Рецепт солоних помідорів на зиму
Консервувати солоні помідори на зиму - одна з традицій російської кухні. Рецептів солоних помідорів на зиму існує чимало: одні складніше, інші - простіше. Приготування розсолу для цих помідорів досить просте, і впоратися зможе кожен. У даній статті ми поділимося відмінним рецептом солоних помідорів на зиму. Помідори і розсіл, приготовані за цим рецептом, надзвичайно смачні.
Рецепт солоних помідорів на зиму
У вимиті і простерелизованные трилітрові банки на дно закладаємо кріп і листя смородини, потім помідори середнього розміру.
Біля хвостика помідори протикаємо кілька разів зубочисткою. Це запобігає розтріскуванню.
Укладаємо помідори досить щільно.
Потім заливаємо їх закипілої водою.
Вода в банках повинна вийти з «гіркою».
Поки остигає вода, поріжемо кілька зубчиків часнику.
Коли вода охолола, її потрібно злити в каструлю, так ми визначимо яка необхідна кількість солі, цукру та оцту для розсолу.
Додаємо в банку часник.
Приготування розсолу для помідорів
Для приготування розсолу, на трилітрову банку треба 3 столові ложки солі, 9 столових ложок цукру, 1 чайна ложка 70%-ної оцтової есенції. Додаємо все це в каструлю і кип'ятимо воду вдруге. Заливаємо розсіл в банки. Для того щоб помідори добре збереглися, розсіл переливаємо трохи через край.
Перед закруткою для додаткової дезінфекції потрібно додати в кожну банку по 1 чайній ложці горілки. Закочує банки добре прокип'яченими кришками.
Перевертаємо банки догори дном. Для поступового охолодження накриваємо рушником.
Взимку тішимо себе і гостей смачними помідорами!