Рецепти м'яса на грилістейк з яловичини, люля кебаб з баранини, печеня і шніцель зі свинини


Рецепты мяса на гриле: стейк из говядины, люля кебаб из баранины, жаркое и шницель из свинины

Немає вищої задоволення, ніж зібратися великою компанією на лоні природи і посмажити найсвіжіше м'ясо над весело танцює вогником. А як це зробити, ми і поговоримо.

Мясо на гриле

Беремо бика за роги

Завдяки низькому вмісту жиру та високим смаковим якостям, яловичина користується популярністю у більшості любителів здорового харчування та активного відпочинку. Для приготування яловичини на грилі вибирають м'які, пісні шматки свіжого м'яса, які можна смажити відразу або замаринувати.

Для смаження яловичини найкраще підходять жаровні прямокутної форми (Ferraboli Idro, Ferraboli IMPERIAL та інші), хоча і круглі установки теж виявляться вельми до речі. Головне - розкладати м'ясо таким чином, щоб воно посилювалось рівномірно, не пригорая.

Стейк з овочами

  • Стейк з яловичини - 8 шт.
  • Яєчний білок - 2 шт.
  • Гірчиця гостра - 2 ч. ложки
  • Панірувальні сухарі - 2 ст. ложки
  • Корінь селери - 100 р.
  • Морква - 2 шт.
  • Рослинна олія - 4 ст. ложки
  • Цибуля порей - 200 р.
  • Сіль, чорний перець (мелений) - за смаком

Збийте білки в круту піну, поступово додаючи гірчицю, сухарі, перець і сіль. Потім остудіть отриману суміш.

Натріть на дрібній тертці селеру і моркву, додайте нарізану кільцями цибулю. Овочеву суміш облийте окропом і обсушити. Потім додайте в отриману раніше піну.

Змастіть шматки м'яса рослинним маслом, посипте перцем і викладіть на решітку. Посмажте його протягом 12-15 хв, потім переверніть, нанесіть яєчно-овочеву суміш і залиште смажитися ще на 10 хв.

Яловичина «з вогником»

  • Стейк з яловичини - 8 шт.
  • Помідори (дрібні) - 8 шт.
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Кетчуп - 2 ст. ложки
  • Рослинне масло - 3-4 ст. ложки
  • Оцет - 1 ст. ложка
  • Соус «Табаско» - 1 ч. ложка
  • Цукор - 1 ч. ложка
  • Лимонний сік - 1 ст. ложка
  • Орегано подрібнений - 1 ч. ложка
  • Чорний перець (мелений), сіль - за смаком

Роздушіть часник, додавши кетчуп, рослинне масло, оцет, соус «Табаско», лимонний сік, орегано і цукор. Ретельно перемішуючи, посоліть і поперчіть отриману суміш.

Підготуйте м'ясо, посоліть його і посипте перцем. Змастіть стейки рослинною олією і соусом «Табаско». Вимийте і просушіть помідори, хрестоподібно надріжте верхню частину томатів, додайте сіль і перець.

На розігріту решітку викладіть м'ясо і помідори. Запікайте в грилі протягом 3-5 хв з кожної сторони..

Готові стейки з помідорами викладіть на блюдо, окремо подаючи соус.

Страви зі свинини

Свинина ніжніше яловичини, проте вимагає більш тривалого і менш інтенсивного підігріву. На грилі смажать переважно невеликі шматки свинини, цілком підходять для відбивних. Для захисту м'яса від прилипання до сітки і більш рівномірного нагріву рекомендується попередньо змочити її маслом.

Для смаження свинини чудово підходять грилі будь-яких розмірів і форм (MAJOR, OYSTER, ARENA та інші).

Печеня зі свинини

  • Пісна свинина - 500 р.
  • Часник - 3-4 зубчики
  • Гриби варені - 50 р.
  • Чорний перець (мелений), сіль - за смаком

Порційно наріжте м'ясо, додайте сіль і перець, змастіть часником і обсмажте на решітці з обох сторін. За кілька хвилин до готовності покладете на м'ясо гриби. Готову печеню можна присмачити сметаною або майонезом.

Шніцель зі свинини з сиром

  • Шніцель або свиняча котлета - 4 шт.
  • Сир - 4 скибочки
  • Рослинна олія, червоний перець (мелений), сіль - за смаком

Шматки м'яса змастіть маслом, посипте перцем з сіллю і обсмажте з обох сторін на розігрітій решітці. За кілька хвилин до закінчення смаження покладіть на кожен шніцель по скибочці сиру. Також, можна подати разом з блюдом обсмажені помідори і яблука.

Люля-кебаб та інші задоволення

Традиційно готують на грилі ніжки або реберця баранчика. Однак м'якоть баранини теж застосовується досить широко.

Люля-кебаб

  • Баранина (м'якоть) - 1 кг
  • Цибуля (ріпчаста) - 1 шт.
  • Лимонний сік - 2 ст. ложки
  • Чорний перець (мелений), сіль - за смаком

Баранину пропустіть через м'ясорубку, додайте сіль, перець і трохи води. Потім влийте лимонний сік і ретельно перемішайте. З тим же ефектом можна додавати гранатовий сік. Отриману масу скачати у ковбаски і розкласти на підігрітій решітці. Обсмажити до готовності.

Баранина на кісточці з грибним соусом

  • Бараняча котлета на кісточці - 4 шт.
  • Баранина (бульйон) - 600мл
  • Картопля - 6 шт.
  • Цибуля - 6 шт.
  • Печериці - 6 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст. ложки
  • Томатна паста - 1 ст. ложка
  • Мадера (будь-десертне вино) - 300 мл
  • Вершкове масло - 75 р.
  • Рослинне масло, сіль - за смаком

Почистіть картоплю, помийте, наріжте кружечками і висушіть. Опустіть нарізану картоплю в тепле рослинне масло і підігрівайте. Через кілька хвилин перекладіть скибочки картоплі в кипляче рослинне масло і тримаєте, поки кружечки не стануть золотисто-коричневого кольору.

Наріжте дрібно цибулю. Вимийте печериці і поріжте (можна не очищаючи). Потім посмажте цибулю з грибами в оливковій олії на невеликому вогні. Після появи рум'яної скоринки, додайте бульйон і томатну пасту.. Отриману суміш підігрівайте до тих пір, поки рідина не випарується наполовину. Додайте вино і ретельно перемішайте. Ще раз нагрійте до випарювання половини рідини. Протріть одержаний гарнір, додайте сіль і шматочки вершкового масла.

Відбийте баранину, посоліть і обсмажте на грилі з обох сторін. Подавайте з картоплею і соусом.

Баранина



Рекомендуємо для перегляду:
  • Аджика домашня. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт литовського борщу з щавлем і буряком
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Фото-рецепти приготування бутербродів і тостів на швидку руку
  • Рецепти приготування холодних супівсмачні окрошки і холодні свекольники
  • Як приготувати стручкову квасоля з грибами
  • Рецепт приготування лазаньї з фаршем і соусом болоньєзе
  • Приготування домашньої ковбаси
  • Смачні домашні страви з м'ясарецепт приготування яловичини з чорносливом
  • Закуски на решітці