маринувати опеньки
Я вважаю, що немає смачніше маринованих грибів, ніж опеньки, а самі смачні мариновані опеньки - приготовані за цим рецептом. Всі мої знайомі, кому вдавалося спробувати їх, поділяють цю думку. Ви й самі можете в цьому переконатися. Рецепт, як і маринад для опеньків, досить простий, на приготування піде зовсім небагато часу. У цій статті ми розповімо, як маринувати опеньки.
Смачні мариновані опеньки: інгредієнти
- опеньки (чим молодше, тим краще)
Маринад для опеньків:
- цукор (з розрахунку 2 столові ложки на 1 літр води)
- йодована сіль не (з розрахунку 1 столова ложка з верхом на 1 літр води)
- перець горошком
- лавровий лист
- гвоздика
- оцет
Як маринувати опеньки
Вибираємо опеньки, очищаємо їх від лісового сміття, промиваємо. Якщо є можливість відібрати молоденькі маленькі опеньки, то обов'язково відбираємо. Якщо опеньків не так багато, як хотілося б, то можна використовувати і дорослі гриби.
Відібрані опеньки ставимо варити, коли вода закипить, додаємо солі (так щоб на смак сіль відчувалася) і кип'ятимо ще 20 хвилин. Потім воду зливаємо, а опеньки ретельно промиваємо холодною проточною водою і залишаємо поки в посуді.
Готуємо маринад: води беремо трохи, щоб вона тільки-тільки приховувала опеньки (але їх поки не заливаємо). На один літр води додаємо 1 ст. ложку оцту 70%, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка з верхом солі, за смаком кладемо лавровий лист, перець горошком і гвоздику.
Маринад ставимо на плитку, як тільки він закипить, висипаємо гриби і кип'ятимо ще 15 хвилин.
Потім гарячі опеньки заливаємо в стерилізовані банки і закрити кришкою. Зберігати такі грибочки стоїть в прохолодному темному місці. Їсти можна через 30-40 днів.