Новорічний торт «Ведмедик на півночі»


У кожного з нас новий рік асоціюється з безліччю різних речей. Традиційно, це ялинка, шампанське, салат олів'є і бенгальські вогні. І, звичайно, який же Новий рік без святкового новорічного торта?! Ось саме такий чудовий торт я і пропоную вам приготувати.

Рецепт новорічного торта

Що нам знадобиться:

  • 8 яєць
  • 3 столові ложки сметани
  • 5.5 склянки цукру
  • 1 кілограм горіхів
  • 300 гр. маргарину
  • борошно (як говориться, скільки візьмете)
  • 2 склянки молока (якщо у вас продають молоко в пакетах по півлітра - це буде найкращий варіант - пізніше зрозумієте, навіщо нам саме таке молоко)
  • 400 грам масла
  • 50 гр. какао
  • сода
  • ванільний цукор

Ну і дуже багато терпіння, звичайно! Отже, починаємо пекти торт.

Першим ділом потрібно приготувати коржі.

1. Беремо 7 яєчних жовтків, 1,5 склянки цукру, 300 грам розм'якшеного (не топленого!) маргарину, 3 стіл. ложки сметани, соду, ванільний цукор. Змішуємо всі ці інгредієнти, поступово додаємо борошно і замішуємо круте тісто.
2. Тісто треба вимішувати до тих пір, поки воно почне відлипати від рук вільно. Як тільки такий ефект досягнутий, викладаємо тісто в миску, накриваємо чистим рушником і дає хвилин 20 дозріти. Тим часом вмикаємо духовку і дістаємо саму велику сковороду або деко.
3. Коли тісто дозріло, його потрібно буде ще трохи подмесить, так як воно почне прилипати до рук. Знову доводимо тісто до «неклейкого стану», ділимо на три рівні частини і випікаємо 3 великих коржа.
4. Сковороду або деко змащувати не потрібно, можна застелити пергаментом для випікання. Тісто розминаємо рукою по дну скорода або по листу, створюючи рівномірний шар. Випікаємо при температурі 180-200 градусів до світло-коричневого кольору.
5. Від коржів у нас залишилося 7 білків. Відокремлюємо приблизно 1 білок від загальної маси, виливаємо його в склянку, накриваємо і ховаємо в холодильник (він нам ще знадобиться). Решта 6 білків збиваємо до утворення крутої піни. Коли піна вже не опадає - починаємо поступово вводити цукрову пудру (або цукор) 1,5 склянки. Після цукру поступово засипаємо туди ж 1 кг мелених горіхів, акуратно перемішуючи ложкою.
6. Отриману масу ми так само ділимо на три рівні частини, намазуємо її товстим шаром на остиглі коржі і ставимо у ледь теплу духовку, щоб підсушити цей шар. Якщо духовка з вентилятором, вистачить 20 хвилин при температурі близько 100 градусів, з трохи прочиненими дверцятами. Якщо стара духовка - ставимо температуру 80 градусів, і сушимо кожен корж хвилин за 40.

Тепер у нас вийшло 3 двошарових коржа. Можна починати готувати крем.

Приготування крему для новорічного торта

Суміш № 1

1 стіл. ложка борошна, 1 ст. ложка цукру, 1 яйце, 2 склянки молока - заварюємо всі разом. У підсумку вийде несолодкий заварний крем.

Важливо! Не викидайте пакет від молока. Його потрібно вимити, вивернути і витерти насухо.

Суміш№ 2

400 грам м'якого масла, 2 склянки цукру, 50 гр. Какао. Змішуємо.

Тепер об'єднуємо суміш № 1 і суміш № 2, отриманим змащуємо кремом коржі і весь торт зверху. Ось, в принципі, все готово.

Пам'ятайте, у нас залишився ще самотній білок в холодильнику? Дістаємо, збиваємо з нього міцну піну, додаємо цукрову пудру (3-4 столові ложки). Викладаємо суміш у пакет від молока (або інший аналогічний щільний пакет), делаемв нижньому куточку маленьку дірочку.

Беремо деко, накриваємо його пергаментом для запікання, змащуємо маслом пергамент.З пакету починаємо будувати на пергаменті білкові ялинки. Не намагайтеся зробити їх сильно високими, щоб вони потім не нахилилися. Ставимо «ялинки» сушитися в духовку. Якщо залишився білок - можна намалювати на торті.

Коли ялинки висохли (вже не прилипають до пальців) витягуємо їх з духовки, акуратно знімаємо з пергаменту і садимо на торт.

Всі новорічні ідеї 2010



Рекомендуємо для перегляду:
  • Біляші з м'ясом. Зроби сам своїми руками
  • Печиво на швидку руку
  • Тарт з полуницею
  • Тістечко від пасхального кролика
  • Покроковий фото-рецепт приготування млинцевого торта з куркою, грибами і си ...
  • Корзинки з кремом, шоколадом і полуницею
  • Ягідний пиріг з італійської меренгою
  • Рецепт вегетаріанського хліба без яєць і молока
  • Вершково-сирний торт з полуницею або садової суницею. Фото-рецепт
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт