Як замаринувати м'ясо і рецепт приготування смачного шашлику на мангалі


Таке блюдо як шашлик відомо з давніх часів, воно має безліч рецептів приготування, у даній статті ми розповімо про загальні правила приготування шашлику.

Інгредієнти та посуд:

  • 500 г свіжого м'яса
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • помідори
  • кухонна сіль
  • солодкий перець
  • лимон
  • шампури, каструля, ніж, мангал

Процес:

  • Візьміть гарне, якісне, свіже м'ясо молодої тварини (баранина, яловичина, свинина, м'ясо птиці). Зріжте з нього весь зайвий жир, вимийте його чистою водою. Намагайтеся не брати для приготування шашлику заморожене м'ясо.
  • Наріжте м'ясо на приблизно рівні шматки у формі кубиків по 35-40 г, потім наріжте ріпчасту цибулю і покладіть м'ясо з цибулею в каструлю. Після цього залийте столовий оцет; перемішайте, посоліть і поперчіть продукти; накрийте каструлю кришкою і на кілька годин поставте її в прохолодне місце для маринування.
  • Маринувати продукти потрібно в емальованій чи скляній каструлі, але не в алюмінієвому посуді.
  • Після маринування почніть нанизувати м'ясо на шампур, це необхідно зробити так, щоб шампур з гострого кінця залишався вільним приблизно на відстань 5 ?7 см. Якщо ви використовуєте немаринованное м'ясо, то перед нанизуванням вам слід змастити шампур жиром.
  • Розведіть вогонь на мангалі, коли дрова прогорять і залишаться тліючі головешки, тоді можна починати смажити шашлик.
  • Шматки м'яса нанизують на попередньо нагріте шампур упереміж з нарізаними кільцями ріпчастої цибулі і солодкого перцю. Розташуйте шампури на висоті 15 см над розжареним вугіллям мангала і обсмажуйте м'ясо, повертаючи шампур за круглий кінець. Шампури краще розташувати щільно між собою. Перевертати шампур потрібно не більше двох разів, інакше є небезпека пересушити м'ясо.
  • Перевірте, як нанизані шматки м'яса - вони не повинні звисати, бовтатися на шампурі, не повинні стикатися один з одним, інакше шашлик погано просмажиться.
  • Щоб перевірити готовий шашлик чи ні, вам потрібно надрізати шматок м'яса: якщо виділяється прозорий сік, значить шашлик готовий, якщо рожевий, то шашлик не готовий. У тому випадку якщо сік не виділяється, то, швидше за все ви пересмажили шашлик, і він не годиться для вживання в їжу.
  • Приготований шашлик потрібно зняти з шампура, покласти на тарілку, додати в якості гарніру зелена цибуля, помідори, часточки лимона, посипати спеціями за смаком і подавати до столу.


  • Рекомендуємо для перегляду:
  • Збираємося на пікнікпоради щодо вибору мангалу, палива і посуду
  • Як приготувати смачні і соковиті котлети з м'ясного фаршу - простий покрок ...
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Простий рецепт смачного м'ясного бульйону
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Рецепт приготування смачного борщу з куркою і нугыли
  • Рецепт грецького салату
  • Грибний суп їх сушених білих грибів - рецепт приготування
  • Смачні домашні страви з м'ясарецепт приготування яловичини з чорносливом
  • Салат «Олів'є»