Рецепт шоколадного мусу з грушею в коньяку

Рекламний блок

Повітряний десерт

Дуже ніжний мус з шматочками фруктів - чудовий та оригінальний варіант повітряного десерту для святкового столу. Тонке поєднання гіркого шоколаду, груші і коньяку порадує навіть гурманів. У цій статті ми поділимося з вами рецептом шоколадного мусу з грушею в коньяку.

Шоколадный мусс

Для приготування шоколадного мусу знадобиться:

Ингредиенты дл шоколадного мусса

  • 3 яйця
  • 300 г гіркого шоколаду
  • 500 мл жирної сметани (25-30%)
  • 3-4 груші
  • 2 склянки коньяку (можна замінити білим вином)
  • 4 столові ложки меду
  • сіль для збивання білків
  • мята (свіжа або сушена)
  • 1,5 склянки цукру
  • ваніль
  • тертий шоколад, кава, какао або горіхи для прикраси

Кількість інгредієнтів розрахована на 6-8 порцій.


Цей повітряний десерт краще починати готувати за кілька діб до приходу гостей. Готується воно досить просто, але деякими інгредієнтами краще постояти ніч у холодильнику.

Груша с шоколадом

Готуємо груші в коньяку:

Груши в коньяке

Груші в конику - це дуже смачний освіжаючий і цілком самостійний десерт, але в нашому випадку він лише частину рецепта.
Груші добре миємо та очищаємо від шкірки. Розрізаємо на чотири частини.

Блюда из груш

Поміщаємо в невелику каструлю і заливаємо коньяком.

Груша с коньяком

Ставимо на плиту, додаємо склянку цукру, чотири столові ложки меду і м'яту. Якщо замість коньяку ви варите груші в білому вині, то цукор і мед можна виключити, або додати за смаком.

Рецепт груши в коньяке

Варимо на помірному вогні до закипання. Зменшуємо вогонь і готуємо поки груші не стануть зовсім м'якими.

Після цього груші потрібно остудити і поставити в холодильник на кілька годин, найкраще на всю ніч.

Рецепт шоколадного мусу

Жовтки відділяємо від білків і збиваємо з цукром (1/4 склянки) до утворення щільної маси, щоб не відчувалося крупинок цукру.

Рецепт шоколадного мусса

Делтки с сахаром

Сметану збиваємо з цукром (1/4 склянки) і ваніллю до кремоподібного стану.

Сметана с сахаром

Взбитая сметана

Груші виймаємо з коньяку і нарізаємо невеликими шматочками (менше сантиметра).

Маринованные груши

Коньячная груша

Коньяк, який залишився після приготування груш, можна подавати до столу як сироп до морозиву або десерту. Виходить дуже ніжний і приємний напій.

Настойка на груше

Шоколад поміщаємо в невелику металеву посуд і розтоплюємо на водяній бані.

Шоколад на водяной бане

Топленый шеколад

Коли шоколад стане рідким, вливаємо його до жовтків. Робити це потрібно акуратно і досить швидко, тому що шоколад, потрапляючи в холодну посуд з жовтками, швидко застигає. В процесі шоколад з жовтками необхідно постійно перемішувати.

Готовим шоколадный мусс

До шоколаду і жовтків додаємо сметану, збиту з цукром, і ще раз збиваємо все міксером до отримання однорідної маси.

Шоколад со сметаной

Воздушный мусс

Додаємо дрібно нарізані груші і обережно перемішуємо.

Мусс с грушами

Тепер потрібно дуже добре збити білки. Краще це робити в охолодженій глибокої посуді. І слідкуйте, щоб туди не потрапила вода. Білки збиваємо до стану легкої піни. Додаємо дрібку солі. Продовжуємо збивати до тих пір, поки яйце не стане щільним, і не почнуть утворюватися стійкі піки.

Взбитые белки

Білки ложкою обережно вводимо в мус, щоб не порушити структури. Перемішуємо все легкими обережними рухами, для отримання однорідної маси.

Шоколадный мусс с белками

Коли мус готовий, розкладіть його по формах або келихах і приберіть в холодильник на кілька годин, а краще на всю ніч.

Охлажденный мусс

Подавайте, посипавши шоколадом, какао, кави або тертим горіхом. Здивуєтеся яким смачним може бути десерт, приготований вдома.

Мусс с шоколадом

Мусс с коньяком

Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Шоколад. Зроби сам своїми руками
  • Як приготувати домашній шоколад
  • Шоколадні яйця на Великдень
  • Корзинки з кремом, шоколадом і полуницею
  • Ягідний пиріг з італійської меренгою
  • Вершково-сирний торт з полуницею або садової суницею. Фото-рецепт
  • Новорічний апельсиновий десерт до шампанського
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт
  • Фото-рецепт смачних домашніх десертів - лимонний пудинг
  • Десерти з груш


  • загрузка...