Готуємо самі смачний і корисний сир з козячого молока - цікаві речі з фото

Сир – дуже корисний і смачний продукт, який обов'язково повинен бути присутнім на вашому столі. Особливо це важливо, якщо в сім'ї є маленькі діти. Виявляється, зробити сир з козячого молока в домашніх умовах самостійно зовсім нескладно. Достатньо знати кілька правил і секретів.


Зміст


  • 1 Традиційний сир з кислого козячого молока
  • 2 Приготування різними способами

  • 3 Кілька слушних порад
  • 4 Відео про приготування сиру з козячого молока в домашніх умовах

  • Традиційний сир з кислого козячого молока

    Козяче молоко цінується здатний вище молочного, завдяки своїм цілющим властивостям. Воно підвищує імунітет і зміцнює здоров'я, лікуючи багато захворювання. Цей чудовий продукт корисний людям всіх вікових категорій, а дітворі – особливо. У тих регіонах, де козяче молоко і продукти з нього щодня присутні в раціоні, люди хворіють значно рідше, а проблем із зайвою вагою значно менше.

    Сир з козячого молока не викликає алергічних реакцій, він легше засвоюється організмом, корисний при багатьох захворюваннях шлунково-кишкового тракту, суглобів, дихальних шляхів, а так само при безсонні.


    Сир з козячого молока не тільки смачний, але і дуже корисний продукт


    Для традиційного сиру, досить просте в приготуванні, вам потрібно:

  • 1 л козячого молока;
  • 3 щіпки солі кухонної.
  • Козячим молоком, якщо воно свіже, потрібно багато часу для закисання. Щоб прискорити цей процес, прокип'ятіть молоко і додайте в нього трохи солі. Після цього накрийте ємність кришкою або марлею і залиште на добу в теплому місці. Цього достатньо, щоб молоко сквасилось. Чим тепліше, тим швидше воно створожится, тобто розділиться на сироватку і майже готовий сир.

  • Вилийте кисле молоко в емальований посуд і поставте на повільний вогонь, щоб воно злегка нагрілося. Не потрібно доводити до кипіння, інакше сир буде вареним і неприємним на смак.
  • Візьміть глибоку миску, поставте в неї друшляк, накритий складеної в 2-3 рази марлею. Тканина повинна бути ширше друшляка, так, щоб її було достатньо для відціджування сиру.
  • Вилийте в друшляк добре підігріте кисле молоко. Почекайте, коли вся сироватка піде через марлю в миску. Зберіть краю марлі, підніміть сирну масу і дайте стекти залишкам рідини.
  • Після цього підвісьте мішечок з сиром приблизно на 1-2 години над глибокою посудом: за цей час стече остання сироватка, і ваш сир буде остаточно готовий до застосування.
  • до Речі, не виливайте сироватку: на ній можна приготувати відмінні млинці і випічку!

    Приготування різними способами

    Візьміть 0,5 літра козячого молока, налийте його в банку і нагрійте на водяній бані. Після цього воно буде скисати як мінімум 2 дні, але ми прискоримо цей процес, додавши одну столову ложку сметани. Після того, як з молока почнуть підніматися помітні бульбашки повітря (тобто, утворилася кисле молоко), поставте банку на водяну баню і знову нагрійте на слабкому вогні, приблизно близько 15 хвилин.

    Злийте отриману масу через друшляк, застелений марлею. Підвісьте вийшов мішечок з сиром на кілька годин, щоб стекла сироватка. Можна трохи віджимати марлю, щоб рідина йшла швидше.


    Ємності з козячим молоком потрібно тримати в теплому приміщенні, щоб прискорити сквашивание


    Наступний рецепт схожий на самий перший в цій статті, традиційний. Але він складніше і потребує більше часу. Зате сир вийде оригінальним і особливо смачним.

