Рецепти приготування літніх супіві борщів зелених, томатного супу гаспачо


Літні супи приємніше всього їсти у спеку. Однак готувати їх можна в будь-який час року. Головна їх відмінність від традиційних супів в тому, що вони легкі і швидко засвоюються. Тому ми пропонуємо звернути увагу на холодні супи із свіжих сезонних овочів і фруктів. Всі представлені прості в приготуванні.

Летние супы

Екзотичні літні супи: грецький дзадзікі

Інгредієнти:

  • кисломолочна основа: кефір, йогурт або мацоні
  • дві гілочки м'яти
  • два огірка
  • часточка часнику
  • половинка лимона
  • столова ложка оливкової олії
  • сіль

Технологія приготування дзадзікі:

1. Дрібно нарізати огірок, зелень, м'яту і часник.
2. Перемішати часник і м'яту, додати сіль за смаком, вичавити сік половинки лимона і оливкову олію.
3. Залити кефіром, додати огірок, перемішати. Якщо для дзадзікі ви брали мацоні, то можна розбавити водою, краще газованої.

Борщ

Свекольник

Інгредієнти:

  • три буряків середньої величини
  • три огірка
  • 1 літр кефіру
  • два яйця
  • зелень
  • ложка хрону

Готуємо борщ:

1. Буряк відварити або запекти в духовці.
2. Натерти на тертці буряк і огірки.
3. Залити кефіром, додати сіль, зелень і хрін.
4. Перед подачею в тарілку додати половинку натертого яйця.

Приготування гаспачо - томатного супу

Гаспачо

Інгредієнти для приготування гаспачо:

  • 1,5 кг стиглих помідорів
  • 1 маленька головка ріпчастої цибулі
  • Половина чайної ложки солі
  • 2 солодких червоних перцю
  • Три столові ложки оливкової олії
  • Два-три огірка.

Приготування гаспачо:

1. Помідори опустити в окріп на одну хвилину, зняти шкірку.
2. За допомогою блендера змолоти пюре з помідорів, перцю і цибулі. Посолити.
3. Розтерти часник з сіллю та оливковою олією. Додати в пюре і добре перемішати.
4. Дрібно нарізати огірки і додати в суп.

Солодкий рисовий суп з вишнею

Інгредієнти:

  • півкіло вишні
  • 200 гр. рису
  • 100 гр. цукру.

Приготування:

1. Вишню промити і видалити кісточки.
2. Залити п'ятьма склянками гарячої води, довести до кипіння.
3. Процідити.
4. У відвар додати рис і цукор, варити 25 хв.
5. Додати вишню і варити ще 5 хв.
6. Подавати в холодному вигляді зі сметаною або вершками.

Бурячник з буряка

Інгредієнти:

  • Бадилля молодих буряків
  • Щавель
  • Квас
  • Зелена цибуля
  • Кріп
  • Петрушка
  • Хрін
  • Будь-яка червона риба
  • Сіль.

Як готувати ботвинью:

1. Нарізати зелень і бадилля, залити квасом.
2. Додасть хрін і відварну червону рибу.
3. Перемішати, посолити за смаком.

Приємного апетиту!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Рецепт литовського борщу з щавлем і буряком
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Рецепт приготування смачного борщу з куркою і нугыли
  • Рецепт грецького салату
  • Рецепти приготування холодних супівсмачні окрошки і холодні свекольники
  • Приготування домашньої ковбаси
  • Смачні домашні страви з м'ясарецепт приготування яловичини з чорносливом
  • Фото-рецепт приготування овочевих супів і зеленого борщу
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць
  • Приготування смачних і корисних напоїв