Як легко і швидко очистити арахіс від шкаралупи і лушпиння і як правильно зберігати його в домашніх умовах - цікаві речі з фото

Рекламний блок

Батьківщиною арахісу вважається Бразилія, але він популярний і в інших країнах. Цей продукт широко використовується в кондитерській промисловості, у хлібопекарській справі. Масло, що добувається з його ядерець, володіє властивостями, характерними для оливкової, але доступно за ціною. Тому багатьом хочеться запастися цим корисним і смачним горіхом про запас. А для цього потрібно знати, як швидко очистити його від лушпиння і шкаралупи і правильно зберігати в домашніх умовах.


Зміст


  • 1 Як зберігати арахіс в домашніх умовах
  • 2 Як легко і швидко почистити арахіс від шкаралупи і лушпиння
  • 3 чи Обов'язково потрібно очищати арахіс від лушпиння

  • Як зберігати арахіс в домашніх умовах

    Запорукою успішного та тривалого зберігання арахісу є його правильний вибір при покупці.

  • Якщо ви віддаєте перевагу очищеного продукту, зверніть увагу на аромат. Він повинен бути приємним, з характерними саме для цього виду нотками горіха. Масло, що міститься в ядрах, з часом згіркне і запах зміниться.

    Якісний арахіс очищений має приємний запах


  • На горіхах не повинно бути цвілі.
  • Спробуйте арахіс перед покупкою. Якщо попався зіпсований примірник, відмовтеся від придбання товару у цього продавця, так як вся партія може бути такою ж.
  • Арахіс в шкаралупі зберігається довше, ніж повністю очищені горіхи.

    Арахіс в шкаралупі зберігається довше


  • У процесі підготовки арахісу до зберігання видаліть зіпсовані ядра і сміття.
  • Не варто відразу купувати велику кількість горіхів, так як навіть при правильному зберіганні через рік їх смак зміниться. Оптимальним для покупки стане обсяг, вжити який ви плануєте протягом двох або трьох місяців.
  • Відео: як правильно вибирати арахіс



    Де і скільки можна зберігати горіхи

    Для зберігання арахісу в домашніх умовах використовують ємності з кришками (керамічні контейнери, скляні банки) і тканинні мішечки.

  • Скляні банки бажано попередньо простерилізувати і висушити. Перед розфасовкою в ємності горіхи потрібно підігріти в духовій шафі при температурі 50 °C протягом 10 хвилин. Це дозволить їм не задихнутися в банках при зберіганні.

    Скляні банки з кришками чудово підійдуть для зберігання арахісу


  • Для збереження корисних властивостей арахісу також підійдуть тканинні мішки, але в них строк зберігання менше, ніж у скляних ємностях.

    У тканинному мішечку зручно зберігати горішки



  • Не варто поміщати арахіс в пластикові ємності або поліетиленові пакети, так як у що зберігаються в них горіхів псується смак і з'являється неприємний запах.
  • Відкритий арахіс не підлягає зберіганню при кімнатній температурі. Не варто поміщати його і в холодильник, де ядерця можуть увібрати в себе аромати найрізноманітніших страв і продуктів. При необхідності ви можете заморозити горішки.
  • За причиною рясного виділення олії подрібнений арахіс зберегти практично неможливо.
  • Не варто довго тримати солодкий, солоний і смажений арахіс. Термін його зберігання не може перевищувати двох тижнів.
  • Якщо запах і смак горішків змінився, на їх поверхні утворився наліт, такий продукт категорично не можна вживати в їжу, так як це небезпечно для здоров'я.
  • Терміни зберігання арахісу:

  • в шкаралупі можна зберігати протягом 12 місяців при прохолодній температурі і відсутності прямих сонячних променів, наприклад, на нижній полиці холодильника;
  • очищені горішки зберігають свіжість і смак лише протягом 6-9 місяців;
  • в холодильнику чищений арахіс може перебувати не більше 4-6 місяців, а в морозильній камері його не варто зберігати понад 9 місяців.
  • Як легко і швидко почистити арахіс від шкаралупи і лушпиння

    Чистка арахісу від шкаралупи — нескладне завдання.

