Емальований посуд


Емальований посуд вважається досить зручною, гігієнічної для приготування і зберігання їжі, вона стійка до впливу кислот і солей, які в ній продуктів харчування. Однак у неї є не тільки переваги, але і недоліки, до яких відносяться недостатня стійкість емалі до різких змін температури і ударів, що призводять до утворення тріщин і сколів.

Інструменти і матеріали:

  • емальований посуд

1. Після покупки емальованого посуду наповніть її до країв водою, поставте на конфорку і довести воду до кипіння, потім зніміть посуд з вогню, дайте воді охолонути. Таким простим способом ви збільшите термін служби емальованого посуду.
2. Намагайтеся користуватися емальованим посудом для приготування тільки супів, овочевих рагу, киселів, компотів, і краще не варити в ній овочеве пюре, молоко і каші, тому що вони можуть пригоріти.
3. Не слід ставити гарячу емальований посуд на холодну підставку або наливати холодну воду в гарячу посуд, тому що тим самим шар емалі руйнується від різкої зміни температури.
4. Якщо в процесі приготування їжі відбулося її пригорання до стінок посуду, то в цьому випадку вам треба засипати сіллю місця пригорання або залити водою посуд, попередньо додавши у воду чайну ложку соди і залишити на кілька годин. Після цього почавши мити посуд, ви побачите, як легко відмиється пригорілі їжа.
5. Приготувавши їжу вам потрібно відразу ж помити емальований посуд розчином питної або кальцинованої соди у співвідношенні 1 столова ложка соди на 1 л гарячої води, для цих цілей можна також використовувати мило. Після цього необхідно всполоснуть посуд теплою водою.
6. Від тривалого вживання емальовані чайники темніють всередині, щоб позбутися від темного нальоту слід закип'ятити в ньому воду з трьома шматочками лимона.
7. Щоб позбутися накипу на стінках емальованого посуду необхідно прокип'ятити в ній протягом 2-2,5 годин воду, що містить оцтову есенцію у співвідношенні 2 чайні ложки есенції на 1 л води.
8. Не рекомендується готувати їжу в емальованому посуді має пошкодження внутрішньої сторони із-за того, що дрібні шматочки емалі можуть потрапити в їжу.



Рекомендуємо для перегляду:
  • Газовані напої. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт приготування смачної каші на воді з додаванням молока
  • Як приготувати смачні тюфтельки з фаршу в томатному соусі - простий фото-ре ...
  • Простий рецепт смачного м'ясного бульйону
  • Рецепти з овочівЦукіні з морквою і пряними травами
  • Як відварити картоплю
  • Керамічний посуд
  • Використання скляного посуду
  • Приготування глінтвейну
  • Догляд за алюмінієвим посудом