Як просто заточити ніж. Зроби сам своїми руками



Як заточити ніж, коли під рукою ні шліфувального кола, ні наждачного паперу або іншого добра, ніж можна було б ув'язнити затупившийся ніж? Повірте, предмет для заточування ножа є практично на кожній кухні. Це звичайна кружка! Керамічна або глиняна не має великого значення.





Також може підійти і тарілка або який-небудь інший предмет кухонного посуду, головне, щоб кромка була вільна від глянсового покриття (емалі) зі зворотного боку. Дивіться малюнок.





Загалом, беремо в одну руку ніж, у другу чашку і зворотно-поступальними рухами заточуємо ріжучий край ножа.











Перевіряємо.





Ріже відмінно! А про посуді не турбуйтеся - з нею нічого не сталося, ні крапельки.


PS: Після заточування, необхідно промити ніж у воді, щоб видалити частинки, що утворилися при заточуванні. Ну і відповідно не забудьте вимити кухоль.


Рекомендуємо для перегляду:
  • Рецепти для видалення чорнила. Зроби сам своїми руками
  • Незвичайне використання зубної пасти. Зроби сам своїми руками
  • Дерево пізнання Добра і Зла. Зроби сам своїми руками
  • Робимо найпростіше «пап'є-маше»
  • Рубаноквибір і підготовка до роботи
  • Рубанокзаточення ножа і робота з інструментом
  • Укладання м'якої плитки своїми руками
  • Емальований посуд
  • Використання скляного посуду
  • Догляд за алюмінієвим посудом