Рецепт литовського борщу з щавлем і буряком


Інгредієнти:

  • 2 л бульйону
  • 700 г молодий буряків
  • 5 картоплин
  • 2 кореня селери із зеленню
  • 2 моркви
  • 1-2 цибулини
  • 150 г щавлю
  • 2 ст. ложки борошна
  • 50 р жиру
  • 10 г цукру
  • 2 ст. ложки оцту
  • 2 лаврових аркуша
  • 5 горошин перцю
  • 200 г сосисок або шинки
  • мелений перець і сіль за смаком

Приготування:

Зварити м'ясний бульйон, злегка обсмажити на жирі очищену і дрібно нарізану буряк. Покласти її в каструлю, скропити оцтом, додати трохи бульйону і тушкувати, помішуючи, 1-1,5 години. Обсмажити на жирі нашатковані соломкою моркву, селеру, ріпчасту цибулю, додати лавровий лист, перець. У киплячий бульйон покласти нарізану часточками картоплю, посолити і варити 5-10 хвилин, після чого додати буряк, коріння, борошняну пасеровку і знову довести до кипіння. Потім покласти промиті і нарізані листя щавлю і варити до готовності. Готовий борщ заправити цукром, меленим перцем.

Подаючи на стіл, у борщ покласти сметану, зелень, шматочки шинки або прогріті і нарізані кружечками сосиски



Рекомендуємо для перегляду:
  • Все про супи та бульйони
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Простий рецепт смачного м'ясного бульйону
  • Рецепти приготування літніх супіві борщів зелених, томатного супу гаспачо
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Рецепт приготування смачного борщу з куркою і нугыли
  • Рецепти приготування холодних супівсмачні окрошки і холодні свекольники
  • Приготування домашньої ковбаси
  • Смачні домашні страви з м'ясарецепт приготування яловичини з чорносливом
  • Фото-рецепт приготування овочевих супів і зеленого борщу