Великодній вінок

Рекламний блок

Ця випічка може стати справжньою окрасою Великоднього столу. В середині Великоднього вінка можна розкласти яйця, як у кошику, а сам вінок прикрасити різними кольорами з цукрової мастики. До достоїнств Великоднього вінка також можна віднести прекрасний смак, легке повітряне тісто і різноманітність начинок. Таке частування сподобається і дорослим, і дітям.

Пасхальный венок

Якщо ви ніколи не пробували випікати з дріжджового тіста, то вам також підійде цей рецепт. Ми постаралися зробити його максимально докладним. Спробуйте.

Для приготування Великоднього вінка знадобиться:

Ингредиенты для пасхального венка

  • 7 г сухих дріжджів для тіста (або 30 г свіжих)
  • 600-800 г борошна
  • 250 мл молока
  • 3 яйця
  • 300 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 150-200 г кураги
  • 150-200 г чорносливу
  • 150-200 г родзинок

Для цукрової мастики:

  • 1-2 склянки цукрової пудри
  • ? склянки сухого молока
  • 0,5 склянки картопляного крохмалю
  • ? склянки згущеного молока
  • 3-4 ст. ложки лимонного соку

Мастику можна замінити традиційною для цього свята глазур'ю, приготовленої з яєчних білків, збитих з цукром.

Приготування опари

Молоко трохи підігріваємо. Воно повинно бути теплим, але не гарячим.

Подогретое молоко

Додаємо в молоко сухі дріжджі для тіста.

Сухие дрожжи

Поступово вводимо половину борошна, щоб вийшло тісто, як на оладки. Просіяти борошно рекомендується безпосередньо перед додаванням в тісто, щоб прибрати грудочки, можливий сміття і зробити її більш повітряної.

Просеивание муки

Добре перемішуємо і ставимо в тепле місце. Це може бути злегка нагріта і вимкнений духовка, чашка з гарячою водою, яку треба періодично міняти, або місце поруч із батареєю опалення. В останньому випадку каструлю необхідно час від часу повертати іншим боком.

Опара для теста

Опара повинна збільшитися приблизно вдвічі або навіть почати трохи осідати. Це може зайняти близько години, в залежності від температури, в якій.

Приготовление опары

Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо ванільний цукор.

Желтки с сахаром

Білки збиваємо окремо з дрібкою солі до утворення щільної піни.

Взбитые белки

Вершкове масло ретельно розминаємо (не розтоплюємо!).

Коли опара готова, додаємо в неї збиті жовтки, перемішуємо.

Опара с желтками

Додаємо розм'якшене масло, перемішуємо.

Размягченное масло

Додаємо збиті білки.

Ретельно вимішуємо.

Вымешивание

Тепер поступово додаємо борошно і починаємо вимішувати тісто.

Как приготовить тесто

Добре замішане тісто до кінця цього процесу не повинно прилипати до рук. Якщо липне, то додаємо трохи борошна.

Замешанное тесто

Тепер каструлю потрібно знову поставити в тепло і накрити рушником або кришкою. Каструлю підбираємо з урахуванням того, що тісто збільшиться ще мінімум в два рази.

Час підйому тесту залежить від якості інгредієнтів і температури, в якій воно стоїть. Зазвичай це 1-2 години.

Подъем теста

Коли тісто підніметься, ми знову недовго обминаємо його руками і залишаємо, щоб підійшло другий раз.

Дрожжевое тесто

Готуємо начинку:

З начинкою можна експериментувати, додавати різні горіхи, фрукти, цукати. Я вибрала родзинки, курагу і чорнослив. Все це потрібно попередньо вимити і висушити.

Начинка для выпечки

Курагу і чорнослив порізати невеликими шматочками.

Курага

Формуємо Великодній вінок:

Чекаємо, поки тісто підійде вдруге.

Тесто подошло

Ділимо тісто на три рівні частини.

Делим тесто

Кожну частину розгортаємо в смужку розміром близько 10?50 см.

Тесто для выпечки

На кожну смужку викладаємо начинку. Чим товще шар начинки, тим складніше формувати вінок (а це може негативно позначитися на його зовнішньому вигляді), але тим смачніше буде випічка.

