Куряче філе, фаршироване гречкою з грибами в вершково-грибному соусі


Побалуйте себе рідних і улюблених людей смачним вечерею - курячим філе, фаршированим гречкою з грибами, в вершково-грибному соусі. У цьому чудовому рецепті поєднуються м'ясо, гарнір і смачний вершковий соус. Ваші старання і кулінарні таланти напевно будуть по достоїнству оцінені всіма членами сім'ї.

Куриное филе фаршированное

гречка с грибами

Важко переоцінити користь гречки. Є навіть жарт, що вона значно корисніше, ніж диплом про вищу освіту. Ми не будемо займатися порівняльним аналізом цих двох чудових речей, а просто зваримо гречку, змішаємо з смаженими з цибулею печерицями та нафаршируємо курячі грудки. Фарширувати філе виявилося набагато зручніше, ніж робити курячі рулети. Це навіть у початківців господарок має вийти з першого разу без особливих зусиль. Поєднання курячого м'яса, грибів, гречки і вершків просто чудове блюдо виходить дуже смачним і при цьому досить низькокалорійним.

Інгредієнти:

Ингредиенты

  • куряче філе - 4 штуки
  • гречка - 0,5 склянки
  • вода - 1 склянка (можна трохи більше - 1,25)
  • печериці - 500гр
  • 2 середні цибулини
  • вершки 15% - 400 мл
  • масло рослинне - 50 мл
  • масло вершкове - 50 гр
  • сіль
  • перець
  • спеції за смаком

Готуємо куряче філе, фаршироване гречкою з грибами в вершково-грибному соусі

Зварити гречку. Для цього її бажано її перебрати, щоб уникнути випадкових зерняток інших круп або дрібних камінчиків, потім промити в проточній холодній воді.

Как сварить гречку

Висипати в каструлю і залити водою у співвідношенні 1 до 2,5, поставити на плиту, накрити кришкою. Після закипання зменшити вогонь до мінімуму і варити до повного випаровування води. Посолити і, обгорнувши рушником, дати постояти 15 - 20 хвилин. Після упарювання гречка виходить набагато смачніше.

Доки вариться гречка, у нас є час зайнятися грибами з цибулею. Цибулини очистити і нарізати кубиками.

Лук кубиками

Печериці промити і нарізати пластинками.

Нарезка шампиньонов

Добре розігріти сковороду, налити в нього пару ложок рослинного масла і покласти шматочок вершкового масла. Викласти цибулю в сковороду і підсмажити до золотистого кольору, періодично помішуючи.

Лук на сливочном масле

Зажарка

Коли цибуля підрум'яниться, додати до нього гриби, зменшити полум'я і тушкувати, накривши кришкою.

Как пожарить грибы

Коли гриби дадуть сік і почнуть в ньому тушкуватися, зняти кришку і смажити до готовності, додати сіль, перець і приправу до смаку.

В той час, як крупа і гриби варяться і тушаться, можна готувати філе куряче. Слід зрізати невеликий шматочок з внутрішньої частини. Він нам потім знадобиться, щоб закривати вже нафаршированное філе.

Гострим ножем робимо надріз на філе на кшталт «кишеньки», розрізаємо рівно посередині, обережно, намагаючись не пошкодити випадково зовнішню частину, інакше фарш може надалі висипатися.

Кармашек в филе

Цю хитру процедуру проводимо з усіма шматочками філе, потім додамо до них приправу, сіль, перець і залишимо трохи промаринуватися.

Маринованное куриное филе

Смажені гриби розділити на 2 частини. Одну частину треба залишити в сотейнику, вона знадобиться для приготування соусу. А другу частину перемішуємо з гречкою. Суміш треба висипати в одну мисочку і гарненько перемішати.

Гречка с грибами

Гречка с грибами

Можна спробувати ложечку, адже це смачно! Головне не захопитися, і нафарширувати нею підготовлене філе, обережно накладаючи суміш ложечкою всередину «кишеньки».

Фаршировка куриного филе

Фаршированная курица

Після цього надріз слід закрити маленьким шматочком м'яса, який ми завбачливо залишили саме для цієї мети.

Техника фаршировки

Курица с гречкой и грибами

Налити в сковороду олію, добре розігріти і обсмажити філе з двох сторін до утворення рум'яної скоринки. Відразу всі філе в сковороду не поміщаються, тому краще обсмажувати по дві штучки, так і перевертати їх набагато зручніше. Перевертайте акуратно, тримаючи лопатками з двох сторін, так цілісність філе збережеться і фарш залишиться там, де йому і належить, тобто всередині, а не на сковороді.

Жареное куриное филе

Готуємо соус. У сотейник з рештою грибами налити вершки, посолити, перемішати і довести до кипіння на середньому вогні.

Сливочно грибной соус

Как приготовить соус

Коли соус буде готовий, викласти в нього обсмажені філе і тушкувати під кришкою хвилин по 15 з кожної сторони.

Куриное филе в соусе

Ось і все готово. Запах на кухні стоїть просто чудовий. Розкладіть філе по тарілках, додайте вершково-грибний соус і кличте всіх до столу.

Куриное филе фаршированное гречкой с грибами в сливочно-грибном соусе

Фаршировані грудки добре поєднуються з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Рецепт курячих відбивних. Зроби сам своїми руками
  • Філе минтая з цибулею та сметаною. Зроби сам своїми руками
  • Індичка по-англійськи
  • Сімейна вечерястрава з курки
  • Рецепт курки з чорносливом
  • Рецепт курки з медом, запеченої в духовці
  • Курка з квасолею по-східному
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць
  • Рецепт курячих рулетиків
  • Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі