Плов це просто. Зроби сам своїми руками



Я запропоную вам дуже простий рецепт приготування плову в домашніх умовах, навіть не запропоную, а покажу, як його роблю я. Для його приготування мені знадобиться мінімум інгредієнтів, звичайно можна додати ще що-небудь, але тоді він не буде так простий як цей рецепт приготування.


В рецепті я не буду використовувати якихось екзотичних приправ і добавок. Все натуральне і є майже у кожного.





НЕОБХІДНІ ПРОДУКТИ: м'ясо (свинина), пару морквин, два-три цибулі, рис, соняшникова олія, сіль, перець. Хочу зауважити, що необхідно брати рис оброблений паром. Якщо використовувати звичайний рис, є ймовірність, що замість плову у вас вийде каша з м'ясом :-).
За пропорціями я особливо не заморочуюсь. Можу тільки сказати на око, що м'яса я взяв десь півкіло, а рису приблизно склянку або трохи більше. Решта дивіться самі.





Все ріжемо - моркву тремо на тертці. З м'ясом не слід мельчишить, адже воно ужарится.





Ставимо на вогонь глибоку сковороду наливаємо олії 100-150мл. Прогріваємо масло і сковороду.





Вогонь на максимум.





Всі розігрілося. Кладемо м'ясо і обсмажуємо на МАКСИМАЛЬНОМУ вогні 5-10 хвилин до початку появи золотистої скоринки.





Як тут. Залишивши запас для подальшої обсмаження з овочами.





Засипаємо цибулю і моркву.





Обсмажуємо до золотистого кольору. Це ще приблизно 5-10 хвилин. Все на максимальному вогні.





Заливаємо водою, краще гарячою, і доводимо все до кипіння.





засипаємо рис, доводимо до кипіння. Закриваємо кришкою і ставимо на мінімальний вогонь.





Під кришкою все повинно тихесенько побулькивать.





А тепер один з секретів приготування плову: як води залишиться зовсім небагато, рис почне пригорати. Щоб цього не відбувалося і вода повністю вбралася, необхідно робити лопаткою невеликі ямки до підстави сковороди.





Через визначені проміжок часу помішуємо, робимо ямки і знову накриваємо кришкою.
Так робимо до повної готовності рису, тобто вже плову. Якщо щось пішло не так і води залишилася багато, а рис вже готовий, відкрийте кришку і додайте вогонь. А якщо рис ще не готовий, а води не залишилося, то її можна трохи додати.


Вообщем, кінцевий результат повинен бути таким або кращим:



Приємного вам апетиту!


Рекомендуємо для перегляду:
  • Битки рисово-курячі з сиром «Чимні». Зроби сам своїми руками
  • Повітряний рис. Зроби сам своїми руками
  • Веселі макарони. Зроби сам своїми руками
  • Готуємо Попкорн будинку. Зроби сам своїми руками
  • Піца на батоні. Зроби сам своїми руками
  • Індичка по-англійськи
  • Рецепт приготування лазаньї з фаршем і соусом болоньєзе
  • Курка з квасолею по-східному
  • Фото-рецепт приготування овочевих супів і зеленого борщу
  • Рецепт картопляних галушок в томатно-сметанному соусі