Як приготувати домашній шоколад


Яка господиня не хоче здивувати близьких чим-небудь смачним, оригінальним і корисним? Напевно ніхто не відмовиться від улюбленого багатьма ласощі - шоколаду, тим більше якщо він приготований з любов'ю і з якісних та натуральних інгредієнтів! А яким непередаваним ароматом наповнюється кухня, коли готуєш домашній шоколад! Ви зможете полити їм (поки він ще гарячий) будь-яку випічку. Можна зробити його про запас. Він прекрасно зберігається в холодильнику. Якщо знадобиться, можна просто розтопити його на водяній бані. Створюйте свої неповторні відтінки шоколаду, варіюючи кількість какао. Справжній домашній шоколад готується тільки з натуральних продуктів!

Домашний шоколад

Щоб приготувати шоколад в домашніх умовах, вам потрібно:

Рецепт шоколада с фото

  • по 5 столових ложок порошку какао та молока;
  • 6-8 столових ложок цукру;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 1 ч. л. борошна;
  • форма для льоду (можна використовувати формочки з коробок з цукерками).

Рецепт приготування домашнього шоколаду

1. Щоб приготувати шоколад в домашніх умовах, насипте в невелику каструльку какао, цукор, влийте молоко і, помішуючи, доведіть до кипіння на слабкому вогні.

Рецепт шоколада с фото

2. Потім додайте вершкове масло.

Рецепт приготовления домашнего шоколада

3. Коли суміш закипить вдруге, безперервно помішуючи, всипте борошно.

4. Як тільки борошно розчинитися, зніміть суміш з вогню, охолодіть.

Приготовить шоколад в домашних условиях

5. Потім розлийте рідкий шоколад у формочки для льоду і приберіть в холодильник щоб він застиг.

Горячий шоколад омномном

Це традиційний рецепт приготування домашнього шоколаду. Якщо хочете, можна експериментувати!

Наприклад, якщо ви любите гіркий шоколад, можна збільшити кількість какао і пропорційно зменшити порцію цукру.

Якщо ж ви навпаки віддаєте перевагу більш ніжний, молочний смак - тоді треба зменшити кількість какао і додати сухе молоко.

Горький шоколад

В залежності від кількості какао буде змінюватися і колір шоколаду, теорії його весь можна замінити сухим молоком - повинен вийти білий шоколад, але сама я не пробувала, не знаю.

Белый шоколад рецепт

Так само можна додати в шоколад кілька крапель коньяку, рому або лікеру - вийде відмінний смак!

Можна замінити 1 ложку звичайного цукру і ванільним додати трохи кориці. Вийде пряно-шоколад ванільний.

Можна використовувати різні начинки. Наприклад, подрібнені горіхи (волоські, арахіс або фундук), або ж вишню без кісточки, родзинки, цукати, курагу, цедру лимона.

Шоколад с начинкой

Ще можна додати в шоколад вафельну крихту, кокосову стружку. Дуже смачно і оригінально вийде, якщо проткнути зубочисткою будь-які свіжі фрукти (часточка апельсина, мандарина, яблука, банана) або сухофрукти занурити в рідкий шоколад, потім покласти на фольгу або пергаментний папір і дати застигнути в холодильнику.

Якщо ж шоколад дуже довго не буде застигати, то в наступний раз збільште кількість борошна - кожен сорт по-різному вбирає вологу.

Домашній шоколад - це поле для приємних експериментів. Так що даруйте радість і дітям і дорослим! Адже це так просто!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Шоколад. Зроби сам своїми руками
  • Молочний коктейль «Добрий ранок». Зроби сам своїми руками
  • Напої з кави
  • Сирний пиріг з цукіні і інші рецепти страв для пікніка
  • Шоколадні яйця на Великдень
  • Корзинки з кремом, шоколадом і полуницею
  • Вершково-сирний торт з полуницею або садової суницею. Фото-рецепт
  • Рецепт шоколадного мусу з грушею в коньяку
  • Шоколадні пасхальні яйця
  • Виготовлення мила "Тістечка"