Рецепт приготування лазаньї з фаршем і соусом болоньєзе


Як приготувати лазанью з соусом болоньєзе? Якщо ви вирішили порадувати своїх близьких м'ясної лазаньєю, обов'язково вивчіть цей рецепт приготування лазаньі болоньезе.

Інгредієнти для соусу болоньєзе:

  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 3 скибочки бекону, подрібненого
  • 3 ст. л. подрібненої прошутто
  • 1 головка ріпчастої цибулі, подрібненого
  • 2 маленькі морквини, подрібненого
  • 2 стебла селери, подрібненого
  • 230 г яловичого фаршу
  • 230 г телячого фаршу
  • 100 г свинячого фаршу
  • 1 стакан курячого бульйону
  • 1 склянку білого вина
  • 2 склянки подрібнених помідорів
  • 1 гвоздика
  • 1/4 ч. л. тертого мускатного горіха
  • 2 склянки гарячої води
  • 340 г подрібнених грибів
  • 2 курячих печінок
  • 1/4 склянки подрібненої зелені петрушки
  • 0,5 склянки жирних вершків
  • сіль, мелений перець за смаком

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 3 ст. л. борошна
  • 2 склянки теплого молока
  • 450 г листів для лазаньї
  • 1 стакан тертого пармезану

Приготування:

Приготуйте соус болоньєз, це можна зробити заздалегідь, за 2-3 дня, соус відмінно заморожується. Для цього розтопіть вершкове масло разом з оливковою у великій глибокій сковороді, обсмажте подрібнену бекон, додайте прошутто. Готуйте 1 хвилину, зменшіть вогонь до низького, додайте цибулю, моркву, селеру і готуйте до м'якості овочів. Після чого додайте вогонь і додайте до овочів фарші. Готуйте при постійному помішуванні до готовності м'яса. Додайте бульйон і вино, готуйте до загустіння, хвилин 10. Додайте помідори, гвоздику, мускатний горіх і гарячу воду. Зменшіть вогонь, готуйте нещільно накривши кришкою близько 45 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності додайте гриби, курячу печінку і петрушку. Потім вершки, прогрійте, приправте сіллю і перцем за смаком.

Для соусу бешамель розтопіть вершкове масло в каструлі. Коли масло розтане, додайте борошно, ретельно перемішуючи. Тримайте на вогні до тих пір, поки маса не почне пузиритися, але не придбає ще коричневий відтінок. Поступово додайте молоко, не перестаючи помішувати, щоб не утворювалися грудочки. Готуйте на слабкому вогні до загусання, помішуючи дерев'яною ложкою.

Відваріть листи лазаньї у великій кількості киплячої води. Коли паста досягне ступеня готовності «аль денте», зніміть з вогню, злийте воду, а листи лазаньї розкладіть на вологому чистому рушнику.

Духовку розігрійте до 200С. Форму для випічки глибиною трохи більше 5 см змастіть маслом, викладіть шар листів лазаньї, покладіть товстий шар м'ясного соусу, трохи соусу бешамель, тертий пармезан. Повторіть шари в зазначеному порядку, останній шар - бешамель, скропіть розтопленим маслом. Запікайте 20-30 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Перед подачею дайте лазіння охолонути при кімнатній температурі близько 10 хвилин.



Рекомендуємо для перегляду:
  • Аджика домашня. Зроби сам своїми руками
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Фото-рецепти приготування бутербродів і тостів на швидку руку
  • Рецепт з куркоюкурка зі спеціями по-східному
  • Детальний фото рецепт класичної лазаньї
  • Смачні домашні страви з м'ясарецепт приготування яловичини з чорносливом
  • Рецепти з овочівЦукіні з морквою і пряними травами
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць
  • Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі