Картопляні чіпси. Зроби сам своїми руками





Ви тільки подивіться на це чудо! Пальчики оближеш!





Ну да ладно - до справи !


Склад:


1) Соняшникова олія ( обов'язково рафінована )
2) Картопля ( митий і чистий )
3) Будь-який вид приправи на Ваш розсуд ( порошок каррі, сіль, перець, тощо )





Для початку поставимо духовку на розігрів приблизно до 200 градусів за Цельсієм.
Далі беремо наш чистий і помиту картоплю. Особисто мені подобається чіпси з шкіркою і з цього я не чижу картоплю.
Нарізаємо картоплю тоненькими скибочками. Занадто тонко теж не варто - все добре в міру.
Нарізані скибочки промити в холодній воді - зайвий крохмаль нам не потрібен!





Потім викладемо наші зубки на паперові рушники і дамо висохнути.





Беремо лист з духовки і змащуємо олією. Викласти наші скибочки на цей лист і змастити їх зверху тим же маслом.





Помістимо все це справа в духовку хвилин на 20 або близько того, залежно від товщини Вашої нарізки. Чіпси повинні бути золотисто-коричневого кольору до того часу як вони будуть готові.
Витягуємо з духовки і посипаємо приправами.





Ви так само можете посипати приправою і до духовки, але деякі приправи після термообробки втрачають свій аромат.


PS: Я раджу Вам в перший раз не робити велику партію і обмежиться однією картоплиною, так як з першого разу може і не вийде, типу перший млинець грудкою.


Приємного апетиту !



Рекомендуємо для перегляду:
  • Чіпси в мікрохвильовці за 10 хвилин. Зроби сам своїми руками
  • Грибний суп з печериць. Зроби сам своїми руками
  • Апетитна закуска на чіпси з сиром і часником. Зроби сам своїми руками
  • Повітряний рис. Зроби сам своїми руками
  • Фото-рецепти приготування бутербродів і тостів на швидку руку
  • Рецепт курки з медом, запеченої в духовці
  • Куряча грудка запечена з грибами в сметані
  • Фото-рецепти святкового столузапечена свинина в фользі з сиром і помідорами
  • Рецептгрудинка по-домашньому
  • Як відварити картоплю