Закуски на решітці


Закуски на решетке

Всупереч поширеній думці, на грилі можна готувати не тільки м'ясні страви. Існує безліч рецептів для приготування на грилі овочів і грибів, які можна використовувати і як гарнір, і як самостійне блюдо. Для тих, хто не їсть м'яса, принципово важливо вміти готувати на грилі рослинну їжу, морепродукти та рибу. У цій статті ми раді представити вам смачні рецепти для гриля.

Рецепты для гриля

Овочі. Рецепти для гриля

Картопля печена з білим перцем

  • Картопля - 4 шт
  • Лимон - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло вершкове - 150 р.
  • Зелень (подрібнена) - 3 ст. ложки
  • Білий перець (мелений), сіль - за смаком

Візьміть 4 великих бульби картоплі, вимийте їх, розріжте кожен з них навпіл і загорніть у фольгу. Покладіть на решітку і запікайте протягом 40 хв, регулярно перевертаючи.

Паралельно розімніть масло, додайте роздавлений часник, подрібнену зелень і 2-3 ст. ложки лимонного соку. Поперчіть і посоліть отриману масу. Перемішайте її, викладіть на вологий пергамент, сформувавши невеликі рулетики, і покладіть в холодильник.

Запечена картопля подавайте з охолодженими рулетиками з вершкового масла.

Рулети з овочів

Овощи рецепты для гриля

  • Цукіні - 1 шт.
  • Солодкий перець - 2 шт.
  • Баклажани - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Зелень (подрібнена) - 2 ст. ложки
  • Оливкова олія, білий перець (мелений), сіль - за смаком

Підготуйте овочі. Вимийте і поріжте їх. Цукіні і баклажани наріжте тонкою поздовжньої соломкою і посоліть. Очистіть перець і теж наріжте уздовж вузькими скибочками. Подрібніть часник, змішайте його з маслом і зеленню, додайте сіль і перець.

Обполосніть скибочки баклажана, висушіть і змажте «часниковим маслом». Далі, покладіть шматочок баклажана уздовж на скибочки цукіні. Упоперек цукіні розкладіть соломку з перцю. Все це накрийте ще одним скибочкою цукіні і загорніть в рулет. Для формування рулетиків використовуйте спеціальні шпажки

Запікайте овочі на грилі протягом 4 хвилин з обох сторін. Подавайте з зеленню і сметаною.

Кукурудза на грилі

Кукуруза на гриле

  • Кукурудза - 1 качан
  • Солодкий перець - 2 шт.
  • Цибуля (ріпчаста, білий) - 4 шт.
  • Цукіні - 1 шт.
  • Оливкова олія, білий перець (мелений), сіль - за смаком

Очистіть початок від листя і розріжте його на 4 частини. Вимийте стручки солодкого перцю, обсушіть їх, вийміть серцевину і кожен перець розріжте на 2 частини. Очистити цукіні і розріжте на 4 або 8 частин. Почистіть 4 маленьких цибулини.

Візьміть шампури, розмістіть на них овочі, змастіть маслом, додайте сіль і перець. Посмажте кукурудзу на грилі до повної готовності, постійно повертаючи.

Грибний раціон

Рецепты для гриля

Гриби з кукурудзою

  • Кукурудза - 4 качана
  • Гриби - 2-3 шт.
  • Солодкий перець - 2 шт.
  • Оливкова олія, білий перець (мелений), сіль - за смаком

Очистіть овочі та гриби, змастіть їх маслом, додайте сіль і перець. Загорніть кукурудзу, гриби і перець окремо один від одного у фольгу і смажте на грилі постійно перевертаючи. Через 10-15 хвилин блюдо буде готово.

Білий хліб з грибами

  • Гриби - 150 р.
  • Білий хліб - 2 скибочки
  • Вершкове масло - 20 р.
  • Оливкова олія - 2-3 ст. ложок
  • Білий перець (мелений), сіль - за смаком

Вимийте попередньо очищені свіжі гриби, наріжте їх великими шматками, полийте маслом і додайте сіль, перець за смаком. Гриби обсмажуйте на решітці до появи золотистої скоринки.

