Перець на розсаду - цікаві речі з фото


Перець - популярний овоч на столі росіян. Високий вміст вітамін, мікро - і макроелементів, допомагає підтримувати організм в хорошій формі. Відмінною особливістю перцю солодкого та гіркого (пекучого) є те, що при зберіганні у свіжому вигляді він практично не втрачає вітамін С протягом 30-60 діб. Перець - теплолюбна рослина, але завдяки селекціонерам, його можна вирощувати у відкритому грунті практично у всіх районах Росії. Обов'язковою умовою отримання врожаю перцю, є вирощування розсади. Попередньо необхідно визначитися з сортами перців солодких і гірких. Популярні сорти перцю для вирощування у відкритому грунті.

Шанхай





Сорт дає врожай дуже рано, приблизно через три місяці після того, як проклюнуться паростки. Перчини великі, завдовжки до 12 см, прибирають зеленими.

Сибірський князь
Ранній перець, плоди за формою - завужені подовжені конуси. Прибирати починають коли плоди набувають жовтого забарвлення, а коли вони повністю дозріють, то стають глянцево - червоними.

Колобок





Ранній сорт з плодами округлої форми, трохи сплющеними знизу. Відрізняється дуже м'ясистими стінками. Дає стабільний урожай навіть у несприятливих погодних умовах. Один з популярних у городників.

Блондин





Збирати врожай можна через три з половиною місяці після появи проростків. Великі плоди до 250 грам, при дотриманні агротехніки можна зібрати більше 8 кг з кв. метра. При дозріванні набуває яскраву жовту забарвлення.

Тевере





Середній сорт, з красивими насиченого жовтого кольору перцями. Плоди дуже великі, товщина стінок - до 1 див.

Скоморох
Один з найбільш пізніх сортів. Урожай дозріває в середині п'ятого місяця після сходів. Дуже стійкий до багатьох хвороб, плоди у формі загостреного конуса, зелено - жовті.

Кільце вогню





Ранній пекучий перець, за смаком типовий "чилі". Плоди вузькі, довгі до 12 - 15 см, змінюють колір від зеленого до насиченого червоного. Після вибору потрібних сортів, необхідно своєчасно посіяти насіння перцю на розсаду. Сіємо розсаду перцю солодкого та гіркого перцю.

Крок 1 Наповнюємо грунтом (для пасльонових культур) ємності для розсади. Обов'язково передбачити дренажні отвори.





Крок 2. Рясно поливаємо грунт водою, важливо полити до того як будуть посіяні насіння, щоб вони не виявилися захопленими водою занадто глибоко.
Крок 3. На наступний день дістаємо насіння з упаковок.





Крок 4. Розкладаємо їх від двох до п'яти штук на стаканчик, при посіві в ящик, бажано залишати не менше 3 см між насінням.





Крок 5. Присипаємо тонким шаром грунту, не товщі двох розмірів насіння перцю. Трохи приминаем верхній шар.
Крок 6. Закриваємо плівкою і ставимо в тепле місце.





При появі через 8 - 10 перших сходів, ставимо на добре освітлене вікно. Перший тиждень тримаємо під плівкою, якщо земля пересихає, то не поливаємо зверху, а ставимо на деякий час в піддон з водою. Терміни посіву насіння перцю на розсаду - лютий, березень. Оптимально - з останньої декади лютого до кінця березня. За місячним календарем у 20015 року рекомендують сіяти розсаду перцю 21-23 лютого, 28 лютого, 1, 6 березня, 23-25 березня.




Рекомендуємо для перегляду:
  • Вирощування фізалісу - майструємо самі
  • Вирощування томата Мазаріні, фото - майструємо самі
  • Вирощування болгарського перцю - майструємо самі
  • Як одержати високий урожай огірків
  • Як отримати великий і ранній урожай солодкого перцю
  • Вирощування кольрабі, броколі
  • Вирощування солодкого перцю у відкритому грунті
  • Вирощування розсади томатів
  • Вирощування фізалісу
  • Смачні домашні страви з м'ясарецепт приготування яловичини з чорносливом