Сирний пиріг з цукіні і інші рецепти страв для пікніка

Рекламний блок

Нарешті весна прийшла, сонце ніжно гріє, пташки співають і природа оживає! Ну хіба душа може не радіти? Ми вже не так поспішаємо після роботи додому, хочеться довше погуляти та подихати свіжим повітрям, вибратися на пікнік. Відпочинок в лісі або на березі річки - справа хороша, але не варто забувати, що на свіжому повітрі з'являється здоровий апетит. У даній статті ми опублікуємо цікаві рецепти страв для пікніка, розповімо, як готувати сирний пиріг з цукіні і в'яленими помідорами, пиріг кіш, а також брауні на рисовому борошні.

Рецепти страв для пікніка: овочевий пиріг кіш

пирог киш фото

Пиріг кіш - це відкритий пиріг, найчастіше на пісочному тісті. Варіантів маса начинки: будь-які овочі, смачний сир і домашнє пісочне тісто.

Пісочне тісто для пирога:

  • 200 гр. борошна
  • 100 гр. вершкового масла
  • 1 щіпка солі
  • 4-5 ст/л води.

Для начинки

  • 2 великих яйця
  • 200 мл вершків 20%
  • 100 гр. твердого сиру
  • 200 гр. привареною брокколі
  • 100 гр. грибів
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 болгарський перець
  • сіль, перець
  • травички
  • оливкова олія

Борошно посолити, додати нарізане шматочками холодне вершкове масло і порубати ножем в крихту (можна і руками перетерти масло з борошном в крихту), відправити в холодильник на 15 хвилин. З отриманої маси зробити колодязь і влити в середину крижану воду, замісити тісто. Сформувати кулю, приплюснути і розкачати. Викласти у форму.

1.Злегка наколоти виделкою тісто.
2.Відправити на предвыпечку при 200 градусах з гороховим вантажем 15 хвилин і 10 без вантажу.
3.До цього часу підготуйте начинку:

Обсмажте на оливковій олії подрібнену цибулю, часник, додайте гриби і обсмажте 10 хвилин помішуючи. Посоліть і поперчіть, як тільки гриби почнуть пускати сік. Додайте трави.

4.Нарізаний перець відправити до грибів і тушкувати ще хвилин 10.
5.У мисці змішайте яйця, вершки, тертий сир, сіль перець, травички.

На випечений корж викласти начинку з грибів і перцю, зверху викласти приварену брокколі залити сирно-вершковою сумішшю.

6.Надіслати знову в духовку при тій же температурі на 25-30 хвилин.
7.Можна їсти як теплим, так і захололим. Загорніть у фольгу і беріть з собою!

Рецепти страв для пікніка: сирний пиріг з цукіні і в'яленими томатами

рецепты блюд для пикника фото

Цей пиріг сама ніжність, і начинка і тісто просто тануть у роті

Для тіста

  • 150 гр. вершкового масла
  • 1,5 склянки борошна
  • щіпка солі
  • 3 ст/л вершків(сметани)
  • 1/2 год/л погашеної соди.

Для начинки:

  • 2 великі цибулини
  • 200 гр. печериць
  • 1 невеликий цукіні (кабачок)
  • 15-20 в'ялених томатів
  • 3 середніх яйця
  • 3 плавлених сирка
  • 50 гр. твердого сиру
  • сіль, перець
  • італійські трави
  • оливкова олія

Готуємо тісто: вершкове масло натираємо на крупній тертці в 1,5 склянки просіяного з дрібкою солі борошна, додаємо сметану і соду погашену оцтом, все розминаємо і місимо тісто. Формуємо кулю, накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на півгодини.

Для начинки: підсмажити на оливковій олії дрібно нарізані цибулини до прозорості, додати трави за смаком (я таку добрячу ложку відправив), обсмажити гриби, і з'єднати з цибулею. Додати порізаний цукіні і в'ялені томати, ввести в масу 3-4 сирах яйця, посолити. Натерти плавлений сир (перевіреної якості), все перемішати.

У змащену форму викладаємо тісто, формуємо бортики, виливаємо начинку, зверху присипаємо 50 гр. твердого сиру (це за бажанням) і відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів хвилин на 40.
От і все! Даємо охолонути у формі. З келихом вина це просто феєрія!

Рецепти страв для пікніка: брауні на рисовому борошні

сырный пирог фото

Без солодкого ми нікуди, особливо якщо солодке ще й шоколадне!!! Смачний, розсипчастий і мега шоколадний брауні, і гормони щастя працюють як годинник:

  • 150 гр. вершкового масла
  • 150 гр. темного шоколаду
  • 1/4 склянки пудри какао
  • 1/2 склянки дрібної рисового борошна
  • 1/4 склянки кукурудзяного крохмалю
  • 1/4 ч/л пекарського порошку
  • 1/4 ч/л солі
  • 2 великих яйця
  • 1 чашка цукру
  • 2 ч/л ванільного екстракту
  • 35 мл міцного еспресо
  • 50 гр. суміші горіхів (мигдаль, фундук)

Розігріти духовку до 170 градусів. Підготувати порційні формочки або прямокутну форму змастити маслом і вистелити пекарської папером (велику форму, також змастивши маслом).
В жароміцної посуді, встановленої над каструлею з киплячою водою, змішати масло, шоколад і какао. Відставити, давши суміші охолонути.

В окремій ємності з'єднати борошно, крохмаль, пекарський порошок і сіль. Відставити в сторону. В мисці з допомогою віночка збити яйця, цукор, ваніль близько 4 хвилин, потім вмішати шоколадну суміш. Додати каву, додати суміш борошна і вимісити до однорідності. В останню чергу ввести рубані горіхи.

Вилити тісто в підготовлену форму і випікати 20 до 35 хвилин (в залежності від форм). Дати охолонути 15 хвилин, вийняти з форми і залишити на решітці, щоб остаточно охололи. Великий пиріг розрізати на 8 прямокутників. Тістечка можуть зберігатися кілька днів.

Радимо звернути увагу на статті:

Рецепт шоколадних тістечок

Рецепт салату із броколі, оливками і яйцями

Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Покроковий фото-рецепт приготування кримських чебуреків з м'ясом
  • Рецепти з овочівЦукіні з морквою і пряними травами
  • Рецепт шоколадних тістечок
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць
  • Фото-рецепти смачних пісних страв під час Великого посту
  • Швидка кухня. Рецепт холодцю пирога
  • Вершково-сирний торт з полуницею або садової суницею. Фото-рецепт
  • Рецептсирний пиріг з персиками
  • Літній пиріг з ревенем
  • Рецепти млинців на масляну


  • загрузка...