Журавлинний мармелад з прянощами - цікаві речі з фото

Рекламний блок
Яскравий, мега-корисний і дуже смачний мармелад, створений на основі журавлини, ароматних спецій та агар-агару. Такі ласощі можна давати навіть маленьким діткам. Ця солодкість – вдалий замінник купівельними цукерок, які містять в собі штучні барвники та консерванти. Для створення ласощі можна купувати свіжу або заморожену журавлину.

В даному рецепті використовується агар-агар, створений з морських водоростей і володіє масою корисних речовин. Завдяки цьому солодкість можна вживати під час посту, а також тим людям, які дотримуються вегетаріанства.За таким же принципом ви можете зробити желейний десерт з калини, брусниці або обліпихи. В кожному випадку у вас вийде не тільки апетитні, але і оригінальний десерт, який зможе прикрасити навіть самий вишуканий стіл. Для формування мармеладу рекомендується використовувати формочки тільки з гладкою поверхнею. З них вам легко буде отримати ласощі, не пошкодивши його зовнішній вигляд. Для цього краще всього використовувати силіконові формочки різних розмірів.Інгредієнти:
  • - агар (1 і ? ч. л.);
  • - цукор-пісок (60 грамів);
  • - вода (40 мл);
  • - кориця, мускатний горіх, імбир (по щіпці);
  • вода для журавлини (200 мл);
  • - журавлина (150 грамів).


  • Приготування мармеладу

    1. Насипаємо ягоди в сотейник.

    2. Вводимо в каструлю рекомендовану норму цукру-піску.

    3. Насипаємо необхідні прянощі. Також можемо виключити спеції зі складу продуктів.

    4. Наливаємо воду (200 мл).

    5. Змішуємо холодну воду (40 мл) і агар. Чекаємо 10-12 хвилин.

    6. Готуємо настій з журавлини 10-12 хвилин (після закипання), попередньо подрібнивши мадлер ягоди (щоб вони пустили сік»).

    7. Проціджуємо компот і відміряємо 200 мл готового напою. Виливаємо 1/2 частина компоту в сотейник.

    8. Додаємо в нього агар, швидко перемішуємо і доводимо до кипіння. Варимо заготівлю ще 30-40 секунд, постійно перемішуючи масу.

    9. Наливаємо в ємність залишився настій.

    10. Розливаємо заготовку для мармеладу в підготовлені формочки і залишаємо на 2-3 години.

    11. Витягаємо журавлинний мармелад з формочок. Насолоджуємося натуральними цукерками в будь-який час.


    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Грейпфрутовий мармелад - цікаві речі з фото
  • Як приготувати домашній сир з кешью і сочевиці - майструємо самі
  • Фото-рецепт смачних домашніх десертів — лимонний пудинг - майструємо самі
  • Приготування глінтвейну - майструємо самі
  • Як приготувати домашній сир з кешью і сочевиці
  • Рецепт шоколадного капкейка
  • Приготування смачних і корисних напоїв
  • Приготування глінтвейну
  • Фото-рецепт смачних домашніх десертів - лимонний пудинг
  • Об'ємні розмальовки для дітей з гіпсу своїми руками


  • загрузка...