Покроковий фото-рецепт приготування млинцевого торта з куркою, грибами і сиром


Млинцевий торт (або блинчатый пиріг) може стати оригінальною закускою, повноцінним другим блюдом або десертом. Збирається він з тонких млинчиків з начинкою на ваш смак: солоної чи солодкою. Рецепти начинки можуть бути найрізноманітніші. Перепробувавши кілька варіантів, хочу запропонувати вам самий смачний - млинцевий торт з куркою, грибами і сиром. Приготуйте такий ситний і оригінальний тортик до приходу гостей або сімейному вечері, і всі напевно залишаться задоволені.

Блинный торт

Інгредієнти

Ингредиенты для блинного торта

Для тіста:

  • молоко - 500 мл
  • яйце - 2 шт
  • борошно - 1 склянка;
  • соняшникова олія - 1 ст. ложка
  • цукор - 1 ст. ложка
  • сіль - ? ч. ложки

Для начинки:

  • куряча грудка або філе - 500-700 грам
  • печериці - 500 грам
  • помідор - 2 штуки середніх розмірів
  • сир твердий - 200 грам
  • сир - 300 грам
  • майонез - 100 грам
  • яйце - 2 шт
  • цибулина
  • часник - 5 зубчиків
  • соняшникова олія - 50 мл
  • зелень
  • спеції
  • сіль

Приготування млинців

Ингредиенты для тонких блинов

У миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор. Перемішуємо вінчиком або виделкою до утворення однорідної маси (збивати не потрібно). Вливаємо до яєць склянку молока і перемішуємо. Після цього додаємо просіяне борошно і знову добре перемішуємо.

Тісто по консистенції має вийти як густа сметана. Наливаємо в миску молоко, що залишилося і знову перемішуємо, щоб не було грудочок. Млинцеве тісто повинне вийти рідким і легко ллється.

Блинное тесто

Додаємо в тісто трохи соняшникової олії. Даємо постояти 10 - 15 хвилин.

Добре розігріваємо сковороду (якщо немає антипригарного покриття, можна змастити її невеликою кількістю рослинного масла) і наливаємо в неї ополоник тесту і швидко розподілити по поверхні тонким шаром, трохи повертаючи сковороду.

Коли краї тіста почнуть злегка підрум'янюватися, акуратно перевертаємо його лопаткою на іншу сторону. Даємо блинчику підсмажити з іншого боку. За допомогою лопатки знімемо млинець зі сковороди і перекладаємо в тарілку. Процедуру повторюємо поки не закінчиться тісто. В результаті перед нами тарілка з ароматними рум'яними млинцями. Половину з них відразу ж з'їдять діти, з другої половини будемо збирати наш млинцевий торт.

Тонкие блины

Приготування начинки

Відварюємо курячу грудку, не забуваючи посолити бульйон незадовго до готовності м'яса.

Даємо грудці охолонути і дрібно нарізаємо її або розриваємо пальцями на невеликі шматочки.

Куриная грудка

Печериці промиваємо холодною водою і ріжемо на тонкі пластинки.

Шампиньоны пластинками

На сковороду наливаємо олію, а коли вона добре розігріється, висипаємо в неї гриби і накриваємо кришкою.

На маленькому вогні тушкуємо гриби у власному соку, який з'явиться через 10 - 15 хвилин. Періодично помішуємо. Через деякий час збільшуємо полум'я і додаємо порізаний півкільцями цибулю.

Лук полукольцами

Смажимо до повної готовності. Незадовго до закінчення приготування додаємо сіль, перець і спеції за смаком.

Жаренные грибы

Яйця відварюємо круто. Охолоджуємо, чистимо і натираємо на тертці.

Тертые яйца

Поки у нас смажаться гриби варяться яйця і курка, необхідно приготувати сирну масу для змащування млинців. Для цього змішуємо сир, майонез, січену зелень і очищені зубчики часнику, пропущених через чеснокодавку.

Творожная масса

Додати трохи чорного меленого перцю і солі.

Соленая творожная масса

Твердий сир натираємо на тертці.

Тертый сыр

Ріжемо півкільцями помідори і подрібнюємо зелень.

Помидоры полукольцами

Тепер всі інгредієнти для начинки і готові. Ставимо їх поруч і приступаємо до збірки нашого тортика.

Ингредиенты для торта

На плоске блюдо або велику тарілку викладаємо перший млинець і змащуємо його сирною масою.

Блин с творогом

Зверху викладаємо перший шар зі смажених печериць з цибулею.

Блин с грибами

Накриваємо другим млинцем, змазаним сирною масою, і робимо наступний шар начинки з відвареної курки.

Блин с курицей

До неї можна додати трохи тертого сиру.

Блин с курицей и сыром

Знову накриваємо промазанным млинцем і викладаємо третій шар з помідорів з зеленню.

Блин с помидорами

Повторюємо наші шари ще раз. Останній млинець змащуємо сирною масою, посипаємо твердим сиром і подрібненими яйцями.

Блинный торт

Також розподіляємо присипку по бічних сторонах нашого тортика.

Торт из блинов

Залишаємо млинцевий торт на деякий час для просочення і збираємо всіх до вечері. Нарізаємо порційні шматочки гострим ножем, розкладаємо по тарілках і насолоджуємося пікантним і ніжним смаком тортика. Смачного!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Біляші з м'ясом. Зроби сам своїми руками
  • Слойки з сиром з готового листкового тіста. Зроби сам своїми руками
  • Покроковий фото-рецепт приготування кримських чебуреків з м'ясом
  • Рецепт приготування смачного борщу з куркою і нугыли
  • Рецепт курки з чорносливом
  • Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі
  • Новорічний торт «Ведмедик на півночі»
  • Профітролі з червоною рибою і вершковим сирним сиром
  • Рецепт картопляних галушок в томатно-сметанному соусі
  • Швидка кухня. Рецепт холодцю пирога