Ягідний пиріг з італійської меренгою

Цей пиріг можна сміливо відносити до дієтичних ласощам. Для його приготування потрібно дивно мало продуктів і часу. Ароматна ягідна начинка з тонкою кислинкою дарує освіжаючий смак, а повітряна шапка італійської меренги робить десерт дуже ніжним.

Ягодный пирог

Інгредієнти для приготування ягідного пирога

Корж

-3 яйця
-50 г цукру
-120 г вівсяних пластівців

Ингредиенты для ягодного пирога

Ягідна начинка

-350 ягоди (можна замороженої)
-2 чайні ложки крохмалю
-цукрова пудра за смаком

Італійська меренга

-3 білка
-175 г цукру
-75 г води
-1 чайна ложка лимонного соку

Підготовка

Для приготування коржа для ягідного пирога потрібно розмолоти пластівці до стану борошна. Це можна швидко зробити за допомогою кавомолки.

Помол хлопьев

Яйця (3 штуки) ділимо на білок і жовток. Якщо у вас немає спеціального пристосування для цього, можна розколоти яйце навпіл над чашкою, жовток залишити в половинці шкаралупи, а білок сам витече в чашку.

Процес приготування ягідного пирога з італійської меренгою

Корж

Жовтки збиваємо з цукром до утворення щільної маси, щоб не відчувалося крупинок цукру.

Желтки с сахаром

Білки збиваємо до утворення м'яких піків.

Взбитые белки

Білки і жовтки змішуємо в одній посуді, робити це потрібно дуже обережно, щоб не пошкодити повітряну текстуру.

Смешиваем белки и желтки

Акуратно перемішуємо.

Белки с желтками

Потім потроху додаємо мелені пластівці і знову перемішуємо. Все це робимо дуже обережними рухами.

Молотые хлоья

Має вийти тісто. Якщо воно здається занадто рідким, то варто додати ще мелених пластівців.
Мажемо форму для випікання невеликою кількістю масла або використовуємо папір для випічки і перекладаємо тісто у форму.

Тесто в форме

Розрівнюємо і ставимо в розігріту духовку (180 градусів).

Тесто для ягодного пирога

Випікаємо 10-15 хвилин. Потім дістаємо і даємо коржу охолонути.

Корж ягодного пирога

Начинка

Для начинки можна використовувати майже будь-яку свіжу ягоду або навіть варення. Свіжу ягоду можна викласти на корж і відразу накрити шапкою меренги. Але зараз зима, і доступна в основному заморожена ягода. Для цього рецепта я взяла заморожену перекручену малину.

Можна використовувати готову цукрову пудру або отримати її, перемоловши цукор в кавомолці.

Сахарная пудра

У ягоду додаємо крохмаль і кладемо цукрову пудру до смаку.

Ягоды с крахмалом

Добре перемішуємо, викладаємо на остиглий корж і знову ставимо в гарячу духовку на 5-7 хвилин, після чого знову охолоджуємо пиріг.

Пирог с ягодами

Італійська меренга

Для приготування меренги потрібно зварити цукровий сироп. В невелику посуд засипаємо цукор (175 г) і наливаємо воду (75 г). Ставимо на сильний вогонь і готуємо постійно помішуючи. Даємо покипіти п'ять хвилин і прибираємо на край плити, щоб сироп залишався в теплі, поки будемо збивати білки.

Сахарный сироп

Білки потрібно дуже добре збити. Краще це робити в охолодженій глибокої посуді. І стежте так, щоб туди не потрапила вода. Навіть одна її крапля може погіршити властивості меренги.

Яичные белки

Білки збиваємо до консистенції легкої піни.

Взбитые белк

Починаємо тонкою цівкою вливати сироп, не припиняючи збивати. Так само додаємо лимонний сік.

Приготовление меренги

Продовжуємо збивати до тих пір, поки яйце не стане щільним, і не почнуть утворюватися стійкі піки.

Итальянская меренга

Вийшла крем викладаємо на остиглий пиріг товстим шаром.

Ягодный пирог с меренгой

Це можна зробити з допомогою кондитерського шприца і надати крему красиву форму, а можна викласти його простий столовою ложкою.

Пирог с меренгой

Якщо пиріг потрібно буде перекладати в іншу посуд, при нанесенні крему будьте обережні з краями. Краще їх не обмазувати кремом, щоб уникнути прилипання до форми для запікання. Пиріг знову ставимо на кілька хвилин у гарячу духовку до зарум'янювання меренги. Як тільки пиріг охолоне, його можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Ягодный пирог с меренгой

Пирог с итальянской меренгой



Рекомендуємо для перегляду:
  • Тарт з полуницею
  • Фото-рецепт приготування смачного творожника з персиками
  • Новорічний торт «Ведмедик на півночі»
  • Тістечко від пасхального кролика
  • Швидка кухня. Рецепт холодцю пирога
  • Вершково-сирний торт з полуницею або садової суницею. Фото-рецепт
  • Літній пиріг з ревенем
  • Рецепт шоколадного мусу з грушею в коньяку
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт
  • Фото-рецепт смачних домашніх десертів - лимонний пудинг


  • загрузка...