Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі


Ця страва ідеально готувати восени, коли є свіжі грибочки з лісу і тільки викопаний молодий і дуже смачна картопля. До того ж такий жульєн куркою і грибами можна їсти разом з кокотницей, в якості якої виступає запечений розрізаний навпіл картоплю. У даній статті ми розповімо, як приготувати жульєн з куркою і грибами в свіжому картоплі.

Жюльен с курицей фото

Для приготування жульєну з куркою і грибами потрібно:

  • 6-7 великих бульб картоплі
  • куряче філе 300 г
  • лісові гриби 300 г
  • вершкове масло 80-100 г
  • 1 куряче яйце
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • сир твердий 150 г
  • зелень для подачі страви

Кількість інгредієнтів залежить від розміру картоплі і вашого смаку, воно може відрізнятися від зазначеного.

Для приготування соусу Бешамель потрібно:

  • 2-3 лаврових аркуша
  • 1 невелика головка ріпчастої цибулі
  • 6 горошин чорного перцю
  • щіпка тертого мускатного горіха
  • 5 ст. ложок борошна
  • молоко 600 мл
  • 60 г вершкового масла.

Соус Бешамель можна замінити сметаною, вершками або іншим соусом.

Як приготувати жульєн з куркою і грибами

Вибираємо картоплю, відповідний за формою і розміром для того, щоб служити нам кокотницей. Бульби добре миємо щіточкою, підозрілі місця тонко зрізаємо ножем. Шкірку не зчищаємо, щоб посудина-картопля тримала форму при запіканні.

Молодой картофель

Кожен бульба розрізаємо навпіл.

Разрезанный картофель

Ложкою вичищаємо картопляну м'якоть, залишаючи товщину стінок близько 5 мм.

Картофельное блюдце

Коли всі «кокотниці» готові, опускаємо їх у холодну воду, щоб вони не почорніли, поки готується начинка.

Кокотница из картофеля

Філе курки для начинки промиваємо і дрібно нарізаємо.

Куриное филе

Курица для жюльена

У сковороді розтоплюємо частина вершкового масла й обсмажуємо в ньому куряче м'ясо.

Рецепт жюльена

Жареное мясо

Гриби можна взяти будь-які, на ваш смак. Готуйте їх за відповідним рецептом. Наприклад, лисички вийшли дуже ароматні і смачні. Рецепт з лисичками хороший ще тим, що при розморожуванні гриби виходять, як свіжі.

Жюльен с лисичками

Додаємо гриби до жарящемуся м'яса і готуємо майже до готовності.

Мясо с грибами

Потім закриваємо начинку кришкою і залишаємо, поки готується соус.

Тепер приступаємо до приготування соусу Бешамель.

У каструлю з товстими стінками наливаємо молоко і додаємо в нього приправи: розрізану навпіл головку цибулі, лавровий лист, перець горошком, мелений мускатний горіх.

Пряности для жюльена

На повільному вогні доводимо молоко до кипіння і знімаємо з плити.

Соус Бешемель

Залишаємо настоятися 10-15 хвилин, після чого проціджуємо молоко через дрібне сито або марлю.

Соус для жюльена

А в каструлю з товстим дном кладемо шматочки масла.

Топленое масло

Коли масло розтопиться, поступово починаємо в нього сипати борошно, постійно помішуючи, не даючи борошні підрум'янитися. Смажимо її приблизно хвилину. Потім знімаємо каструлю з плити і вливаємо молоко. Робимо все повільно і не перестаємо помішувати, а краще навіть трохи збивати.

Как приготовить соус

Зменшуємо температуру і доводимо соус до кипіння. Помішувати або збивати не перестаємо. Готуємо 2-3 хвилини до утворення однорідної густої маси. При необхідності додаємо сіль, перець за смаком.

Приготовление бешемеля

Соус і обсмажені гриби з м'ясом з'єднуємо і перемішуємо. Начинка готова.

Начинка

Тепер виймаємо з води підготовлений картоплю, трохи обсушуємо його серветкою, в кожну картоплину кладемо шматочок вершкового масла, посипаємо сіллю і перцем.

Подготовленный картофель

Ложкою акуратно викладаємо начинку. Краще щоб до краю картоплі залишалася пара міліметрів для сиру, який ми додамо пізніше.

Фаршированный картофель

Картофель с начинкой

У розігріту до 200? духовку ставимо картопля з начинкою на 15-20 хвилин. В цей час готуємо сирну шапочку.

Сир тремо на дрібній тертці і додаємо до нього яйце. Збиваємо виделкою.

Терка для сыра

Тертый сыр

Після того як картопля пропікся 15-20 хвилин, викладаємо суміш на кокотниці зверху.

Печеный картофель

Картофель с сыром

Після ставимо ще на 20 хвилин у духовку і запікаємо. Про готовність можна судити по рум'яної скоринки сиру і запеченої картопляної шкірці.

Рецепт жюльена

Подавати краще гарячими, є разом з кокотницей-картоплею. Якщо не хочете їсти шкірку, можна їсти ложкою.

Горячий жюльен

Жюльен своими руками

Приємного апетиту!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Оригінальні стравигніздечка з рибою
  • Грибний суп їх сушених білих грибів - рецепт приготування
  • Як приготувати стручкову квасоля з грибами
  • Рецепт приготування лазаньї з фаршем і соусом болоньєзе
  • Курка з квасолею по-східному
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць
  • Як відварити картоплю
  • Картопляна запіканка з куркою. Рецепт для мікрохвильової печі
  • Покроковий фото-рецепт приготування млинцевого торта з куркою, грибами і си ...
  • Рецепт картопляних галушок в томатно-сметанному соусі