Картопля фрі за всіма правилами - цікаві речі з фото

Рекламний блок
У меню ресторанів швидкого харчування одним з найпопулярніших страв є картопля фрі. Золотистий підсмажений картопля, акуратно нарізану брусочками, мало кого може залишити байдужим.
Але всі ми знаємо, що це блюдо з категорії «фастфуд» негативно позначається на здоров'ї. Крім того, не так давно з'ясувалося, що такий «мастодонт» ресторанного бізнесу, як Макдоналдс, наприклад, використовують при приготуванні фрі підсилювачі смаку і стабілізатори кольору. Може бути, звичайно, в цих хімічних добавках і немає нічого поганого, але зайвий раз себе і свою сім'ю годувати продуктами з цими складовими не хотілося б.
Краще вже приготувати картоплю фрі самостійно: принаймні, буде впевненість в тому, що хрустка картопелька виготовлена з натуральної сировини без додавання численних елементів з таблиці Менделєєва Д. І..
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати смачний картопля фрі будинку. Допомагати у цьому і без того не надто стомлюючому працю мені буде мультиварка, тим більше що у моєї моделі «мульти-помічниці» є в арсеналі спеціальна корзина для фритюру.
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- рослинна олія – 600 мл;
- сіль – за смаком.



Порада: купуючи картоплю, зупиніть свій вибір на овальних подовжених бульбах без вічок і нерівностей.
Рецепт приготування картоплі фрі для зручності розбиваємо на кроки:
Крок 1. Очищаємо картоплю і опускаємо його на кілька хвилин у холодну воду – таким чином ми позбавимося від зайвого крохмалю.



Крок 2. Нарізаємо картоплю брусочками. Постарайтеся нарізати картоплю як можна рівніше, адже від цього залежить те, наскільки буде виглядати презентабельно готову страву. Крім того, однакові за розміром скибочки картоплі рівномірніше просмажаться у фритюрі.






Крок 3. Тепер будемо бланшувати картопля, тобто піддамо його тепловій обробці. Для цього ставимо на вогонь каструлю з водою, і як тільки вода закипить, опускаємо в неї скибочки картоплі приблизно на 50 секунд. Зверніть увагу: картопля має лише пройти невелику теплову обробку, але не зваритися!



Крок 4. Викладаємо картоплю на паперовий рушник для просушування: у фритюр потрібно занурювати тільки сухі брусочки картоплі, в іншому разі масло буде сильно бризкати по сторонам.



Крок 5. Наливаємо олію в чашу мультиварки. Масло, до речі, підійде як соняшникова, так і оливкова або кукурудзяна. Кожне з них додасть картоплі фрі свій неповторний смак і аромат.
Встановлюємо програму «Мультиповар», температуру 170 градусів і час приготування 22 хвилини. Така висока температура при приготуванні фрі необхідна для утворення золотистої скоринки.
Чудово, якщо у вашому будинку є спеціальний кухонний термометр: з його допомогою можна дізнатися, розігрілося чи масло до потрібної температури. Якщо ж цього кухонного помічника у вас немає – не біда. У такому випадку спробуйте для початку надіслати у олія 1 брусочок картоплі: якщо масло відразу почало шипіти, а картопля сплив, прийшов час опускати в чашу інші скибочки картоплі.
Просушені брусочки викладаємо в кошик для фритюру не більш ніж в 1-2 шари, щоб весь картопля просмажилась рівномірно. Зазначу, що я не солю картоплю в процесі обсмажування, оскільки волію посипати сіллю вже готову картоплю фрі.



Крок 6. Опускаємо кошик з картоплею в гаряче масло і закриваємо кришку мультиварки. Відкриваючи кришку для перевірки ступеня готовності картоплі фрі, будьте обережні: масло дуже гаряче і навіть парою можна отримати сильний опік.



Крок 7. Коли картопля придбає впізнаваний золотистий відтінок, дістаємо кошик і даємо маслу стекти. Можна потім викласти готову картоплю фрі на паперовий рушник, який також вбере в себе надлишки масла.



Порада: не використовуйте рослинне масло повторно більше 3 разів.
Домашню картоплю фрі своїм зовнішнім виглядом нічим не поступається «ресторанному». Часу на його приготування потрібно небагато, а результат виходить відмінний: підрум'янений, в міру підсмажений, красивого золотистого відтінку картопля фрі без використання яких-небудь добавок обов'язково порадує вас і вашу сім'ю.
Такий картоплею можна навіть пригостити дитину, але тут треба знати міру, оскільки незважаючи на відсутність консервантів, назвати це блюдо дієтичним, а тим більш корисним все ж не можна. Добре, що сама я давно вже виріс, і мені-то точно хрустіти улюбленої картоплею фрі ніхто не заборонить і ніщо не завадить. Ну, хіба що думки про те, як буду виглядати в купальнику влітку. Але до літа ще далеко! Приємного апетиту!
Порада: подавайте блюдо відразу після приготування, так як остиглий картоплю фрі втрачає свої смакові і хрусткі властивості.

























Рекламний блок


Рекомендуємо для перегляду:
  • Дешевий спосіб нагодувати дорогого чоловіка - цікаві речі з фото
  • Чимна картопляна запіканка гауранга з адигейський сиром - майструємо самі
  • Як відварити картоплю - майструємо самі
  • Картопляні чіпси. Зроби сам своїми руками
  • Сирний суп - супчик на швидку руку. Зроби сам своїми руками
  • Грибний суп з печериць. Зроби сам своїми руками
  • Листкова картопля. Зроби сам своїми руками
  • Фото-рецепти святкового столузапечена свинина в фользі з сиром і помідорами
  • Жюльєн з куркою і грибами, приготований в свіжому картоплі
  • Як відварити картоплю


  • загрузка...