Фото-рецепт приготування смажених грибів лисичок


Про корисні властивості лисичок говорять досить багато. У рецептах часто пишуть, як зберегти їх корисні властивості лисичок при приготуванні. Але справа в тому, що у них дуже тонкі смакові якості, які легко втратити, якщо неправильно їх приготувати. Сьогодні я розповім, як посмажити смачні лисички з цибулею і морквою, зберігши корисні властивості та аромат цих чудових грибів.

как пожарить лисички фото

Як посмажити лисички з цибулею: інгредієнти

  • лисички (гриби сильно ужариваются, тому розраховуєте так, щоб сирих вистачало на повну сковороду або навіть трохи з гіркою);
  • вершкове масло 9-12 ст. ложок в залежності від розміру сковороди;
  • цибуля (одна середня цибулина);
  • морква (одна середня морква);
  • сіль (за смаком);
  • перець чорний мелений (за смаком).

Готуємо смачні лисички з цибулею

Для початку підготуємо лисички.
В чищенні ці гриби, напевно, найпростіші. Прибираємо на суху з них лісовий сміття і трохи промиваємо в проточній воді. Водою краще не зловживати. Лисички її легко вбирають, і потім доведеться довго чекати, коли вони висохнуть. Промиті гриби покладіть на паперовий рушник і дайте їм просохнути. Залежно від вологості самих грибів розрахуйте час приблизно від півгодини до кількох годин. Лисички в кінці сушіння повинні бути сухими і приємними на дотик.

полезные свойства лисички фото

Поки гриби сушаться, можна приготувати овочі. Цибулю нарізаємо півкільцями. Щоб кільця були міцними і не ламалися в процесі готування, рекомендую їх нарізати не поперек волокон, а вздовж, як показано на картинці.

лисички с луком фото

Потім тремо на тертці моркву. Краще всього на середній. Щоб після прожарювання морква вийшла ніжною, але не м'якою.

У сковорідці розтоплюємо вершкове масло (3-4 ст. ложки),

лисички на сливочном масле фото

обсмажуємо до м'якості і приємного золотистого кольору цибулю та моркву.

жаренная морковь с луком фото

Потім викладаємо готові овочі в тарілку.

рецепт приготовления лисичек фото

Тепер приступаємо до лисичкам. Гриби ріжемо з урахуванням того, що вони сильно ужарятся. Просто поділяємо кожен гриб на кілька частин.

нарезанные лисички фото

У сковорідці знову розтоплюємо вершкове масло (3-4 ст. ложки) і висипаємо туди гриби. Зрідка помішуємо.

лисички на сковороде фото

З грибів почне виділятися вода. Коли всі гриби пустять сік» виливаємо отриману рідину в посуд. Вона знадобиться нам для соусу.

сок лисичек фото

Потім знову додаємо в сковороду вершкове масло і смажимо гриби ще близько 15 хвилин.

жаренные лисички с луком фото

Коли вони майже готові, солимо їх, додаємо чорного меленого перцю, закриваємо кришкою і прибираємо з конфорки ще на 10 хвилин.

Після того, як лисички настоялися, змішуємо їх з цибулею і морквою. Блюдо готове. Можна оцінити смак і аромат цих чудових грибів.

Блюдо с лисичками фото

Подавати лисички гарячими з гарніром. Гарнір полити соусом, що ми злили зі сковорідки. Я вибрала рис - він добре підкреслює і не перебиває смак грибів.

лисички с гарниром фото

Цей рецепт хороший ще тим, що лисички, обсмажені таким чином, можна заморозити, а взимку просто підігріти їх з вершковим маслом. Це буде смачне блюдо, яке своїм ароматом нагадає вам про літо.

Дивіться також

  • Як приготувати лисички, зберігаючи їх цілющі властивості
  • Смачно готуємо гриби: мариновані опеньки, два рецепту


Рекомендуємо для перегляду:
  • Грибний суп з печериць. Зроби сам своїми руками
  • Як приготувати лисички, зберігаючи їх цілющі властивості
  • маринувати опеньки
  • грузді Мариновані
  • Грибний суп їх сушених білих грибів - рецепт приготування
  • Смачно готуємо грибимариновані опеньки, два рецепту
  • Як приготувати стручкову квасоля з грибами
  • Рецепт приготування лазаньї з фаршем і соусом болоньєзе
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць
  • Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі