Розсольник по-ленинградски. Зроби сам своїми руками


У багатьох російських сім'ях прийнято варити супи. Зазвичай це густі, наваристі щі, борщі, розсольник, які добре йдуть особливо взимку. Прийшовши з морозу, наллєш тарілочку париться ароматного ситного варива - і відразу світ стане добрим, а ти - задоволеним і щасливим! Одним з таких поширених рецептів розсольнику є пропонований рецепт розсольнику по-ленинградски.
Для приготування супу нам знадобиться:


Рассольник по-ленинградски


хороший наваристий шматок м'яса, краще яловичина на кістці, або реберця-хрящики, - 500-600 грам,
картопля - пара-трійка штук,
морква, цибулина - по одному коренеплоду,
огірки солоні (мариновані, але краще солоні) - 2-3 штуки,
крупа перлова - півсклянки,
масло рослинне або жир з бульйону від варіння м'яса - 1-2 столові ложки,
розсіл огірковий - півсклянки,
перець горошком, лавровий лист,
зелень, сметана - на подачі
Готуємо овочі: добре промиваємо, очищаємо від шкірки. Промиваємо і замочуємо холодною водою перловку (можна на кілька годин, можна попередньо проварити її у мікрохвильовці).
Добре промиваємо м'ясо і заливаємо холодною водою. Запам'ятайте одне правило: хочете смачний бульйон - заливайте холодною водою, хочете соковите м'ясо - заливайте окропом. Додаємо великі шматки моркви, цибулі, при бажанні корінь або стебло селери або петрушки.


Рассольник по-ленинградски


Доводимо до кипіння, знімаємо піну, зменшуємо вогонь,


Рассольник по-ленинградски


додаємо перловку і варимо при слабкому кипінні години півтори.


Рассольник по-ленинградски


В цей час приготуємо заправку: дрібно нашинкуем морква, цибуля, огірки.


Рассольник по-ленинградски


Все добре протомим на сковороді на знятому з бульйону жирі або рослинній олії.


Рассольник по-ленинградски


Кубиками нарізаємо картоплю.


Рассольник по-ленинградски


М'ясо виймаємо з бульйону, ріжемо на шматочки, овочі викидаємо.


Рассольник по-ленинградски


Опускаємо в суп картопля, м'ясо, доводимо до готовності картоплі і перлової крупи.


Рассольник по-ленинградски


Заправляємо суп підготовленої заправкою, додаємо прянощі і розсіл, тушкуємо під кришкою хвилин 10 і вимикаємо плиту. Подаємо зі сметаною і зеленню. Дуже смачно!


Рассольник по-ленинградски


Рекомендуємо для перегляду:
  • Веселі макарони. Зроби сам своїми руками
  • Смачний домашній борщ. Зроби сам своїми руками
  • Все про супи та бульйони
  • Рецепт литовського борщу з щавлем і буряком
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Простий рецепт смачного м'ясного бульйону
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Рецепти приготування холодних супівсмачні окрошки і холодні свекольники
  • Фото-рецепт приготування овочевих супів і зеленого борщу
  • Рецепт літнього супу з кропивою і щавлем