Печена картопля Хассельбек з часником і чебрецем - цікаві речі з фото

Рекламний блок



Ароматний картопля Хассельбек, приготований за цим рецептом, - відмінний варіант веганского і безглютенового гарніру. Свою назву він отримав на честь шведського ресторану, де його почали готувати в середині минулого століття, а по-російськи його часто називають просто картопля-гармошка. При тому, що виглядає картопля хитромудро, технологія його приготування досить проста. Необхідно зробити кілька надрізів упоперек картоплини, не прорізавши її наскрізь. Потім щедро змастити вершковим маслом і запекти в духовці до золотисто-коричневого кольору. Щоб зробити блюдо веганским, замість вершкового використовуйте оливкову олію, а для того, щоб воно вийшло таким же ароматним, як і на вершковому маслі, додайте часник і чебрець. У результаті виходить надзвичайно смачне блюдо, яке до того ж виглядає дуже вражаюче.

Рецепт картоплі:





Вам знадобиться:Продукти (на 4 порції):
  • 8 приблизно однакових картоплин з червоною шкіркою середнього розміру (можна використовувати молода картопля),
  • 3 ст. л. оливкової олії,
  • 5 зубчиків часнику,
  • 2 гілочки чебрецю,
  • половина ч. л. морської солі (і одна додаткова ст. л. для чищення картоплі, якщо ви використовуєте молода картопля),
  • одна четверта ч. л. перцю.
  • Посуд:
  • Ніж для овочів.
  • Гострий шеф-ніж.
  • Обробна дошка.
  • Велика ложка.
  • Рулон паперових рушників.
  • Пергаментний папір.
  • Піднос.
  • Скорочення:ч. л. = чайна ложка.ст. л. = столова ложка.

    Розігрійте духовку і почистіть картоплю

    Розігрійте духовку до 220°C.

    Вимийте картоплю і обсушіть. Посипте крупною сіллю і залиште полежати 5 хвилин.Через 5 хвилин зішкребіть шкірку за допомогою ножа для овочів. Знову вимийте картоплю і обсушити на паперових рушниках.

    Поріжте картоплю





    Картоплини повинні розкритися при запіканні, як віяло, для цього потрібно зробити надрізи, не прорізавши картоплину наскрізь. Щоб полегшити собі завдання, використовуйте велику ложку і рулон паперових рушників.Покладіть одну картоплину на ложку. Ручку ложки покладіть на рулон рушників. Якщо обробна дошка ковзає, підкладіть під ложку мокре паперовий рушник.Гострим ножем наріжте картоплю на тонкі скибочки (товщиною приблизно 3 мм). Краї ложки не дадуть прорізати картоплину до кінця.Знову вимийте картоплини і витріть рушниками.

    Підготуйте чебрець і часник





    Вимийте гілочки чебрецю і обсушіть. Замість чебрецю можна використовувати спеції, які вам подобаються: розмарин, базилік або естрагон. Обірвіть листочки з гілок. Очистіть зубчики часнику. Наріжте їх на дуже тонкі скибочки.

    Додайте в картоплю спеції





    У кожну картоплину покладіть приблизно по 5 часточок часнику і 5 листя чебрецю, розмістивши їх між картопляними скибочками. Якщо ви любите часник, можна покласти часточку часнику у кожен розріз.

    Збризніть картоплю оливковою олією



    Візьміть деко і викладіть його пергаментним папером. Покладіть картоплю на деко.Полийте хорошим оливковою олією (знадобиться приблизно 3 ст. л.). Змастіть картоплини маслом всередині розрізів.Посипати морською сіллю і свіжомеленим чорним перцем.

    Запечіть і подавайте на стіл



    Поставте деко в розігріту духовку і запікайте картоплю до золотисто-коричневого кольору, 50-60 хвилин, залежно від розміру картоплин. Готовність можна перевірити, проткнув середину картоплини ножем: вона повинна стати м'якою.Подавайте на стіл гарячими з кетчупом, часниковим соусом або соусом з авокадо.Original article in English
    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Закуски на решітці - майструємо самі
  • Рецепти м'яса на грилістейк з яловичини, люля кебаб з баранини, печеня і ш ...
  • Як відварити картоплю - майструємо самі
  • Картопляні чіпси. Зроби сам своїми руками
  • Як приготувати смачний червоний борщ з буряком
  • Рецепти приготування холодних супівсмачні окрошки і холодні свекольники
  • Рецепти м'яса на грилістейк з яловичини, люля кебаб з баранини, печеня і ш ...
  • Рецепт піци
  • Як відварити картоплю
  • Закуски на решітці


  • загрузка...