Ідеїщо можна приготувати з фаршу


Идеи: что можно приготовить из фарша

Фарш - це прокручене в м'ясорубці або подрібнене ножем м'ясо, риба або птах. Страви з фаршу бюджетів, тому що для приготування, як правило, беруть не самі ідеальні шматки м'яса. Звичайно, можна перевести на фарш філе міньйон, але сенсу в цьому ніякого немає, навіть з м'ясних обрізків і не самої благородної риби фарш вийде непоганий.

Страви з фаршу - це ідеальні варіанти для початківців кулінарів, так як їх досить складно зіпсувати (на відміну, наприклад, від стейка, який ще потрібно навчитися прожарювати).

котлеты из фарша с фото

Існує думка, що з фаршем «багато метушні». Може це й так, проте крім вже перерахованої бюджетності і малу ймовірність зіпсувати, фарш має головну перевагу - його можна заготовити про запас.

Загальні правила приготування фаршу

Фарш можна зробити з будь-якого м'яса. Підійде і яловичина, свинина і баранина, і куряче м'ясо, і очищена від кісток риба. Готувати можна як з одного виду м'яса, так і змішувати кілька. В деяких випадках без змішування і зовсім не обійтися - наприклад, якщо у вас є шматок пісної яловичини, краще додати до нього жирну свинину або сало, інакше готове блюдо вийде дуже сухим.

кебаб фото

До жирної свинини також можна додати куряче філе. Жилаву, стару яловичину краще розбавити ніжним курячим м'ясом або свининою, щоб фарш не вийшов надмірно жорстким.

Для того, щоб фарш вийшов ніжним (особливо це правило діє для старого м'яса, яловичини) його пропускають через м'ясорубку два-три рази.

В багато страви з фаршу додають вимочений в молоці білий хліб (як правило, черствий). При смаженні хлібна маса допомагає зберегти соковитість м'яса. Для цієї ж мети використовують панірувальні сухарі - підсмажена скоринка не дає м'ясу висохнути і стати надмірно жорстким.

Для більшості страв м'ясо для фаршу прокручують разом з цибулею або часником. При бажанні можна формувати масу з додаванням порізаної зелені, овочів, горіхів.

Змішаний з овочами і спеціями фарш необхідно добре вимішати і вибити. Для котлет відбивати потрібно особливо ретельно.

фарш фото

Спеції для м'ясного фаршу - це традиційні спеції до м'яса: чорний мелений перець, хмелі-сунелі, лавровий лист (його додають за 5 хвилин до готовності страви). Взагалі, вибір спецій залежить тільки від ваших уподобань. Я люблю смажити курячі котлети, вимішуючи фарш з додаванням карі, жирну свинину облагораживаю корицею або мускатним горіхом, до яловичині додаю чавлений запашний перець.

До риби підходить базилік, розмарин, чебрець, естрагон, петрушка, перець.

Фарш - це безліч варіантів страв і універсальний спосіб обробки м'яса. Його завжди можна заготовити про запас, порційно заморозити і розморожувати по мірі необхідності.

М'ясний фарш - це фрикадельки в суп, начинка для таких страв як пельмені, голубці, долма, чаклуни, манти. З фаршу готують котлети, зрази, всілякі запіканки, начиняють їм баклажани і цукіні а також змішують з рисом і укладають в перець, готують біфштекс з яйцем. Рибний фарш - це знамениті котлети, рибні супові фрикадельки, начинка для пирогів і пиріжків.

фаршированные баклажаны

Сезонно, восени можна начинити фаршем гарбуз або цукіні, влітку смажити легкі курячі котлети з неабиякою кількістю зелені, і начиняти перці, яких в надлишку, взимку готувати ситні страви, а навесні вибирати «середньокалорійні» голубці, запіканки і радувати себе люля-кебаб на перших вилазках на природу.

кебаб фото

Для зайнятого, працюючої людини, який, проте, піклується про своє харчування і не їсть покупні пельмені, фарш - це дуже підходяща база для тижневого меню.

фаршированный перец рецепт с фото

Один раз можна приготувати необхідну кількість фаршу (багато фаршу!), порційно його заморозити (краще всього використовувати одноразові пакети, а якщо місце дозволяє - контейнери для зберігання їжі). Вранці, перед відходом на роботу, слід дістати одну порцію з морозилки і прибрати на полицю холодильника. А ввечері, прийшовши додому, додавати у розморожений фарш необхідне (спеції, розмочений в молоці хліб, овочі) і смажити свіжі котлети, варити легкий картопляний суп з фрикадельками.

фото фрикадельки

Враховуючи велику кількість різноманітних страв, маючи в холодильнику базу - фарш - ми можемо кожен день з легкістю готувати різний вечерю. Наприклад, з наявного фаршу з свинини навпіл з яловичиною в понеділок можна засмажити котлети, у вівторок змішати з рубаною капустою і рисом і приготувати капусники або ліниві голубці, є які слід зі сметаною і зеленню. У середу зробимо запіканку - укладемо шарами фаршу, картоплю і гриби, в четвер приготуємо м'ясний соус до спагетті, а в п'ятницю порадуємо себе біфштексом з яйцем. У вихідні, коли часу достатньо, можна приготувати більш складні страви, де фарш буде використовуватися в якості начинки - долму, манти, пельмені.

фаршированная тыква фото

Як бачите, фарш - це величезний простір варіантів. Головне - визначитися з блюдом, яке будемо готувати!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Як приготувати смачні тюфтельки з фаршу в томатному соусі - простий фото-ре ...
  • Як приготувати смачні і соковиті котлети з м'ясного фаршу - простий покрок ...
  • Рецепт курячих ніжок у тесті
  • Приготування домашньої ковбаси
  • Як приготувати тефтелі з фаршу з підливою з томатного соусу - покроковий фо ...
  • Покроковий фото-рецепт приготування болгарського перцю фарширований м'ясом ...
  • Перепічкапростий рецепт удмуртського страви
  • Фото-рецепт національної кухнібурятське блюдо пози
  • Фото-рецепт приготування голубців з пекінської капусти з м'ясом і рисом
  • Смачні другі страви з курки - найпростіші фото-рецепти на кожен день в дома ...