Мариновані помідори з часником


У дитинстві я чомусь не дуже жалувала мариновані помідори з часником. Ці овочі мені більше подобалися свіжими, а ось огірочки, хрусткі, у банках, приводили мене в дикий захват. Сьогодні я досить спокійно ставлюся і до помідорів і огірків в будь-якому вигляді, тим більше, що тільки вчуся їх консервувати.

Рецепт маринування помідорів з часником народився як-то сам собою. Маленькі, акуратні і смачні томати просто шкода було різати в салат або суп. Тому, згадавши всі відомі рецепти маринаду, я вирішила зберегти ці помідори на зиму. Сподіваюся, ви підете моєму прикладу.

Вам знадобиться:

  • Помідори - близько 1 кг
  • Перець болгарський - 3 шт
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Сіль - 1,5 ст. л
  • Цукор - 2 ст. л
  • Оцет 9-типроцентный - 1-2 ст. л
  • Вода кип'ячена - близько 0, 5 літра
  • 2 банки близько 750 мл кожна

Підготовка:

1. Помідори ретельно вимити й обсушити.

помидоры маринованные

2. Перець вимити, очистити від насіння і нарізати невеликими довільними шматочками.

помидоры маринованные с чесноком

3. Часник очистити і нарізати. Можна покласти зубчики цілком.

помидоры маринованные с перцем

4. Банки вимити, простерилізувати. Кришки прокип'ятити.

как мариновать помидоры

5. Закип'ятити воду.

Рецепт смачних маринованих помідорів

Коли всі інгредієнти готові, приступаємо до маринування.

1. На дно банки кладемо частина нарізаного перцю, трохи часнику.

рецепт вкусных маринованных помидоров

2. Укладаємо помідори, періодично додаючи нарізаний перець і часник.

3. Зверху укладаємо залишки перцю.

маринованные помидоры фото

4. Заливаємо вміст банки окропом. Наполягаємо 5-10 хвилин.

помидоры на зиму

5. Зливаємо настій в каструлю, додаємо цукор і сіль за смаком. Кип'ятимо 5 хвилин.

маринованные помидоры на зиму

рецепт маринованные помидоры на зиму

6. Заливаємо получившимся маринадом помідори в банках. Наполягаємо 5 хвилин.

7. Знову зливаємо рідину в каструлю. Кип'ятимо 5 хвилин.

8. Додаємо в маринад оцет і розливаємо по банках з помідорами.

быстрые маринованные помидоры

9. Закриваємо банки кришками, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

10. Ставимо в прохолодне місце.

Мені не терпілося спробувати солодкі мариновані помідори, тому через тиждень після приготування я все-таки розкрила одну баночку. Оскільки я поклала всього по одній ложці оцту і солі, то помідори вийшли, як у власному соку. Так що, якщо ви любите маринад міцніше, то кладіть більше солі і оцту. Туди ж можна додати різні спеції і зелень. До речі, відкривати банки раніше, ніж через три місяці не варто, як з'ясувалося: помідори повинні настоятися.

Читайте також цікаву історію про те, як приготувати домашню кабачкову ікру за двома рецептами.



Рекомендуємо для перегляду:
  • Аджика домашня. Зроби сам своїми руками
  • Апетитна закуска на чіпси з сиром і часником. Зроби сам своїми руками
  • Домашня кабачкова ікрадва рецепту
  • маринувати опеньки
  • Консервація на зиму. Солоні огірочки
  • грузді Мариновані
  • Рецепт приготування смачного борщу з куркою і нугыли
  • Смачно готуємо грибимариновані опеньки, два рецепту
  • Як приготувати стручкову квасоля з грибами
  • Рецепт солоних помідорів на зиму