Літній пиріг з ревенем

Рекламний блок

Родич гречки, ревінь, володіє цілим рядом корисних компонентів. У ньому і вітаміни (наприклад, В1, В2 В3, В4, В6, В9), і мінеральні солі, залізо, каротин, і багато чого ще, недарма в древньому Китаї його застосовували в якості лікарського засобу починаючи ще з 3000-ого дійсна до нашої ери. Крім того, ревінь - дієтичний продукт (всього 26 ккал на 100 г), але при цьому він володіє приємним кисло-солодким смаком. Його варто додавати в компоти, варити варення і киселі. А також можна приготувати абсолютно чудовий літній пиріг з ревенем!

Пирог с ревенем

Інгредієнти для літнього пирога з ревенем

Для тіста:

  • 200 г вершкового масла
  • 200 р цукрового піску
  • 3 яйця
  • сіль
  • лимонна цедра
  • 375 г борошна
  • 1 пакетик розпушувача для тіста

Для начинки:

  • 800 г ревеню

Для мигдально-ванільною крихти:

  • 125 г вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 150 р цукрового піску
  • 25 г меленого мигдалю
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • цукрова пудра

Рецепт літнього пирога з ревенем:

У глибоку тарілку або миску, в якій буде замішуватися тісто, кладемо вершкове масло.

Рецепт пирога с ревенем

Масло треба розм'якшити, але не розтоплювати. Можна нарізати на шматочки і дати постояти або розморозити в мікрохвильовій печі.

Сливочное масло

Тепер додаємо цукор.

Масло с сахаром

Збиваємо блендером, поки цукор не розчиниться.

Взбитое масло

На тертці акуратно трьом великий лимон і додаємо лимонну цедру в тісто.

Цедра лимона

Додаємо яйця і збиваємо до появи піни, не забудьте посолити тісто - щіпки солі буде достатньо.

Как приготовить летний пирог

В окремій ємності ретельно перемішуємо борошно з розпушувачем для тесту.

Мука с разрыхлителем для теста

Тепер просіваємо борошно з розпушувачем для тесту поверх масляно-яєчної маси.

Тесто для пирога

Як слід, змішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

Замешивание теста

Викладаємо тісто у форму. Якщо ви хочете, щоб пиріг вийшов більш пишним і товстим, візьміть форму поменше, і навпаки.

Форма для выпечки

Тісто акуратно розподіляємо по формі. Поки ми готуємо начинку, воно має настоятися.

Тесто в форме

Беремо стебла ревеню. Від товщини стебла залежить насиченість смаку. Товсті стебла надають більш виражений смак, тонкі - більш ніжний.

Стебли ревеня

Стебла потрібно помити і почистити, зрізавши верхній шар.

Обработка ревеня

Блюда из ревеня

Ревінь нарізаємо кубиками.

Ревень кубиками

Товсті стебла я розрізала уздовж, щоб пом'якшити смак начинки.

Ревень в кулинарии

Поки ріжемо ревінь, поставимо воду на вогонь.

Кипяток

Коли вода закипіла, обварюють ревінь протягом 2-3 хвилин. Якщо шматочки маленькі, можна опустити їх в окріп і відразу ж вийняти. Щоб не вийшла каша, не можна переварювати стебла.

Вареный ревень

Відкинути на друшляк, дати стекти воді.

Начинка из ревеня

Начинку викладаємо на тісто у форму.

Пирог с ревенем

Тепер приготуємо мигдально-ванільну крихту. Поки ми її робимо, можна включити розігрів духовки на 200 градусів.

Миндаль

Мигдаль подрібнюємо в блендері.

измельченный миндаль

Додаємо ванілін або ванільний цукор.

Миндаль с ванилью

У миску кладемо масло. Воно має бути м'яким.

Мягкое сливочное масло

Збиваємо його з допомогою блендера.

Блендер кухонный

Поступово додаємо цукор, борошно, мигдаль і швидко перемішуємо виделкою.

Мука с миндалем

Потім холодними руками перетираємо весь вміст в крихту. Охолодити руки допоможе чашка з льодом.

Миндальная крошка

Посипаємо крихту зверху на начинку.

Пирог с крошкой

І відправляємо пиріг в духовку.

Выпекание пирга

Поки печеться пиріг можна приготувати цукрову пудру за допомогою кавомолки.

Сахарная пудра

Через 40 хвилин виймаємо пиріг.

Пирог с ревенем фото

Залишаємо пиріг остигати у формі на твердій поверхні, щоб не зламався нижній корж. Зверху посипаємо десерт цукровою пудрою.

Пирог с пудрой

Пиріг можна прикрасити фруктами або ягодами, я додала полуницю. Наш літній пиріг готовий, приємного апетиту!

Летний пирог фото

Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Тарт з полуницею
  • Рецепт шоколадних тістечок
  • Сирний пиріг з цукіні і інші рецепти страв для пікніка
  • Фото-рецепт приготування смачного творожника з персиками
  • Покроковий фото-рецепт приготування млинцевого торта з куркою, грибами і си ...
  • Секрети успіху смачних пирогів
  • Ягідний пиріг з італійської меренгою
  • Швидка кухня. Рецепт холодцю пирога
  • Вершково-сирний торт з полуницею або садової суницею. Фото-рецепт
  • Рецептсирний пиріг з персиками


  • загрузка...