Покроковий фото-рецепт приготування кримських чебуреків з м'ясом


Пропоную вам приготувати дуже смачні кримські чебуреки

Інгредієнти

Тісто для чебуреків

  • 4 склянки борошна;
  • 1 стакан води;
  • 1 столова ложка соняшникової олії;
  • 1 столова ложка вершкового масла (за бажанням);
  • 1 яйце;
  • 0,5 чайної ложки солі.

Фарш для чебуреків

  • 300г свинини;
  • 300г яловичини;
  • 2 середні цибулини;
  • 0,5 - 1 склянку бульйону (можна замінити водою або молоком);
  • сіль, перець за смаком;
  • соняшникова олія для смаження.

Ингредиенты для чебуреков

Приготування тіста для чебуреків

Закип'ятити склянку води, додати сіль і масло (олія надає кримським чебуреків характерну «пухирчастість»). Вилити рідину в миску і дуже швидко заварити в ній 0,5 склянки борошна, добре розмішати виделкою, щоб не було грудочок. Дати трохи охолонути і додати яйце. Заварювання борошна, робить тісто м'яким і пластичним. Борошно просіяти гіркою на стіл, зробити поглиблення в центрі і поступово вилити туди заварне тісто.

Тесто для чебуреков

Добре вимісити. Тісто для чебуреків не повинно липнути до рук, щоб цього уникнути на руки слід насипати трохи борошна. В результаті у вас повинен вийти тугий «колобок». Його слід залишити на 30 хвилин і вимісити повторно. Через 30 хвилин повторити. Тісто для чебурека готово.

Приготовление теста для чебуреков

Приготування фаршу для чебуреків

Щоб приготувати начинку для смачних чебуреків, м'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом з цибулею. Якщо ви використовуєте готовий фарш, то просто додати до нього подрібнену в блендері цибулину. Фарш для чебуреків слід поперчити і посолити і влити в нього бульйон так, щоб вийшла трохи рідка, добре перемішана маса.

Ліпимо чебурек

Тим часом тісто відлежалося і стало набагато м'якше. Розрізаємо його на 2-3 частини і кожну з них витягуємо в довгий і товстий джгут, від якого відрізаємо ножем рівні шматки близько 50 гр. для одного чебурека. Кожен шматочок злегка місимо і робимо трохи плескату корж. Так робимо з усіма заготовками. З цієї порції тіста виходить в середньому 14-16 чебуреків.

Тепер приступаємо до приготування самих кримських чебуреків. Посипаємо стіл борошном, щоб тісто не прилипало і тонко розкачуємо його качалкою. Кладемо на тісто тарілку і обводимо по її контуру ножем, зрізуючи неакуратні краї тіста, щоб вийшов рівний круг. На одну половину кола викладаємо фарш чайною ложкою, залишаючи вільними краю, і накриваємо другою половиною. Краї краще не залеплять руками, а щільно притискаючи, пройтися по створеному півколу виделкою.

Как слепить чебурек

Смажимо чебуреки

Налити в сковороду побільше соняшникової олії так, щоб чебуреки плавали у фритюрі. Гарненько розігріти і смажити кожен чебурек по 2-3 хвилини з кожного боку. Орієнтуйтеся на колір, він повинен бути золотисто-коричневим. Чебуреки виходять легкими і повітряними, з хрусткою скоринкою і дуже смачні. Викладаємо їх на велику тарілку і кличемо всіх до столу.

Крымские чебуреки

Приємного апетиту!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Біляші з м'ясом. Зроби сам своїми руками
  • Млинці з м'ясом. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт приготування смачного борщу з куркою і нугыли
  • Рецепт курячих ніжок у тесті
  • Рецепт шоколадних тістечок
  • Перепічкапростий рецепт удмуртського страви
  • Рецепт піци
  • Сирний пиріг з цукіні і інші рецепти страв для пікніка
  • Фото-рецепт приготування смачного творожника з персиками
  • Покроковий фото-рецепт приготування млинцевого торта з куркою, грибами і си ...