Змастіть вершковим маслом скибочки білого хліба і так само обсмажте на грилі.

Викладіть на отримані тости гарячі гриби. Подавайте гарячими.

Гриби з соєвим соусом

  • Гриби - 500 р.
  • Зелень (подрібнена) - 50 р.
  • Часник - 4 зубчики
  • Рослинна олія - 50 р.
  • Соєвий соус - 30 мл
  • Білий перець (мелений) - за смаком

Наріжте великими скибочками вимиті і очищені гриби. Подрібніть часник і з'єднайте його з зеленню, маслом і соєвим соусом. Додайте перець і ретельно перемішайте. В отриману суміш опустіть гриби і залиште маринуватися протягом години.

Розкладіть маринованны гриби на деко або решітку і запікайте до готовності.

Гриби з сиром

  • Гриби - 12 шт.
  • Сир (твердий) - 60 р.
  • Цибуля (зелений, подрібнений) - 2 ст. ложки
  • Вершкове масло - 50 р.
  • Часник - 2 зубчики
  • Чебрець (листя, подрібнені) - 1 ст. ложка

Натріть сир на крупній тертці. Зніміть плівку з грибних капелюшків і відріжте ніжки. Змішайте масло з подрібненим часником. Змастіть капелюшки грибів часниковим маслом і обсмажуйте на решітці гриля протягом 2 хвилин з кожного боку. Потім посипте сумішшю гриби з цибулі, сиру і чебрецю і смажте ще 3 хвилини до утворення легкої сирної скоринки.

Жарься, рибко, велика і маленька

Неможливо описати все різноманіття страв, які можна приготувати на грилі з свіжоспійманої або придбаної риби. Ароматна, ніжна форель із золотистою скоринкою, підсмажена на решітці або шампурі, за смаковими якостями може змагатися тільки з копченим рипусом, приготованим на грилі-коптильні.

В передчутті смаженої рибки

Перш ніж вибирати маринади і спеції, необхідно підготувати рибу безпосередньо до процесу смаження. Для цього її ретельно очищають від луски, видаляють нутрощі і миють. Подальші операції залежать винятково від вибраного рецепту.

Форель по-датському

  • Форель - 2-3 шт.
  • Бекон - 4-6 скибочок
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Петрушка, кріп, лимон, чорний перець (мелений), сіль - за смаком

Очищену і промиту форель посоліть і додайте перцю. Поріжте лавровий лист і покладіть його всередину кожної риби, потім оберніть її скибочками бекону. Запікайте на решітці гриля протягом 20-30 хвилин. Подавайте з гілочкою петрушки, кропу або скибочкою лимона.

Лососевий стейк на грилі

  • Лососевий стейк - 4 шт.
  • Лимон - 2 шт.
  • Рослинна олія, чорний перець (мелений), сіль - за смаком

Залийте соком двох лимонів попередньо підготовлену рибу і залиште маринуватися на півгодини. Викладіть стейки на сито, обсушити, додайте сіль і перець. Змастіть маслом решітку гриля і обсмажте рибу до готовності.

Осетрина в сухарях

  • Севрюга або осетрина - 1,2 кг
  • Яйце - 1-2 шт.
  • Борошно - 2-3 ст. ложки
  • Сухарі панірувальні - 2 ст. ложки
  • Зелень - 50 р.
  • Вершкове масло - 100 р.
  • Чорний перець (мелений), сіль - за смаком

Наріжте скибочками очищену від нутрощів, шкіри і хрящів рибу, додайте сіль і перець, обваляйте в борошні. Збийте з водою яйця. В отриману суміш опустіть шматочки осетрини, потім обваляйте її в сухарях.

Викладіть рибу на підігріту решітку і готуйте протягом 10-15 хвилин. Час від часу підсмажені шматки перевертайте.

Паралельно подрібніть зелень разом з вершковим маслом. Отриману суміш охолодіть і наріжте кубиками.