  • Покладіть невелику кількість горіхів в пакет.
  • Візьміть качалку і пройдіться нею по пакету, не сильно натискаючи, щоб не розчавити ядра.
  • Виберіть ядерця з уламків шкаралупи і приступайте до очищення наступної партії.

  • Качалка допоможе швидше впоратися з очищенням арахісу від шкаралупи


    Чистка сирого горіха від шкірки

    Очищений від шкаралупи арахіс покритий коричневою шкіркою, яку також необхідно зняти перед використанням горіха в кулінарних стравах.

  • Покладіть в глибоку ємність очищені від шкаралупи горіхи.
  • Залийте їх окропом і почекайте 10 хвилин
  • Набрякла шкірка легко відокремиться від ядерець.
  • Відео: як чистити арахіс від лушпиння

    Чистка смаженого горіха від оболонки

    Якщо ви є шанувальниками смаженого арахісу, скористайтеся наступними способами видалення лушпиння.

    Обсмажування на сковороді

  • Візьміть сковороду і розігрійте на вогні, висипте горіхи, позбавлення від шкаралупи.
  • Помішуйте їх лопаткою, та не залишайте без нагляду ні на хвилину. У процесі смаження горішки змінять первісний колір світло-бежевий.
  • Зніміть з вогню, остудіть і приступайте до видалення шкірки вручну.

  • Обсмажування неочищених горіхів на сковороді допоможе позбутися від лушпиння


    Прогрівання в духовці

  • Розігрійте духовку до 200 °C.
  • Викладіть арахіс на деко і відправте в духовку на 10 хвилин.
  • Потім дістаньте горішки, остудіть і відокремте ядра від лушпиння.

  • Арахіс після прогрівання в духовці очищається легко і швидко


    очистити від лушпиння велику партію арахісу

    Якщо необхідно очистити велику кількість арахісу, заощадити час допоможе наступний спосіб.

  • Візьміть сітку для зберігання овочів.

    Сітка для зберігання овочів допоможе в чищенні арахісу


  • горішки Обсмажте на сухій сковороді до світло-бежевого кольору.
  • Зніміть сковороду з плити і остудіть її вміст.
  • Складіть сітку кілька разів і помістіть в неї охолоджені горіхи, зав'яжіть у вигляді мішка.
  • Покладіть горіхи на піднос і розминайте сітку, немов замішуєте тісто.
  • Через 30 секунд подібних маніпуляцій вся лушпиння відійде від горішків і опиниться на підносі, высыпавшись через осередки сітки. Всередині мішка залишиться чистий арахіс, готовий до вживання.
  • Відео: як швидко очистити арахіс від лушпиння

    чи Обов'язково потрібно очищати арахіс від лушпиння

    У невеликих кількостях можна вживати і арахіс неочищений, так як він дуже корисний людям, що прагнуть скинути зайву вагу. Він відшкодовує відсутність жирів тваринного походження. Однак саме арахіс неочищений є сильним алергеном, жартувати з яким не варто. Крім того, арахіс неочищений у великих кількостях може призвести до проблем зі шлунком.

    Скориставшись простими порадами, ви без праці очистіть будь-яку кількість арахісу від лушпиння, забезпечити йому правильне зберігання. Маючи під рукою ці корисні горішки, можна приготувати безліч оригінальних кулінарних страв, що володіють вишуканим смаком.

    Рекламний блок


    Рекомендуємо для перегляду:
  • Як приготувати скумбрію в цибулинні - цікаві речі з фото
  • Як приготувати домашній шоколад - майструємо самі
  • Нове життя жерстяної банки
  • Шоколад. Зроби сам своїми руками
  • Аджика домашня. Зроби сам своїми руками
  • Ялинкові іграшки з сюрпризом. Зроби сам своїми руками
  • Зберігання надувного човна
  • Як правильно зберігати акумуляторну батарею
  • Вирощування арахісу
  • Як приготувати домашній шоколад


  • загрузка...