Фото-рецепт приготування голубців з пекінської капусти з м'ясом і рисом
Смак голубців знайомий кожному з дитинства. Ще наші мами і бабусі готували це апетитне блюдо, до того приваблива, що доводилося забувати про всі дієти і заборони «не їсти після шостої». Але крім традиційного способу приготування голубців існує безліч інших варіантів. Кожна господиня вносить в оригінальний рецепт свої поправки, намагаючись догодити кожному члену сім'ї.
Сьогодні ми можемо знайти в магазинах практично будь-які продукти, які раніше були в дивину для жителів нашої місцевості, і, отже, в традиційних рецептах не використовувалися, але це зовсім не означає, що не варто проявити трішки творчості та урізноманітнити смак звичних страв.
Я розповім вам, як приготувати голубці з пекінської капусти замість звичайної білокачанної. Смак від цього стає м'якше і ніжніше, так і загортаються вони набагато простіше, так що навіть молода і недосвідчена господиня легко зможе впоратися з цим процесом.
Голубці з пекінської капусти: інгредієнти
- пекінська капуста
- фарш - 500 г
- рис - 1 / 3 склянки
- морква - 2 штуки
- цибуля - 2-3 штуки
- олія соняшникова
- бульйон - 1,5 склянки
- сметана - 200 г
- томатна паста - 100 г
- сіль
- перець
Рецепт голубців з пекінської капусти
Для початку необхідно підготувати овочі. Очистіть цибулю і моркву, розділіть пекінську капусту на окремі листочки: для цього зріжте великим гострим ножем близько 5 сантиметрів від основи. Листя там досить щільні і тверді, тому не придатні для згортання.
Листя потрібно розбирати обережно, так як верхні краї дуже крихкі і їх легко пошкодити.
Після цього опустити капусту в каструлю з окропом на 10 хвилин, на дно покладіть верхні листя, а зверху нижні, які слід дістати трохи раніше, щоб не переварити.
Злийте воду, дайте листю охолонути і тільки після цього беріть їх руками.
Додавання овочів зробить смак голубців більш насиченим і приємним. Пасеровані цибулю і моркву можна покласти у фарш, так і в підливу, тому приготуйте побільше піджарки. Наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву натріть на тертці і обсмажте все разом до золотистого кольору в невеликій кількості рослинного масла.
Розділити піджарку на дві частини.
Фарш для голубців можна використовувати більш або менш жирний, з м'яса різних сортів, виходячи з ваших уподобань. У мене був фарш з курячого філе, він легкий і дієтичний, відмінний варіант як для дітей, так і для дорослих. Промийте рис, відваріть до готовності і додайте до м'ясного фаршу. Туди ж додайте половину овочевої піджарки, сіль і перець за смаком. Добре перемішайте до отримання однорідної консистенції.
Всі інгредієнти готові, можна приступити до згортання голубців. Якщо прожилки і підстави листів залишилися трохи жорсткими, варто зрізати їх ножем або легенько відбити кухонним молоточком. Викладіть на тарілку один лист, розправте краю, і на бік, де була верхівка, а не підстава капусти, столовою ложкою покладіть трохи фаршу, відступивши близько 5 сантиметрів.
Зовнішні сторони аркуша загорніть зверху на фарш, спочатку верхівку, а потім обидві бічні.
Після чого поверніть лист рулетом разом з начинкою.
Таким же чином поступаємо по черзі з усіма листям, намагаючись класти фаршу в міру, щоб голубці не були напівпорожніми, і, в той же час, начинка не випадали із листа. Якщо в процесі згортання не вистачило листя, залишків фаршу можна зробити невеликі тюфтельки і тушкувати їх разом з голубцями.
Приготуйте соус. Для цього в мисочці змішайте сметану з томатною пастою і налийте стакан або півтора будь-якого бульйону - м'ясного, курячого, овочевого. Посоліть соус за смаком і добре перемішати до однорідності.
На дно каструлі викладіть половину, що залишилася овочевий піджарки, зверху на неї шарами голубці, таким чином, що б край капустяного листа був знизу, тоді вони не втратять форму.
Додайте решту піджарку, залийте все соусом і, накривши кришкою, поставте тушкуватися.
Після закипання варіть страву ще 20-30 хвилин на повільному вогні. Готові голубці викладіть на тарілки, полив зверху соусом. Їжте зі сметаною!
Насправді, виходить дуже смачно. Приємного апетиту!