Запечена риба. Зроби сам своїми руками


Запечена риба продукт дієтичний і володіє дивними смаковими якостями. Найкращі поживні речовини риби можна зберегти, приготувавши її на свіжому повітрі, використовуючи жар багаття і харчову фольгу в якості оболонки.
Для смаження риби над вугіллям або відкритим вогнем знадобиться подвійна решітка з ручкою. Стандартна сітка витримує не більше половини кілограма ваги продукту. Для великої ваги риби жаровню можна посилити додаткової ґратами.


Запеченная рыба


Запеченная рыба


В якості риби краще використовувати екземпляр вагою до 500-800 грамів, з якого попередньо слід зняти луску. Ретельно його выпотрошим, видаливши голову, великі плавники і хвіст. Для смаження найбільш придатні практично всі породи риб, але особливо оптимальні жирні (форель, короп, карась, лосось). Спочатку потрібно з боку черева зробити розріз до спинного плавця, щоб вийшла заготівля невеликої товщини. Розгортаємо її «млинцем».


Запеченная рыба


Запеченная рыба


Натираємо рибу сіллю, додаємо перцю, трохи інших спецій (експериментувати з новомодними спеціями не раджу, оптимально застосувати чорний і червоний перець). Можна прокласти рибу зверху дрібно нарізаними овочами: цибулею, болгарським перцем, морквою. Також цікавий смак виходить, якщо скропити його лимонним соком і зробити на шматку невеликі надрізи, акуратно додавши туди шматочки сиру. Сир розплавиться, надавши пікантний смак риби і підвищивши жирність при використанні пісних сортів.


Запеченная рыба


Під рибу підкладаємо лист фольги, якщо тушка велика або фольга досить тонка, то складаємо її вдвічі. Накриваємо зверху іншим листом алюмінієвої фольги і ретельно загортаємо. Це необхідно для збереження соку при перевертанні в процесі смаження.


Запеченная рыба


Готуємо вугілля, особливих вимог до сорту дерев немає, так як тут практично весь продукт буде закритий з усіх сторін. Вже в кінці догорання дров можна вже ставити рибу на грати.


Запеченная рыба


Запеченная рыба


Спочатку загорнутої частиною фольги тримаємо ґрати близько 3-5 хвилин, потім перевертаємо і тримаємо ще 15 хвилин.
Середній час приготування близько 20 хвилин і варіюється в більшу або меншу сторону часу в залежності від жару вугілля і товщини риби. Важливо дочекатися повної готовності, так як намагатися потім «доготувати» буде проблематично.
Після зняття риби з жаровні, акуратно за краї відкриваємо фольгу. Додаємо зверху нарізану зелень (кріп, щавель, цибулю, петрушку) і ось отримуємо прекрасну і здорову їжу, з живим «димком» і у власному соку.


Рекомендуємо для перегляду:
  • Вуха на багатті. Зроби сам своїми руками
  • Як посмажити мойву. Зроби сам своїми руками
  • Риба гарячого копчення з начинкою. Зроби сам своїми руками
  • Філе минтая з цибулею та сметаною. Зроби сам своїми руками
  • Прикорм риби
  • Як зберегти спійману рибу
  • Оригінальні стравигніздечка з рибою
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Фото-рецепти приготування червоної риби в домашніх умовах
  • Закуски на решітці