Червона ікра своїми руками - цікаві речі з фото

Рекламний блок

Розглянемо простий спосіб виготовлення саморобної червоної ікри. Ціна за банку ікри зашкалює за всі розумні межі і ніяк не відображає витрати на її виробництво, а скоріше показує жадібність виробників і продавців продукту. Тому актуально спробувати зробити саморобну ікру.

Як зробити червону ікру своїми руками

Для виготовлення саморобної ікри будувати ніяку промислову установку не потрібно. Основне обладнання наступне — холодильник з морозилкою, медичний шприц, тарілка і стакани. Продукти для виробництва — харчової желатин, стакан журавлинного морсу, рослинна олія, цукор. Схема процесу нехитра — розглянемо її покроково нижче.

1. Наливаємо у високий стакан рослинне масло і ставимо склянку в морозильник на 1,5 години. Залишити до краю склянки 3 — 5 див.


Необхідні продукти


Високий стакан


Виливаємо масло в склянку


Ставимо масло в морозилку


2. Виливаємо стакан журавлинного морсу в глибоку тарілку.

3. Додаємо 3 столові ложки желатину в морс.

4. Залишаємо желатин набухати на 20 хвилин.


Виливаємо морс в тарілку


Розчиняємо желатин


Чекаємо набухання желатину


5. Поміщаємо тарілку в мікрохвильовку і гріємо 1,5 хвилини на повній потужності.

6. Додаємо в гарячий розчин желатину порціями пів склянки цукор і добре перемішуємо до повного розчинення.




Тарілка в мікрохвильовці


Гріємо 1,5 хвилини


Розчиняємо цукор


7. Залишаємо розчин у спокої на 20 хвилин для охолодження, але не для желювання! Якщо розчин зажелируется, знову прогрійте желе в мікрохвильовці для переходу в рідкий стан.

8. . Виймаємо з морозилки масло (воно повинно бути рідким!).

9. Набираємо в шприц розчин.

10. У прінцепе цей крок і є основа виробництва ікри. Капаємо з шприца розчином желатину. Так як масло має негативну температуру, крапля желатину відразу застигає і опускається на дно склянки у формі ікринки. Дивіться відео.


Процес виготовлення ікри


Виливаем масло через сито і отримуємо ікру. Зрозуміло, що таким способом застосовуючи харчові барвники чи готові напої можна отримати ікру будь-якого кольору!

З приводу смаку. Майстри ховають свої винайдені рецепти, але можна поексперементувати з розсолом від оселедця, заливною рибою і бульйоном від юшки. А наявність міксера і крабових паличок при відповідному умінні дасть і ікорний смак саморобного продукту.

Фото і відео ролик для блогу люб'язно надав GigaPiston

Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Натуральний освіжувач повітря - цікаві речі з фото
  • Правила вибору червоної ікри в магазині - цікаві речі з фото
  • Тарт з полуницею - майструємо самі
  • Дезодорант для тіла. Зроби сам своїми руками
  • Аджика домашня. Зроби сам своїми руками
  • Желейний десерт "Бите скло". Зроби сам своїми руками
  • Домашня кабачкова ікрадва рецепту
  • Тарт з полуницею
  • Вишнева ніжність. Авторський десерт
  • Ламінування волосся вдома желатином.


  • загрузка...