Свічка з апельсина. Зроби сам своїми руками
З половинки апельсина можна зробити справжнісіньку свічку. При цьому, при її виготовленні не треба воску - достатньо звичайного рослинного масла. Природно, така свічка служить більшою мірою елементом декору, окрасою будь-якого свята, наприклад, Нового року. Аромат цитрусових як ніякий інший поєднується з усіма улюбленими зимовими домашніми посиденьками.
Отже, для виготовлення свічки з половини апельсина знадобиться, власне, сам фрукт, рослинна олія, ніж і ложечка, з допомогою яких потрібно буде видалити серцевину апельсина.
1. Слід розрізати апельсин навпіл. Нам знадобиться тільки одна частина.
2. Гострим ножем надрізаємо м'якоть фрукта. Потім ложечкою видаляємо м'якоть. При цьому, залишаємо серцевину - вона послужить гнотом для майбутньої свічки. (М'якоть апельсина можна використовувати в приготуванні будь-яких святкових страв, салатів).
3. У результаті повинна вийде чаша. Важливо, щоб гніт був тонким: так він краще буде горіти.
4. Далі беремо звичайне рослинне масло.
5. Наливаємо олію в чашу так, щоб рідина не доходила до кінця гнота-серцевини 1-1,5 сантиметра.
6. Підпалюємо гніт. Можливо, він загориться не відразу - нічого страшного, в будь-якому випадку масло просочить гніт і вогонь обов'язково з'явиться.
Все, свічка готова!
Таку свічку можна виготовити з будь-якого фрукта - грейпфрута, мандарина, лимона. При горінні така свічка наповнює приміщення ароматом цитрусових. При використанні свічка абсолютно не коптить, немає запаху підгорілого олії. У рослинне масло можна додати кілька крапель ефірного масла або будь-яких ароматизаторів - в такому разі аромат і запах буде більш насиченим. Таку свічку може виготовити навіть дитина, але важливо дотримуватися певну техніку безпеки.
Отже, для виготовлення свічки з половини апельсина знадобиться, власне, сам фрукт, рослинна олія, ніж і ложечка, з допомогою яких потрібно буде видалити серцевину апельсина.
1. Слід розрізати апельсин навпіл. Нам знадобиться тільки одна частина.
2. Гострим ножем надрізаємо м'якоть фрукта. Потім ложечкою видаляємо м'якоть. При цьому, залишаємо серцевину - вона послужить гнотом для майбутньої свічки. (М'якоть апельсина можна використовувати в приготуванні будь-яких святкових страв, салатів).
3. У результаті повинна вийде чаша. Важливо, щоб гніт був тонким: так він краще буде горіти.
4. Далі беремо звичайне рослинне масло.
5. Наливаємо олію в чашу так, щоб рідина не доходила до кінця гнота-серцевини 1-1,5 сантиметра.
6. Підпалюємо гніт. Можливо, він загориться не відразу - нічого страшного, в будь-якому випадку масло просочить гніт і вогонь обов'язково з'явиться.
Все, свічка готова!
Таку свічку можна виготовити з будь-якого фрукта - грейпфрута, мандарина, лимона. При горінні така свічка наповнює приміщення ароматом цитрусових. При використанні свічка абсолютно не коптить, немає запаху підгорілого олії. У рослинне масло можна додати кілька крапель ефірного масла або будь-яких ароматизаторів - в такому разі аромат і запах буде більш насиченим. Таку свічку може виготовити навіть дитина, але важливо дотримуватися певну техніку безпеки.