Рецептгрудинка по-домашньому


Запечена свиняча грудинка - чудова холодна закуска, яку досить легко приготувати в домашніх умовах. Крім того, це прекрасна альтернатива купівельними ковбас для тих, хто думає про своє харчування і намагається їсти здорову їжу. Будь-який святковий стіл прикрасять тонко нарізані шматочки холодної грудинки. У поєднанні з чорним хлібом і зеленню вийдуть ситні буденні бутерброди, якими можна порадувати себе і свою сім'ю. Грудинку також можна вживати з гарніром - кашами, овочами, пастою, як друге блюдо. Свиняча грудинка - простий у приготуванні продукт: потрібно або зварити її, або запекти в духовій печі. Мені більше подобається варіант з духовкою, тому саме їм хочу поділитися з вами. Слід враховувати, що набір спецій, який вказаний тут, далеко не обов'язковий, ви можете взяти будь-які, які вам подобаються. Кожен раз спеції можна змінювати, пробувати нові поєднання і отримувати нові смаки.

Що нам потрібно:

  • свиняча грудинка (бекон) - кілька невеликих шматків
  • часник
  • сіль, спеції: розмарин, кмин, чорний перець, паприка, запашний перець, хмелі-сунелі

Грудинка по-домашнему

Приготування грудинки:

1. Промити шматки м'яса холодною водою, досуха обтерти паперовою серветкою, щоб не залишилося зайвої вологи. М'ясо повинно бути абсолютно сухим.
2. Часник очистити, часточки нарізати товстими пластинами.
3. Кожен шматок грудинки посолити за смаком, обмазати обраної спецією зверху або з усіх сторін - за бажанням. На фото грудинка з паприкою, кмином і хмелі-сунелі.

Как приготовить грудинку

4. Укласти на закритий фольгою деко і прибрати в добре розігріту духовку. Запікати невеликі шматки грудинки слід близько 25-30 хвилин при середній температурі.
5. Вийняти деко з духовки, на кожен шматочок м'яса викласти пластинки часнику.

Приготовление домашней грудинки

6. Знову прибрати в духовку і запікати до готовності. Перевірити її можна так: дістати м'ясо з духовки і відрізати гострим ножем тонкий шматочок. На зрізі буде видно ступінь готовності страви.

Запекание грудинки

7. Запечена грудинка повинна охолонути при кімнатній температурі, а потім її можна прибрати в холодильник на пару годин, і після цього є.

Запеченная грудинка

Як бачите, приготування грудинки - це просто. Крім того, ви можете взяти абсолютно будь-які спеції і додати бажаний смак м'яса. Хочете гостроти - додайте більше чилі-перцю (за 10 хвилин до готовності можна промазати верх шматки грудинки тиском часником). Прянощі додасть хмелі-сунелі, кмин, перець запашний. Можна також покласти на шматки м'яса зверху гілочку розмарину або лавровий лист. А можна готувати взагалі без спецій, досить просто посолити. Ще можливий такий варіант: гострим ножем зробити в м'ясі невеликі проколи, начинити нарізаною смужками морквою і часточками часнику. У цьому випадку грудинка буде мати гарний зріз - з яскравими шматочками моркви і ароматним часником. А можна запекти без спецій, і тільки діставши готове м'ясо з духовки, обмазати аджикою або тиском часником, дрібно нарубаним чилі-перцем, обернути кулінарної папером, остудити і прибрати в холодильник на ніч. Експериментуйте - і кожен раз насолоджуйтесь новим смаком!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Рецепт литовського борщу з щавлем і буряком
  • Приготування домашньої ковбаси
  • Рецепт курки з медом, запеченої в духовці
  • Базові продукти
  • Куряча грудка запечена з грибами в сметані
  • Рецепт піци
  • Що намазати на хліб
  • Смачні другі страви з курки - найпростіші фото-рецепти на кожен день в дома ...
  • Ідеїщо можна приготувати з фаршу
  • Смачні подарунки на 23 лютого