Смачний домашній борщ. Зроби сам своїми руками


Всі люблять смачну домашню їжу. Традиційна кухня - це завжди дуже смачно, ситно і красиво. Сьогодні я навчу вас готувати класичний домашній борщ, і ви зрозумієте, що зробити його може кожен.

На середню каструлю, приблизно чотирилітрову, знадобиться:
- яловичі кістки з м'ясом;
- чотири великі буряків;
- вісім середніх картоплин;
- дві морквини;
- дві великі цибулини;
- 3 столові ложки томатної пасти і дві ложки оцту;
- 3 столові ложки рослинної олії;
- улюблена зелень і спеції.


Вкусный домашний борщ


Першим ділом треба відварити наваристий бульйон з м'ясистих кісток. Коли м'ясо від кістки почне відставати відправляємо в бульйон картоплю. Ріжемо його великими часточками.


Вкусный домашний борщ


Поки вариться картопля, готуємо інші овочі. Моркву краще різати, а не терти на тертці, тоді вона віддасть більше смаку.


Вкусный домашний борщ


Буряк ріжемо великими брусочками.


Вкусный домашний борщ


Починаємо готувати піджарку. Щоб овочі наситилися спеціями і придбали приємний смак і аромат все вами улюблені спеції треба насипати в олія першим ділом.


Вкусный домашний борщ


Трохи обсмаживши спеції, кидаємо на сковороду цибулю.


Вкусный домашний борщ


Цибулю треба смажити до злегка золотистого кольору і тільки потім додавати моркву.


Вкусный домашний борщ


Змішайте овочі в сковороді, присолите ще трохи і накрийте кришкою. Коли морква трохи змінить колір можна додавати буряк.


Вкусный домашний борщ


Смажте під кришкою. Щоб борщ був трохи кисленьким, а буряк не втратила свій насичений колір згодом, в піджарку треба додати трохи томатної пасти і оцту. Змішуємо все в окремій мисочці.


Вкусный домашний борщ


Гарненько розмішуємо і вливаємо в піджарку.


Вкусный домашний борщ


Далі наша піджарка має трохи потомитися. Щоб вона не пригоріла, додаємо в сковорідку кілька ополоників бульйону, прямо з каструлі.


Вкусный домашний борщ


Накриваємо кришкою і смажимо хвилин десять.
Коли бульйон з картоплею закипить, додаємо у нього солі за смаком і висипаємо всю капусту. Щоб вона стала м'якою важливо додати її в бульйон саме на цьому етапі.


Вкусный домашний борщ


В момент, коли картопля стане легко розламуватися ложкою, можна додавати в бульйон піджарку.


Вкусный домашний борщ


Як тільки ви почнете додавати, колір бульйону відразу почне змінюватися. Варто все перемішати вміст каструлі і весь її вміст тут же забарвиться в красивий червоний колір.


Вкусный домашний борщ


Накриваємо кришкою і залишаємо доварюватися ще хвилин 15-20. Після цього додаємо будь-яку дрібно нарубану зелень, вимикаємо газ і залишаємо борщ настоятися під кришкою.


Вкусный домашний борщ


Приємного апетиту!


Рекомендуємо для перегляду:
  • Суп "Домашній". Зроби сам своїми руками
  • Вчимося готувати смачний борщ. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт литовського борщу з щавлем і буряком
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Простий рецепт смачного м'ясного бульйону
  • Рецепт приготування смачного борщу з куркою і нугыли
  • Рецепти приготування холодних супівсмачні окрошки і холодні свекольники
  • Річний рецептлитовський холодний борщ на кефірі
  • Фото-рецепт приготування овочевих супів і зеленого борщу
  • Рецепт приготування сирного крем-супу з кальмарами