Десерти з груш

Рекламний блок

Груша - наш всесезонний один. Вільямс, Конференс та інші.

Груші «Конференс» за смислової наповненості та варіативності - практично картопля. Я вже не пам'ятаю, коли я готувала на гарнір картопля. Він давно замінений грушами.

Десерт из груш

Взагалі, якщо говорити про гарніри, всі мої думки будуть зведені до одному - гарнір повинен бути простий. Просто відварений рис, просто гречка, просто квасоля в поєднанні з ріпчастою цибулею. Чим складніше гарнір, тим сумніше мені готувати.

Але я хотіла не про гарнір, а про груші.

Груші - як у вигляді простого салату, так і у вигляді скибочок улюбленого вами розміру - в поєднанні з гарячим - ідеальний гарнір, так і в крем-суп теж непогані. Особливо зараз, навесні, в стані «скоро-літо», коли всі худнуть, п'ють обов'язкові два літри води з лимонним соком і ходять на фітнес.

Груша - це з усіх сторін корисний фрукт. Вона багата біоактивними речовинами. Плоди груші містять вітаміни А, В1, В2, Е, Р, РР, С, каротин, фолієву кислоту, мінеральні солі заліза, марганцю, йоду, кобальту, кальцію. У ста грамах груші - 42 калорії, якщо вам це важливо.

Грушевый десерт

Але взагалі, наголошувати на корисність груш я не буду, адже по суті всі свіжі фрукти і овочі корисні, навіть солодкий кавун. Я люблю грушу не за якусь там корисність, груша міла мені своєю структурою, щільністю, гнучкістю - в сенсі, сполучуваністю з багатьма-багатьма продуктами, без яких мені складно уявити своє життя.

Полезность груш

Наприклад, груші люблять сир, і у них це взаємно. Так, я люблю вечеряти тонко нарізаними скибочками груші, на які кладу шматочок адигейського сиру і лист салату айсберг. Або хліб з сухофруктами, ситний і прекрасний, який чудово доповнить свіжа груша.

Груши с сыром

Салати з грушами і з груш - прекрасні!

Поєднання груші сир зелень - універсально. Додайте злегка обсмажених кедрових горішків, жменю родзинок і заправте оливковою олією, змішаним з краплею бальзамічного оцту і ложкою абрикосового джему - отримаєте чудовий, солодкуватий салат.

Фруктовый салат

Груша, нарізана великими квадратами, знову сир і заправка з сметани, домашнього майонезу і натурального йогурту, а також трохи сухого білого вина - салат, яким можна здивувати. Чому саме здивувати - не скажу, спробуйте приготувати самі.

А ще є груші у вині - синонім слова «затишок».

Це чудовий вечірній десерт, яким так добре пригощати друзів, заглянувших на домашні посиденьки. Це осінні вечори на кухні під неяскраве світло настільної лампи, це зимові вечері після катання з гір, коли м'язи болять від втоми і напруги, і так хочеться чогось винного, ароматного, теплого.

Вечерний десерт

Рецепт простий, спеції, які я вказую тут - варіативні. Наприклад, якщо ви хочете відійти від солодощі та подати груші, приготовані таким чином, з сиром «філадельфія», а то і з м'ясом - то пробуйте розмарин, лавровий лист, чебрець, упор на перець, а не корицю. Хочеться прянощі, розслабленості та душевності - класичні спеції для глінтвейну створять саме це атмосферу.

Отже, груші у вині:

1. Налити в каструлю вино. Чи варто говорити, що мова йде про сухому червоному вині? Додати спеції: аніс, корицю, мускатний горіх, запашний перець, скибочки лимона і апельсинову цедру. Потім - мед і поставити на вогонь.
2. Підігріти вино, але не доводити до кипіння. (Як вино для глінтвейну!)
3. Опустити в підігріте, набравшееся аромату спецій, вино очищені від шкірки груші. Вино має повністю покривати їх.
4. Зменшити вогонь і залишити груші нудитися під кришкою на 20-25 хв.
5. До грушам можна подавати кульки морозива, шоколадний або ванільний крем, карамель, мед і все, що ви любите!

Груши в вине

Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах. Зроби сам своїми руками
  • Вирощування груші
  • Простий фото-рецепт смачного легкого салату з креветками
  • Базові продукти
  • Осінь і яблука
  • Що намазати на хліб
  • Приготування глінтвейну
  • Як приготувати глінтвейн з м'яким фруктовим смаком
  • Рецепт шоколадного мусу з грушею в коньяку
  • Як організувати святкове застілля


  • загрузка...