Готову осетрину в сухарях викладіть на блюдо, додавши до нього шматочки масла із зеленню.

Запечений сиг

  • Сиг - 4 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Кріп, рослинна олія, чорний перець (мелений), сіль - за смаком

Вимийте підготовлену рибу, без нутрощів і зябер, натріть її перцем і сіллю з внутрішньої сторони, поклавши в черевну порожнину ? лимона і пару гілочок кропу. Збризніть рослинним маслом. Запікайте сига на решітці з обох сторін до готовності.

Замість сига таким чином можна готувати невелику форель або судака.

Лосось під майонезом

  • Стейк лосося - 2 шт.
  • Сир - 100 р.
  • Мулом - 1 шт.
  • Майонез - 200 р.

Натріть сир на середній тертці. Викладіть очищену і промиту рибу на грати гриля, покрийте товстим шаром майонезу, посипте сиром і збризніть лимонним соком. Підігрівайте на грилі до тих пір, поки сир не розплавиться і не з'явиться легка сирна скоринка.

Дари моря

Кальмари на грилі

  • Тушки кальмарів - 450 р.
  • Лимон - 1 шт.
  • Петрушка (подрібнена) - 1 ст. ложка
  • Оливкова олія - 1 ст. ложка
  • Чорний перець (мелений), сіль - за смаком

Розріжте кальмари з одного боку і розкладіть перед собою. Змастіть оливковою олією і збризніть лимонним соком. Додайте сіль і перець, потім необхідно нанизати кальмари на шампури і смажити протягом 1-2 хвилин з обох сторін.

Приготовану страву подають, посипавши подрібненою петрушкою.

Креветки гриль. Рецепт з білим перцем

креветки гриль рецепт

  • Креветки - 500 р.
  • Лимон - 1 шт.
  • Червона риба (філе) - 500 р.
  • Оливкова олія - 3-4 ст. ложок
  • Ківі - 2-3 шт.
  • Диня (м'якоть) - 300-400 р.
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Білий перець (мелений), сіль - за смаком

Очистіть креветки і підготуйте рибне філе. Для цього його потрібно промити, обсушити і нарізати кубиками. Збризніть лимонним соком і креветки, і червону рибу.

Зніміть шкірку з ківі і разом з динею наріжте кубиками.

Розмістіть на тонких шампурах послідовно м'ясо креветок, філе риби, шматочки ківі і дині.

Роздушіть часник, додавши оливкова олія, сіль і перець. Отриманою сумішшю змастіть рибу, креветки і фрукти на шампурах. Запікайте протягом 10 хвилин на грилі, регулярно перевертаючи.

Кальмари з цукіні

  • Тушки кальмарів - 6 шт.
  • Цукіні - 1 шт.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Борошно - 2 ст. ложки.
  • Зелень (подрібнена) - 1 ст. ложка
  • Оливкова олія - 2 ст. ложки
  • Чорний перець (мелений), сіль - за смаком

Очистіть і дрібно наріжте цукіні. Так само порубаєте часник і цибулю. З'єднавши овочі, посоліть отриману суміш і тушкуйте її в олії протягом 5 хвилин. Остудіть овочеву заправу, додайте туди яйце, борошно і зелень, ретельно перемішуючи.

Фаршируйте попередньо очищені тушки кальмарів овочами, скріплюючи отвори шпажками для канапе або дерев'яними зубочистками. Посмажте на грилі протягом 10 хвилин.



Рекомендуємо для перегляду:
  • Аджика домашня. Зроби сам своїми руками
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • грузді Мариновані
  • Рецепт приготування смачного рибного супу з перловкою і картоплею
  • Фото-рецепти приготування бутербродів і тостів на швидку руку
  • Рецепти приготування холодних супівсмачні окрошки і холодні свекольники
  • Як приготувати стручкову квасоля з грибами
  • Рецепт приготування лазаньї з фаршем і соусом болоньєзе
  • Рецепти м'яса на грилістейк з яловичини, люля кебаб з баранини, печеня і ш ...
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць