Як приготувати капучіно. Зроби сам своїми руками



Капучино - відомий італійський напій, улюблений у всьому світі. Прийнято вважати, що лише професіонал може приготувати цей вишуканий і неймовірно гарний напій. Давайте спробуємо розвінчати ці безглузді чутки. Я вас запевняю, що після невеликої практики ви будете насолоджуватися власноруч приготованим капучіно, увінчаним білосніжною піною.
Отже, нам знадобляться:
• кави (краще натуральна мелена)
• 6-10% вершки або жирне молоко
• кориця
• цукор
Спочатку треба зварити каву. Для цього в джезву насипаємо 2 чайні ложки кави, додаємо 1 чашку води і ставимо на вогонь. Найголовніше на цьому етапі не допустити, щоб наш кави закипів, інакше він вийде гірким. Ледь тільки піна почне підніматися до краю джезви, слід відразу ж прибрати напій з плити. Коли піна осяде, знову варимо каву. Цю процедуру треба повторити від 4 до 7 разів.





Тепер займемося збиванням вершків. На одну порцію кави припадає одна чашка вершків. У невелику каструльку наливаємо вершки і підігріваємо, але не доводимо до кипіння. Це займе всього кілька секунд. Потім прибравши вогонь на мінімум, занурюємо в вершки міксер або блендер і починаємо збивати. Посуд з вершками при цьому краще злегка нахилити. В цій справі головне не пропустити той момент, коли піна вже буде готова. Орієнтуватися треба на бульбашки, які з'являться на поверхні. Поки вони є, продовжуємо збивати, а як тільки бульбашки зникли, прибираємо блендер. Наша піна готова.





А зараз займемося з'єднанням усіх компонентів. Беремо зварений кави і переливаємо його в чашку, заповнюючи приблизно на 2/3.





Зверху ложкою дуже акуратно викладаємо молочну піну.





Для того щоб перевірити, чи правильно приготований капучіно, достатньо буде його прикрасити. Посипаємо піну з вершків невеликою кількістю кориці, і якщо білосніжна «шапка» її утримає, то наш кави вдався.





Додаємо зверху трохи цукру і можемо пишатися собою! Ми самі приготували чудовий і смачний капучіно!


Рекомендуємо для перегляду:
  • Вершкове морозиво з домашнього молока. Зроби сам своїми руками
  • Пролиту каву. Зроби сам своїми руками
  • Як закрити щілини монтажною піною
  • Напої з кави
  • Новорічний торт «Ведмедик на півночі»
  • Тістечко від пасхального кролика
  • Приготування смачних і корисних напоїв
  • Приготування глінтвейну
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт
  • Фото-рецепт смачних домашніх десертів - лимонний пудинг