Фото-рецепт приготування голубців з пекінської капусти з м'ясом і рисом


Смак голубців знайомий кожному з дитинства. Ще наші мами і бабусі готували це апетитне блюдо, до того приваблива, що доводилося забувати про всі дієти і заборони «не їсти після шостої». Але крім традиційного способу приготування голубців існує безліч інших варіантів. Кожна господиня вносить в оригінальний рецепт свої поправки, намагаючись догодити кожному члену сім'ї.

Сьогодні ми можемо знайти в магазинах практично будь-які продукти, які раніше були в дивину для жителів нашої місцевості, і, отже, в традиційних рецептах не використовувалися, але це зовсім не означає, що не варто проявити трішки творчості та урізноманітнити смак звичних страв.

Я розповім вам, як приготувати голубці з пекінської капусти замість звичайної білокачанної. Смак від цього стає м'якше і ніжніше, так і загортаються вони набагато простіше, так що навіть молода і недосвідчена господиня легко зможе впоратися з цим процесом.

Голубцы из пекинской капусты

Голубці з пекінської капусти: інгредієнти

  • пекінська капуста
  • фарш - 500 г
  • рис - 1 / 3 склянки
  • морква - 2 штуки
  • цибуля - 2-3 штуки
  • олія соняшникова
  • бульйон - 1,5 склянки
  • сметана - 200 г
  • томатна паста - 100 г
  • сіль
  • перець

Как приготовить голубцы

Рецепт голубців з пекінської капусти

Для початку необхідно підготувати овочі. Очистіть цибулю і моркву, розділіть пекінську капусту на окремі листочки: для цього зріжте великим гострим ножем близько 5 сантиметрів від основи. Листя там досить щільні і тверді, тому не придатні для згортання.

Пекинская капуста для голубцов

Листя потрібно розбирати обережно, так як верхні краї дуже крихкі і їх легко пошкодити.

Листья для голубцов

Після цього опустити капусту в каструлю з окропом на 10 хвилин, на дно покладіть верхні листя, а зверху нижні, які слід дістати трохи раніше, щоб не переварити.

Рецепт голубцов из пекинской капусты

Злийте воду, дайте листю охолонути і тільки після цього беріть їх руками.

Пекинская капуста

Додавання овочів зробить смак голубців більш насиченим і приємним. Пасеровані цибулю і моркву можна покласти у фарш, так і в підливу, тому приготуйте побільше піджарки. Наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву натріть на тертці і обсмажте все разом до золотистого кольору в невеликій кількості рослинного масла.

Лук

Тертая морковь

Розділити піджарку на дві частини.

Поджарка

Фарш для голубців можна використовувати більш або менш жирний, з м'яса різних сортів, виходячи з ваших уподобань. У мене був фарш з курячого філе, він легкий і дієтичний, відмінний варіант як для дітей, так і для дорослих. Промийте рис, відваріть до готовності і додайте до м'ясного фаршу. Туди ж додайте половину овочевої піджарки, сіль і перець за смаком. Добре перемішайте до отримання однорідної консистенції.

Фарш для голубцов

Как приготовить фарш

Всі інгредієнти готові, можна приступити до згортання голубців. Якщо прожилки і підстави листів залишилися трохи жорсткими, варто зрізати їх ножем або легенько відбити кухонним молоточком. Викладіть на тарілку один лист, розправте краю, і на бік, де була верхівка, а не підстава капусти, столовою ложкою покладіть трохи фаршу, відступивши близько 5 сантиметрів.

Готовим голубцы

Сворачивание голубцов

Зовнішні сторони аркуша загорніть зверху на фарш, спочатку верхівку, а потім обидві бічні.

Как завернуть голубец

Після чого поверніть лист рулетом разом з начинкою.

Голубец фото

Таким же чином поступаємо по черзі з усіма листям, намагаючись класти фаршу в міру, щоб голубці не були напівпорожніми, і, в той же час, начинка не випадали із листа. Якщо в процесі згортання не вистачило листя, залишків фаршу можна зробити невеликі тюфтельки і тушкувати їх разом з голубцями.

Тарелка голубцов

Приготуйте соус. Для цього в мисочці змішайте сметану з томатною пастою і налийте стакан або півтора будь-якого бульйону - м'ясного, курячого, овочевого. Посоліть соус за смаком і добре перемішати до однорідності.

Соус для голубцов

На дно каструлі викладіть половину, що залишилася овочевий піджарки, зверху на неї шарами голубці, таким чином, що б край капустяного листа був знизу, тоді вони не втратять форму.

Зажарка для голубцов
Укладка голубцов
Кастрюля голубцов

Додайте решту піджарку, залийте все соусом і, накривши кришкою, поставте тушкуватися.

Поджарка для голубцов
Голубцы в соусе
Как сварить голубцы

Після закипання варіть страву ще 20-30 хвилин на повільному вогні. Готові голубці викладіть на тарілки, полив зверху соусом. Їжте зі сметаною!

Голубцы со сметаной

Насправді, виходить дуже смачно. Приємного апетиту!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Як приготувати смачні і соковиті котлети з м'ясного фаршу - простий покрок ...
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Простий рецепт смачного м'ясного бульйону
  • Рецепт приготування смачного борщу з куркою і нугыли
  • Рецепт курячих ніжок у тесті
  • Рецепт приготування лазаньї з фаршем і соусом болоньєзе
  • Рецепт з куркоюкурка зі спеціями по-східному
  • Покроковий фото-рецепт приготування болгарського перцю фарширований м'ясом ...
  • Фото-рецепт приготування овочевих супів і зеленого борщу
  • Смачні другі страви з курки - найпростіші фото-рецепти на кожен день в дома ...