимо сироп протягом 1ч 30 хв. Поступово сироп густіє і змінює колір від світло - бурштинового до насиченого рубінового;
Етап 5: через 1 годину і 10 хв. додаємо шишки в сироп;
Етап 6: розливаємо гаряче варення в банки. Можна застосовувати банки як з закруткою, так і закаточні;
Етап 7: перевертаємо банки, щоб не накопичувався конденсат під час охолодження.


переворачиваем банци


Варення зберігати в темному місці, не обов'язково в холодильнику.

Це варення має приємний, трохи кислий, солодкий смак. Шишки - їстівні. Вони виходять м'якими і приємними на смак. Шишки можна жувати і запивати чаєм.


Варенье из сосновых шишек


Таке варення з шишок не використовується в кулінарії, його застосовують у цілях профілактики і лікування хвороб.


Рекомендуємо для перегляду:
  • Морська зірка з соснових шишок. Зроби сам своїми руками
  • Ліниві вареники. Зроби сам своїми руками
  • Як приготувати малинове варення в мікрохвильовці
  • Їстівні дикоростучі рослини
  • Приготування смачних і корисних напоїв
  • Новорічні ідеїяк зробити прикраси для святкового столу
  • Конкурсноворічна іграшка своїми руками - «топіарі»
  • Нескладний спосіб змайструвати різдвяний вінок
  • Майструємо зимовий весільний букет
  • Новорічний вінок