  • Візьміть 1 літр свіжого козячого молока і потримайте його в теплому місці протягом ночі. У молоці почнеться процес скисання.
  • Вранці візьміть ще 1 літр свіжого молока, поставте на вогонь. Коли почне підніматися піна на молоці, влийте туди молоду кисляк. Закип'ятити цю суміш і прибирайте каструлю з вогню в той момент, коли зверху утворюється рідина жовтувато-зеленуватого відтінку.
  • Злийте сироватку, а сир акуратно викладіть у підготовлений посуд. Розминайте його ложкою, щоб залишки сироватки відокремилися.
  • Такий сир називається скір, він прийшов до нас з норвезької кухні. У нього ніжна консистенція і своєрідний приємний смак.


    Якщо у вас є мультиварка, процес приготування сиру з козячого сиру буде набагато простіше.

    В ємність з 3 літрами свіжого молока додайте 1 склянку кефіру, ретельно перемішайте і залиште в теплому місці на добу. Повинна вийти густа кисляк з щільними пластівцями. Перелийте її в чашу мультиварки, не перемішуючи – так сир вийде зернистим і більш апетитно. Увімкніть режим «Підігрів» приблизно на 3 години. Після цього досить сироватку злити, і ваш сир готовий!

    Кілька слушних порад

    Не секрет, що багато мам намагаються включити сир в щоденний раціон своїх дітей. Але не кожна дитина любить цей продукт в його звичайному вигляді. Ви можете «перехитрити» свого малюка і готувати для нього невеликі порції сиру з йогурту.

    Візьміть 0,5 л біойогурту з козячого молока. Попередньо розігрійте духовку, вимкніть її і поставте туди упаковку з йогуртом. Вона повинна там бути не менше 6 годин, поки духовка остигає. Вже через годину йогурт загусне і почне згортатися в пластівці. Через 6 годин потрібно процідити отриману масу. Такий сир за консистенцією нагадує сметану.

    Зверніть увагу! Марля для проціджування сиру повинна бути абсолютно чистою. Друшляк краще використовувати з нержавійки або емальований. Так само можна використовувати плетені кошики. Але вся посуд повинна бути ідеально чистою.

    Якщо в приміщенні, де ви робите сир, температура нижче 25 градусів, молоко може зіпсуватися замість того, щоб скиснути. Тому ми намагаємося прискорити сквашивание, додаючи сироватку від попереднього сиру.


    Використовуйте для проціджування сиру тільки чистий посуд і марлю


    Ви повинні бути впевнені в якості свіжого молока, з якого збираєтеся робити сир. Якщо немає впевненості, краще прокип'ятити молоко.

    Як ми вже говорили, сироватку не потрібно виливати – вона стати в нагоді вам не тільки в приготуванні багатьох страв, але і в косметичних цілях. Але не забувайте, що зберігати її потрібно в холодильнику не більше 10 днів.


    Після того, як ви приготуєте домашній сир з козячого молока, постарайтеся використати його протягом 3 днів, інакше він може зіпсуватися. Зате якщо козячий сир заморозити, його смакові якості не знизяться.

    Відео про приготування сиру з козячого молока в домашніх умовах

    Козячий сир – неймовірно корисний продукт, що містить в собі багато необхідних організмові речовин. Тепер ви знаєте, що зробити його своїми руками в домашніх умовах зовсім не складно, і, напевно, увімкніть його в раціон своєї родини. Якщо у вас є досвід в приготуванні такого сиру, поділіться з нами в коментарях. Приємного апетиту і удачі вам!



    Рекомендуємо для перегляду:
  • Як приготувати домашній сир - цікаві речі з фото
  • Просте мило своїми руками
  • Міні завод по переробці звичайного молока в сухе
  • Готуємо домашній сир. Зроби сам своїми руками
  • Вершкове морозиво з домашнього молока. Зроби сам своїми руками
  • Домашній сир бринза. Зроби сам своїми руками
  • Домашній сир із сиру. Зроби сам своїми руками
  • Банановий коктейль. Зроби сам своїми руками
  • Йогурт вдома. Зроби сам своїми руками
  • Рецепт приготування грінок з білого хліба з грибним соусом з печериць


  • загрузка...