Приготовление рулетов

Кожну смужку згортаємо рулетом.

Сворачивание рулета

І надійно закріплюємо краю.

Рулеты

З трьох рулетів потрібно сформувати косичку, як на фото, або просто перекрутити джгутом, як вам зручніше.

Косичка из рулетов

Потім з'єднуємо в кільце і викладаємо на деко, попередньо застелений папером для випічки або змащений маслом. Враховуємо, що тісто збільшиться ще вдвічі.

Пасхальный венок выпечка

В середину вінка ставимо вогнетривку форму (це робиться для того, щоб вийшло поглиблення, в яке потім можна буде покласти яйця).

Запікаємо в розігрітій до 180° духовці протягом 35-40 хвилин. Коли Великодній вінок спечеться, йому потрібно дати охолонути, накривши рушником. Подаємо до столу, склавши в поглиблення яйця.

Пасхальная выпечка

Пасхальное блюдо

Великодній вінок можна також прикрасити глазур'ю із збитих яєчних білків з цукром або покрити цукровою мастикою.

Приготування цукрової мастики

Цей рецепт гарний тим, що він підійде навіть новачкам.

У чашці змішуємо сухе молоко (? склянки), цукрову пудру (? склянки) і згущене молоко (? склянки).

Сахарная пудра

Ретельно перемішуємо до однорідної маси, додаємо сік лимона (1 ст. ложку) і знову перемішуємо.

Сахарная мастика

Стіл засипаємо цукровою пудрою, на неї викладаємо отриману масу і вимішуємо руками, поступово додаючи цукрову пудру. Коли мастика перестане липнути до рук, можна додати трохи картопляного крохмалю. Мастика повинна бути пружною, але при цьому м'яким, як пластилін. Якщо вона жорстка, то додайте ще трохи лимонного соку, якщо недостатньо пружна, то можна додати цукрової пудри або картопляного крохмалю.

Цветы из сахарной мастики

Колір мастики виходить бежевий, близький до білого. Таким можна покрити весь Пасхальний вінок. Великий аркуш можна розкачати на столі, посипаному пудрою або крохмалем, або між целофановими щільними пакетами, змащеними олією. Лист не повинен бути занадто тонким, товщини в три-чотири міліметри цілком достатньо.

Работа с сахарной мастикой

Другий спосіб мені подобається більше, так як легше брати зі столу розкатаний лист, щоб він не рвався, і легко накривати і пригладжувати вінок.

Щоб отримати кольорову мастику, додайте в неї харчовий барвник. Можна, наприклад, зафарбувати какао, буряковим або морквяним соком.

Для формування квітів з цукрової мастики, фігурок, добре б мати зручні інструменти, наприклад

Инструмент для лепки

З невеликих шматочків кольорового мастики можна зробити листочки або трояндочки. Все залежить від ваших фантазій і бажань.

Лепка из мастики

Кілька порад по роботі з мастикою

Якщо ви закривали пиріг, а мастика трохи порвалася, то місце можна закрити додатковим шматочком мастики, пригладив її м'якою мокрим пензликом.

Зберігати готову мастику можна кілька днів і навіть тиждень, якщо герметично закрити її.

Мастика дуже боїться вологи, тому не слід зберігати прикрашену їй випічку в приміщенні з великою вологістю.

Якщо хочете, щоб мастика блищала, покрийте її за допомогою м'якого пензлика сумішшю меду і горілки (1/1). Горілка дуже швидко випарується, а мед залишиться блищати на мастиці.

Ось і готово головна прикраса Великоднього столу. Зі світлим святом Великодня вас!

Пасхальное блюдо

Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Забавні колючки. Зроби сам своїми руками
  • Біляші з м'ясом. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт шоколадних тістечок
  • Фото-рецепт приготування смачного творожника з персиками
  • Новорічний торт «Ведмедик на півночі»
  • Секрети успіху смачних пирогів
  • Корзинки з кремом, шоколадом і полуницею
  • Загадкове дріжджове тісто
  • Літній пиріг з ревенем
  • Виготовлення мастики


  • загрузка...