Як посмажити мойву. Зроби сам своїми руками



Как пожарить мойву


Багато молоді господині з упередженням ставляться до цієї дрібної рибки саме тому, що не знають, як її приготувати. А, між тим, правильно приготовлена мойва дуже смачна. Якщо хочете приготувати з мойви страва з мінімумом канцерогенів, більш корисне для здоров'я, - тушкуйте її з цибулею у власному соку або з додаванням невеликої кількості води або вершків.
Сьогодні пропонується рецепт любителям смаженої мойви - а це смакота можна порівняти, мабуть, лише з смаженої корюшкою.
Смажити мойву зовсім не складно, і метушні з нею набагато менше, ніж з будь-якою іншою рибою. Часто зупиняє лише розповсюджується при цьому специфічний рибний запах. Щоб його зменшити, можна використовувати кілька прийомів, про які ми розповімо в рецепті.

Для приготування смаженої мойви нам буде потрібно:
мойва свіжоморожена - 0,5 кг,
цибуля ріпчаста - 1 головка,
борошно для панірування,
масло для обсмажування,
лимонний сік,
прянощі для риби.

Хід приготування.
Рибу розморозити на повітрі. Добре промити під краном з холодному водою. Дати воді стекти.
Помістити в глибоку миску, присолити, вичавити сік з половинки лимона, присипати спеціями для риби або меленим чорним перцем, якщо ви не любите інші прянощі або вони відсутні в даний момент. Дайте рибці промаринуватися 15-30 хвилин.
Потім запаніруйте мойву в борошні.


Как пожарить мойву


Розігрійте в казані рослинне масло (краще взяти глибоку сковороду або казан, щоб було менше бризок).
На дно кинути крупно нарізану половинку цибулини. Порціями опускайте рибу в розігріте масло і обсмажуйте з двох боків до рум'яності.


Как пожарить мойву


Рибу можна розміщувати щільними рядами, потім вона все одно розділиться.


Как пожарить мойву


Обсмажену мойву виймайте і укладіть на блюдо, вистелене паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.


Как пожарить мойву


Как пожарить мойву


Как пожарить мойву


Как пожарить мойву


Поки мойва смажиться на гарнір можна приготувати смажену картоплю і соус з хроном.


Как пожарить мойву


Промитий картоплю нарізати соломкою і обсмажити з цибулею в казані після останньої порції риби.
Для соусу взяти сметану і готовий хрін, змішати за смаком, можна додати соєвий соус.


Как пожарить мойву


Подавати відразу на гаряче смажену мойву, огарнированную картоплею. соус подати окремо.


Как пожарить мойву


Рекомендуємо для перегляду:
  • Грибний суп з печериць. Зроби сам своїми руками
  • Філе минтая з цибулею та сметаною. Зроби сам своїми руками
  • Прикорм риби
  • Оригінальні стравигніздечка з рибою
  • Фото-рецепт рибного супу з вершками (фінська вуха)
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Грибний суп їх сушених білих грибів - рецепт приготування
  • Куряче філе, фаршироване гречкою з грибами в вершково-грибному соусі
  • Фото-рецепти приготування червоної риби в домашніх умовах
  • Профітролі з червоною рибою і вершковим сирним сиром