Торт на швидку руку


Сирний торт - незамінне блюдо, якщо ви незабаром чекаєте гостей або ж просто не хочете витрачати години на приготування.

Час приготування торта становить орієнтовно 15-20 хвилин, а потім годину-дві десерту необхідно відстоятися в холодильнику.

творожный торт

Для приготування сирного торта потрібно:

  • сир - 500г
  • сметана - 300г
  • желатин - 30г
  • питна вода - один стакан
  • цукор/мед - за смаком (приблизно 200г/три столові ложки з гіркою)
  • фрукти/ягоди - за смаком (бажано «м'які», наприклад, полуниця, чорниця, ківі тощо)
  • м'ята або інші фрукти/ягоди для прикраси (за можливості)

В ході приготування потрібні:

  • міксер/блендер, у крайньому випадку, підійде і звичайна столова ложка
  • кондитерська формочка для торта (найбільш зручною буде силіконова зі скляним дном)

ингредиенты для торта

На замітку:

Сир і сметану можна вибрати з будь-яким вмістом жиру, в залежності від ваших уподобань. Знежирені продукти дозволять приготувати низькокалорійний десерт, яким сміливо можна поласувати навіть під час дієти.

Сир і сметана з 5-15% вмістом жиру додадуть торту більш ніжний вершковий смак.
Желатин, як правило, продається в пакетиках по 10г.

До силіконовій формі, щоб ви не готували/випікали нічого не прилипне (навіть якщо не змащувати при цьому маслом), а скляне дно можна покласти на улюблене святкове блюдо.

форма для торта

Рецепт сирного торта без випічки

Сир і сметану викласти у велику ємність, потім збити або змішати до утворення однорідної маси.

творог со сметаной

Додати цукор або мед за смаком (не забувайте, що при додаванні кислих фруктів/ягід потрібно трохи більшу кількість цукру/меду). Можна взагалі не сластить сир, а готовий десерт подати в якості основного блюда на святковий сніданок. Загалом, все залежить тільки від власних уподобань.

из творога сладкое

У каструлю висипати желатин і, щоб він краще розчинився, не утворюючи грудочки, його слід залити склянкою питної води кімнатної температури на 5-10 хвилин.

десерты с желатином

Поки желатин відстоюється саме час нарізати фрукти кружальцями або скибочками, як більше подобається.

нарезать фрукты

Через 5-10 хвилин поставити каструлю на повільний вогонь, не забуваючи постійно помішувати. Зняти з плити, як тільки весь желатин повністю розчиниться у воді. Зазвичай це займає від 3-х до 5-ти хвилин.

желатин вода

Акуратно тонкою цівкою влити желатин змішаний сир зі сметаною. Отриману масу добре розмішати і збити.

творог с желатином

Взяти ємність для торта викласти фрукти/ягоди на дно форми. Зверху залити вийшла сирною сумішшю.

торт с фруктами

творожная смесь

Десерт прибрати в холодильник на 1-2 години. Після закінчення двох годин желе точно встигне затвердіти. Торт можна дістати з холодильника і прикрасити листям м'яти.

творожный торт фото

Прекрасний легкий сирний десерт готовий! Приємного апетиту і готуйте із задоволенням!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Печиво на швидку руку
  • Тарт з полуницею
  • Смачні домашні страви з м'ясарецепт приготування яловичини з чорносливом
  • Як приготувати домашній сир з кешью і сочевиці
  • Простий рецепт полунично-бананового смузі
  • Приготування смачних і корисних напоїв
  • Вершково-сирний торт з полуницею або садової суницею. Фото-рецепт
  • Рецепт шоколадного мусу з грушею в коньяку
  • Новорічний апельсиновий десерт до шампанського
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт