Рецепт картопляних галушок в томатно-сметанному соусі


У цій статті ми розповімо, як приготувати картопляні галушки. Блюдо дуже ситне і смачне. До того ж галушки можна заморозити про запас. З такою основою приготування смачної вечері займе не більше 20 хвилин. Соус може бути будь-який, на ваш смак.

Ми пропонуємо вам спробувати приготувати картопляні галушки в томатно-сметанному соусі.

Картофельные клецки

Для приготування картопляних галушок в томатно-сметанному соусі знадобиться:

Ингредиенты для клецок

  • 1 кг картоплі
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 2-3 курячих яйця
  • 2-3 ст. ложки вершкового масла
  • борошно (скільки візьме тісто)
  • сіль і перець за смаком
  • 3 ст. ложки рафінованої соняшникової олії
  • кілька зубчиків часнику (за смаком)
  • 3 ст. ложки томатної пасти або склянка томатного соку
  • 3 ст. ложки сметани
  • 2-3 лаврових аркуша
  • перець чорний горошком 5-6 шт.
  • зелень: цибуля, кріп, петрушка (за смаком)

Рецепт картопляних галушок

Картоплю помити, очистити від шкірки і порізати невеликими шматочками.

Клецки из картофеля

Картоплю залити водою і поставити на сильний вогонь до закипання, після чого трохи зменшити вогонь і варити до повної готовності картоплі (молода картопля вариться 30-35 хвилин на повільному вогні).

Вареная картошка

Коли картопля звариться, зливаємо гарячу воду і додаємо вершкове масло. Розминаємо картоплю до стану пюре і залишаємо остигати.

Картофельное пюре

Коли пюре повністю охолоне, додаємо в нього яйця. Кількість яєць залежить від щільності і сухості картопляного пюре. Якщо воно трохи рідке, то досить буде двох курячих яєць.

Рецепт картофельных клецок

Перемішуємо пюре з курячими яйцями і поступово починаємо додавати борошно.

Как приготовить клецки

Тесто для клецек

Борошно додаємо невеликими порціями і кожен раз добре перемішуємо, поки не почне формуватися еластичне, трохи липке тісто. Муки може піти досить багато, близько 3-4 склянок.

Картофельное тесто

Тісто розкачуємо на невеликі ковбаски діаметром приблизно 2 см.

Колбаска из теста

Ковбаски гострим ножем ріжемо на скибочки товщиною 0,5 см.

Заготовки для клецек

На кожну скибочку можна злегка натиснути виделкою, щоб утворилися борозенки. Вони потрібні для того, щоб соус краще затримувався на галушки.

Форма клецек

Как лепить клецки

Якщо галушок вийшло більше, ніж ви готові з'їсти за один раз, то їх можна заморозити. Лист посипаємо борошном або застеляємо папером для випічки. Галушки акуратно розкладаємо, щоб вони не стикалися, і ставимо в морозильну камеру на годину - дві.

Клецки своими руками

Потім виймаємо і перекладаємо в пакетик. Зберігаємо до наступної готування в морозильній камері.

Готуємо томатно-сметанний соус для картопляних галушок

Це дуже простий соус, який можна приготувати за 15-20 хвилин. Замість нього можна використовувати будь-який, на ваш смак.

Цибулю очистити, дрібно нарізаємо і злегка обсмажуємо на рослинному маслі.

Жареный лук

Потім додаємо томатну пасту і тушкуємо на повільному вогні 10-15 хвилин. Якщо ви використовуєте томатний сік, то його відразу слід добре перемішати зі сметаною і вилити в сковороду для гасіння. Не забувайте час від часу помішувати.

Томатный соус

Якщо готуєте з томатною пастою, то сметану додаєте через 10-15 хвилин після пасти.

Томатно-сметанный соус

Все добре перемішуємо і ставимо на повільний вогонь ще на 5 хвилин. Помішуємо, поки соус гаситься. При необхідності додаємо сіль і перець за смаком.

Часник очистити, дрібно ріжемо або продавлюємо через прес. Його будемо додавати в самому кінці.

Чеснок

Чеснок измельченный

Коли соус готовий, знімаємо його з вогню і залишаємо під кришкою.

Варимо картопляні галушки

Галушки будемо варити порційно. Для цього в невелику каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист, чорний перець горошком, солимо і залишаємо закипати. Коли вода закипить, кидаємо туди частину галушок, помішуємо, щоб не злиплися. Коли галушки спливуть, даємо їм покипіти ще 2-3 хвилини і викладаємо шумівкою в чашку.

Вареные клецки

Як тільки останні галушки зваряться, тут же ставимо сковороду з соусом на вогонь. В цей час рубаємо зелень.

Рубленая зелень

Як тільки соус почне кипіти, висипаємо туди галушки, часник і посічену зелень.

Клецки с соусом

Все добре перемішуємо. Зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо на пару хвилин під кришкою потомитися.

Картопляні галушки в томатно-сметанному соусі подаються гарячими, як самостійне блюдо. Але їх можна подавати і як гарнір до м'ясних страв або страв з птиці.

Приємного апетиту!

Рецепт клецок



Рекомендуємо для перегляду:
  • Оригінальні стравигніздечка з рибою
  • Як приготувати стручкову квасоля з грибами
  • Курка з квасолею по-східному
  • Фото-рецепт приготування смачних свинячих реберець в карамельному соусі по- ...
  • Фото-рецепт приготування овочевих супів і зеленого борщу
  • Рецепт приготування сирного крем-супу з кальмарами
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць
  • Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі
  • Картопляна запіканка з куркою. Рецепт для мікрохвильової печі
  • Профітролі з червоною рибою і вершковим сирним сиром