Фото-рецепт смачних домашніх десертів - лимонний пудинг


Домашні десерти, часто смачніше і корисніше тих, що ми звикли купувати в магазинах. До того ж, їх приготування займає не так багато часу, як прийнято вважати. Що коштує, наприклад, запекти в духовці яблука з корицею і медом? Або приготувати лимонний пудинг? Якщо вам здається, що це складно, то рецепт, представлений у цій статті, спеціально для вас. Спробуйте, і ви здивуєтеся, як просто радувати сім'ю смачними і корисними домашніми десертами!

Лимонный пудинг

Для приготування лимонного пудингу знадобиться:

Ингредиенты для лимонного пудинга

  • 6 ст. ложок цукру
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 1-2 лимона
  • 1 куряче яйце
  • 3 ст. ложки борошна
  • 50 мл вершків 20% жирності
  • щіпка солі

Підготовка

Зручним для вас способом видавити лимонний соксок. Це можна зробити за допомогою соковижималки для цитрусових або просто руками. М'якоть лимона з шкіркою пропустіть через м'ясорубку. Додайте 2-3 ст. ложки цукру і добре перемішайте.

Заготівку з м'якоті лимона можна зберігати в холодильнику досить довго. Вона підходить для багатьох рецептів, де потрібна цедра лимона, і часто робить страву ще смачніше.

Готуємо лимонний пудинг

Вершкове масло кладемо в підходящий посуд і розтоплюємо. Можна це зробити на плиті, мені ж найзручніше розтоплювати в мікрохвильової печі. Тридцять секунд на потужності 800 вт. більш ніж достатньо.

Сливочное масло

Топленое масло

У розтоплене масло додаємо 4 ст. ложки цукру, 5 ст. ложок м'якоті лимона з цедрою.

Лимонная мякоть

Все добре збиваємо міксером. Додаємо лимонний сік (за смаком) і знову добре збиваємо.

Домашний рецепт

Куряче яйце ділимо на жовток і білок. Жовток, додаємо в суміш і добре збиваємо.

Десерт с яйцом

Тепер додаємо в суміш борошно і перемішуємо міксером.

Добавляем муку

Вливаємо вершки і знову перемішуємо міксером.

Вливаем сливки

У керамічній або пластикової охолодженої посуді збиваємо білок. Спочатку до утворення легкої піни, потім додаємо дрібку солі і доводимо міксером до появи міцних піків. Пам'ятайте, що білок не повинно потрапити ні краплі води, інакше він погано зіб'ється.

Взбитый белок

Збитий білок акуратно викладаємо в суміш.

Белок для десерта

І перемішуємо до однорідної маси. Тепер вже збиваємо ложкою.

Приготовление пудинга

Суміш викладаємо в керамічні або силіконові формочки.

Рецепт пудинга

Формочки ставимо на деко. При цьому в деко наливаємо гарячу воду так, щоб рівень води сягав приблизно до половини формочок.

Формочки для кексов

Ставимо в розігріту до 180° духовку на півгодини.

Рецепт лимонного пудинга

Смачний і корисний десерт готовий. Лимонний пудинг подається теплим, а зверху можна присипати цукровою пудрою.

Вкусный десерт

Как приготовить пудинг

Ми впевнені, що і дорослі, і діти оцінять по достоїнству цей прекрасний десерт. Приємного апетиту!



Рекомендуємо для перегляду:
  • Майонез. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт курячих відбивних. Зроби сам своїми руками
  • Курка з квасолею по-східному
  • Новорічний торт «Ведмедик на півночі»
  • Тістечко від пасхального кролика
  • Фото-рецептЛітня закуска з сиру з редисом і травами
  • Ягідний пиріг з італійської меренгою
  • Профітролі з червоною рибою і вершковим сирним сиром
  • Рецепт шоколадного мусу з грушею в коньяку
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт