Рецепти приготування холодних супівсмачні окрошки і холодні свекольники


У спекотну літню погоду особливо актуальні легкі страви, зокрема, холодні супи. Розглянемо кілька популярних рецептів.

Окрошка овочева

Потрібно:

  • 1 л хлібного квасу
  • 2 картоплини
  • 1 буряк
  • 1 морква
  • 2 огірка
  • пучок зеленого цибулі
  • 2 зварених круто яйця
  • 2 ст. ложки сметани
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1 ч. ложка гірчиці
  • Сіль

Овощная окрошка

Приготування:

1. Відваріть і остудіть моркву, картоплю, буряк.
2. Наріжте маленькими кубиками буряк, морква та огірки.
3. Картопля натріть на крупній тертці.
4. Зелену цибулю дрібно поріжте і розітріть ложкою.
5. Яєчні білки наріжте дрібними шматочками, а жовтки розітріть з гірчицею.
6. Змішайте розтертий зелений цибулю з картоплею, білками, жовтками, сметаною, цукром, сіллю.
7. Додайте квас, буряк, морква та огірки.
8. Перед подачею на стіл можна додати кріп.

Приємного апетиту!

Окрошка збірна м'ясна

Потрібно:

  • 160 г відвареної яловичини
  • 120 г відвареної телятини
  • 120 г шинки
  • 4 зварених круто яйця
  • 2 огірка
  • пучок зеленого цибулі
  • 1,3 л хлібного квасу
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 ч. ложка гірчиці
  • 150 г сметани
  • кріп
  • сіль

рецепт холодного супа

Приготування:

1. Варені жовтки, цукор, сіль розітріть з гірчицею і заправте квасом.
2. Варене м'ясо, білки і очищені огірки наріжте кубиками.
3. Зелену цибулю дрібно наріжте і розітріть з сіллю.
4. Змішайте всі з квасом, посипте кропом.

Приємного апетиту!

Окрошка на кефірі

Потрібно:

  • 1 л кефіру
  • 1 л води
  • 200 г відвареного м'яса
  • 3 картоплини
  • 3 огірка
  • пучок зеленого цибулі
  • сіль
  • 3 зубки часнику
  • кріп
  • мелений чорний перець

Окрошка офощная

Приготування:

1. Змішайте кефір з водою, додайте сіль, кріп, подрібнений часник, перець.
2. Варену картоплю, огірки, м'ясо, цибулю дрібно поріжте.
3. Залийте м'ясо і овочі кефірної сумішшю і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Борщ холодний вегетаріанський

Потрібно:

  • 2-3 середні буряків
  • 2 картоплини
  • 3-4 огірка
  • пучок зеленого цибулі
  • 8 зварених круто яєць
  • 0,5 склянки сухого білого вина або шампанського
  • 3 ст. ложки сметани
  • сіль
  • перець

Свекольник холодный

Приготування:

1. Буряк вимийте, загорніть у фольгу і запечіть в духовці.
2. Охолодіть буряк і наріжте її дрібними кубиками.
3. Очищену картоплю наріжте великими кубиками і відваріть в 1,5 л води протягом 7-10 хвилин, потім відцідити.
4. В картопляний відвар покладіть половину порції буряків і варіть на слабкому вогні 30 хвилин.
5. Вийміть буряк і охолодіть відвар.
6. Дрібно нарізану цибулю посипте сіллю і розітріть з двома жовтками, додайте трохи бурякового відвару, розмішайте і вилийте назад у каструлю з відваром.
7. Додайте вино, сіль, перець.
8. Поставте в холодильник на 2 години.
9. Огірки очистіть від шкірки, поріжте на дрібні кубики.
10. Розкладіть по тарілках огірки, картопля, половинки яєць, буряк і залийте буряковим відваром.
11. Подавайте зі сметаною.

Приємного апетиту!

Борщ холодний на м'ясному бульйоні

Потрібно:

  • 0,5 кг яловичини
  • 5 середніх картоплин
  • 2 свіжих огірка
  • 1 середня буряк
  • 5 яєць
  • пучок зеленого цибулі
  • 200 г сметани
  • сіль
  • лимонна кислота
  • перець горошком, 3 зубчики часнику, лавровий лист

Свекольник холодный

Приготування:

1. М'ясо очистити від плівок, жиру, наріжте брусочками і відварити в солоній воді, додайте в кінці перець, часник і лавровий лист.
2. Готовий бульйон охолодіть і видаліть часник, перець, лавровий лист.
3. Сирий буряк потріть на крупній тертці і відваріть в невеликій кількості води.
4. З'єднайте обидва охолоджених бульйону, разом з м'ясом і овочами.
5. Варені яйця, зварену в мундирі і очищений картопля, огірки потріть на крупній тертці.
6. Додайте дрібно нарізаний зелений лук, сметану.
7. Всі інгредієнти змішайте з бульйоном, посоліть, додайте лимонну кислоту і дайте трохи настоятися.

Приємного апетиту!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Аджика домашня. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт литовського борщу з щавлем і буряком
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Рецепти приготування літніх супіві борщів зелених, томатного супу гаспачо
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Рецепт салату з крабовими паличками
  • Фото-рецепти приготування бутербродів і тостів на швидку руку
  • Річний рецептлитовський холодний борщ на кефірі
  • Фото-рецепт приготування овочевих супів і зеленого борщу
  • Салат «Олів'є»