Покроковий фото-рецепт приготування болгарського перцю фарширований м'ясом та рисом


Ситний, апетитний обід - що може бути краще? Перець, фарширований м'ясом і рисом - блюдо смачне і ароматне, корисне.

На 1 порцію нам знадобляться:

  • Солодкий перець - 2-3 шт
  • Фарш - 50-150 г (в залежності від розміру перцю)
  • Рис - 50 ?150 гр
  • Ріпчаста цибуля - 1 цибулина
  • 1 яйце
  • Сіль за смаком
  • Борошно - 1 ложка
  • Перець за смаком

Смачний фарширований перець можна приготувати, маючи під рукою найпростіші і недорогі продукти.

перец фото

Особливо доречно це блюдо восени, коли на ринки рясніють смачними, недорогими овочами.

Перець, фарширований м'ясом і рисом - страва бюджетне, його можна приготувати відразу багато. Вибирайте продукти з тим розрахунком, що на кожного члена сім'ї піде приблизно 2-3 перцю.

Перець, фарширований м'ясом та рисом

Рецепт приготування фаршированого перцю гранично простий.

1. Помийте перці.

2. З допомогою ножа вийміть з них насіння. Це робиться дуже просто - зрізаємо верхівку, вичищаємо перець всередині.

болгарский перец фото

3. Помийте перці ще раз.

перец фото

Тепер займемося приготуванням фаршу.

4. Відваріть рис в протягом 5 хвилин у киплячій воді так, щоб він був злегка твердий.

рис рецепты с фото

5. Наріжте ріпчасту цибулю, обсмажте його - для цього розігрійте сковороду, налийте в неї трохи рослинного масла, додайте трохи вершкового масла - воно додасть смак страви. Перед обсмаженням посипте лук борошном, він стане золотисто-прозорим.

лук репчатый фото

7. Обсмажену цибулю додайте у фарш, перемішати.

8. Додайте у фарш одне яйце. Знову перемішайте фарш.

рецепты из фарша с фото

9. Злийте воду з рису, дайте йому трохи охолонути.

10. Змішайте рис з фаршем, посоліть і поперчіть.

блюда из фарша рецепты фото

мясной фарш фото

11. Тепер приступимо до фарширування перцю.

Для цього беремо в одну руку перець, а в іншу - ложку. Перець наповнюємо до кінця. Рукою акуратно пригладжуємо верхівку з м'ясом.

12. Дістаємо каструлю глибше. Кладемо фаршировані перці на дно каструлі, вкладаємо їх один на одного щільніше.

рецепты из перца с фото

13. Заливаємо перець кип'яченою водою - її треба закип'ятити заздалегідь в окремій каструлі.

14. Ставимо каструлю з фаршированим перцем на газ. Варимо до готовності. Спочатку робимо газ сильніше, після того як наша страва закипить - зменшуємо.

болгарский перец рецепты с фото

Смачний фарширований перець можна подавати до столу як основне блюдо з легким салатом.

Зверху його краще полити сметаною або спеціально приготованим соусом.

Я готую сметано-майонезний соус.

Смачний фарширований перець: готуємо соус

Для соусу візьмемо:

  • Сметану - 8-10 ложок
  • Майонез - 8-10 ложок
  • Лимон
  • Перець мелений
  • Рослинна або оливкова олія - 1 ч. л.

Вичавіть сік їх лимона, додайте всі інші інгредієнти, змішайте.

соусы рецепты с фото

Так само можна фарширувати і капусту. Для цього візьмемо качан капусти, розберемо його на окремі листки.

Відваримо капустяні листи у воді приблизно 1-2 хвилини. Можна відварювати відразу ж цілий качан, дати йому охолонути, а потім розібрати на листя.

На кожен остиглий капустяний лист викладаємо фарш, який готуємо нашу запропонованим рецептом. Голубці складаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності. Подаємо до столу, поливши соусом або сметаною. Смачно, корисно і швидко!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Аджика домашня. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт литовського борщу з щавлем і буряком
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Фото-рецепти приготування бутербродів і тостів на швидку руку
  • Приготування домашньої ковбаси
  • Рецепт з куркоюкурка зі спеціями по-східному
  • Смачні домашні страви з м'ясарецепт приготування яловичини з чорносливом
  • Фото-рецепт приготування голубців з пекінської капусти з м'ясом і рисом
  • Закуски на решітці